Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze (830)

Milhouse7 

všechny recenze uživatele

​Jeden z tech serialu, ktery s vami zustane uz naporad. O farmarich, starajicich se o ovecky se dejiny psat nebudou. Vzdycky je to ten ktereho okoli povazuje za blazna. Pravda vetsina z nich pri podobne snaze opravdu konci na dne ocenu, jako potrava pro zver, pripadne na sibenici, ale tohle nebyl pripad Ragnara Lothbroka. Skvele zachycene pokrokove mysleni vudce a hrdiny Vikingu, ktery prinesl bohatsvi a respekt pro svuj lid. Pro me nejvic atraktivni casti serialu je, kdyz se schyluje k boji, radost pohledet na koncert, beze strachu vstric jiste smrti, narozdil od jejich nepratel, kteri se nimi prat prece nechteji, protoze se musi zrovna pomodlit. Poutave zachyceni ruznorodosti narodu, jejich chovani a nabozenstvi. Nenechte se odradit prvni serii, kde se jen rozdavaji karty na hodne dramatickou particku v pokru plnou intrik a blafovani. ()

aliaska 

všechny recenze uživatele

Keď som videla prvú časť...najprv som myslela, že tu hraje môj veľmi obľúbený Chris Hemsworth.... ale ozaj mi ho veľmi pripomínal.. nakoniec..... ostala som sklamaná....☺. Nevadí...lebo aj tento herec....bol jednička a film.... či pardon.... seriál 😉 zaujal ma tak veľmi... že pozerám jednu časť za druhou... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na mě je to moc anglické. Po shlédnutí první řady přiznávám bez mučení, že mne to nijak nechytlo. Jednak to bude tím, že jsou mi Vikingové ukradení a jednak tím, že se tam vlastně nic moc neděje. Možná je to tím příběhem, ten je sám o sobě dosti chabí a převažuje nad formou. Jednotlivé díly jsou v podstatě na jedno brdo a ničím výrazným nepřekvapí. Co se historie týče, nejsem to schopna plně posoudi, neb o Vikingzích vím v podstatě houby. Asi to téma prostě nejsem sto řádně docenit, ale nebavilo mne to. Za mne dvě hvězďulě, dál se koukat nebudu. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím hodnocení snížit. První, druhá a třetí série jsou jedna lepší než druhá a na jasnejch 5, ale pak to jde tak strašně strmě dolů až je z toho jednomu zle. A ta šestá série je tak strašně špatná a zbytečná, že pravděpodobně až uvidím druhou půlku, tak to ještě snížím na 3*. Hrozně moc mne to mrzí, ale je to tak....Tak to necham na 4. Zesrackovalo to sice hrozne, ale ten Ragnar si to nezaslouzi. Dobre, ze je konec. ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele

Travis Fimmel společně s Gustafem Skarsgardem dostavají seriál do obrovských výšin. Jelikož mám rád historii, tak mě seriál (i přes spoustu historických nepřesností) nemohl nebavit. Výprava a kostýmy jsou skvělé. Severská hudba zlepšuje atmosféru. Poslední série je trochu slabší, ale pořád je to skvělá podívaná se zajímavým koncem. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna: Bála jsem se, že to bude romantická selanka vymydlených válečníků, ale scénáristé a kostýmeři se snažili. Hned v druhém díle se díváme kruté pravdě do očí a poznáváme, co jsou ti Vikingové zač. Kostýmy mají u mě plný počet a herci se taky snaží, i když Ragnar se většinou tváří, jako že mu je všechno jedno. V tomto povedeném historickém seriálu najdeme boje, zrady, lásku, mystiku a náboženství. Romantice dává na frak závěrečná epičnost. Dávám 85%, protože občas postrádám dynamiku, ale není to dialogový seriál jako třeba Tudorovci nebo Hra o trůny.Druhá sezóna: Nedá mi to a zvyšuji hodnocení na 100%. Díly jsou temné a zvýrazněné dynamickou hudbou, boje v každém druhém dílu, zrady, zvraty. Těch zrad už je ale trošku moc a nikdy nevíme, která postava koho zradí. Na konci jsem čekala jiný výsledek, ale na to by tvůrci neměli odvahu. Tohle nejsou Trůny. ;-) 3. sezóna 80% Experimenty s hudbou mě spíš otrávily a dějově mi to přišlo slabší. Motivy zrady se opakují pořád dokola na různých stranách, že už nemohou nikoho překvapit. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Po celej prvej sérii môžem spokojne povedať že ma tento seriál úplne očaril , prikoval k obrazovke. Vikingská éra a všetko okolo vikingskej mytológie veľmi obdivujem takže som bola nadšená. Vynikajúci výber hercov môj favorit jednoznačne brat Rollo ten má neskutočnú charizmu... a hlavný hrdina Travis Fimmel, Katheryn Winnick je pre mňa jedna z najkrajších bojovníčok aké som kedy videla, takisto moje oči potešil Vladimír Kulich mám ho veľmi rada,škoda že sa tam neohrial na dlhšie. Som zvedavá na pokračovanie každopádne sa seriál zaradil absolútne medzi moju Fav topku! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře koukatelné. Jen mě mrzí, že Gabriela utli tak brzo. Na "Spartaka" (kanál Starz) to sice nemá, ale atmosféru to má a vesměs hodně sympatické postavy - jak kladné, tak záporné. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Nedostatek peněz ide vidět na každém kroku, jakž takž to zachraňují severské fjordy. Ale příští sezónu budu chtít daleko víc, jinak končím. ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že když se vraždějí fráterníci nebo rozsekávají kříže tak jsou kindermetalisté v extázi a slintají si doma na vlastní thor steinar. Ale pro náročnějšího diváka nemají Vikingové co nabídnout než naprostý seriálový průměr a předvídatelný děj i vývoj charakterů, jenž nejlépe prezentuje sám neustále se šklebící Travis Fimmel jehož postava je totálně vyčpělá. Občasné bitky také pobaví svým papundeklovým minimalismem a o nějakém bitevním choreu si můžete nechat jen zdát. Když si to shrnu, tak tento seriál asi potěší mnohé příznivce severské mytologie a kontemplativního tlachání o Odinovi, Thorovi, Valhalle a pitvání se v nátuře seveřanů i jejich zvycích, což má svůj pomyslný vrchol v osmém dílu kde to je už opravdu trochu moc. Nemohu si pomoct, ale pořádnou kvalitu aby člověk pohledal. Škoda. ()

Brody01 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál, teda zatiaľ len prvá séria. Prvý diel má síce veľmi nezaujal ale určite neľutujem, že som si pozrel ďalšie tie už boli super! V seriály je veľa skvelej akcie a efektov, herecké výkony sú tak isto veľmi dobré. Seriál určite odporúčam každému kto sa zaujíma aspoň trochu o históriu a vikingov. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit po první sérii. Je to taková variace na Spartaka, ve kterém je bohužel vidět velký rozpočet. Vikingové i přes svůj malý finanční obnos dokážou vykřesat maximum. Barbarství,vraždy,masakry. Tady se Renck s ničím nepáře ,ale vy i tak vlastně ani nevíte, komu fandit. Snad bude mít druhá sérii trochu hlubší myšlenku. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Pan Ragnar je pro mě BARBAR jak si ho představuji.Rovný typ bez jakýchkoliv předsudků,trochu dítě přírody a trochu zvíře,ten modrý kukuč,a jen tak si pozoruje jak zlobí ti kluci okolo,ale co s nimi,že.Škoda málo využitého,mnou oblíbeného,V.Kulicha,postavou jasně největšího z celé party. ()

Ondrisek_ 

všechny recenze uživatele

Drsná severská krajina. Drsní severští bojovníci a nejzajímavější hlavní hrdina, kterého sem kdy viděl. Jasných 5* ()

Krchy 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii nakonec zvedám na pět, poslední dobou je to jediný seriál, u kterého jsem se prostě musel podívat hned a nečekat na titulky. Je to celkově jiné než díla zavedených seriálových stanic, ať už se jedná o obsazení, námět a hlavně spád děje - tady se totiž žádného přešlapování na místě nedočkáme a je to jen a jen dobře. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

historicky nepřesné, dialogy plné klišé, postavy ploché, děj předvídatelný, lokace pořád stejné - jaký je potom smysl takového seriálu? ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama