Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 4
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (45)

  • Banshee v keltské mytologii oznamuje kvílením smrt člena rodiny. (Ouwen)
  • Původně měl ve třetí sérii hrát Wesley Snipes. Konkrétně Douglase Stowa. (Ouwen)
  • Po třech sérií byl Antony Starr (Hood) psychicky zničen z neustálého kolotoče náročných soubojů. Požádal proto, aby byl počet jeho akčních scén pro poslední sérii zredukován. (Ouwen)
  • V 5. epizodě 4. série "Trochu pozdě" pronese Job (Hoon Lee) ponaučení: "To, že jsi paranoidní ještě neznamená, že po tobě nejdou.". To je úryvek, který pochází od muzikanta Kurta Cobaina z Nirvany z jeho písně "Territorial Pissings". Připisuje se též Woody Allenovi a dalším autorům. (vyfuk)
  • Kai Proctor (Ulrich Thomsen) prezentuje při osobních soubojích kung-fu. Jeho bodyguard Clay Burton (Matthew Rauch) ve 3. epizodě 3. série při bitce s indiánkou Lolou předváděl mix prvků Escrimy a MMA. (Ouwen)
  • Lucas Hood (Antony Starr) při osobních soubojích používá box smíchaný s prvkami Escrimy a Jeet Kune Do. (Ouwen)
  • Antony Starr o sobě i přes velké množství sexuálních scén, v nichž se v seriálu objevil, prohlásil, že je prudérní, respektive stydlivý. (Ouwen)
  • V posledním díle druhé série Job (Hoon Lee) pronese po přestřelce v kostele s nádechem ironie větu „This could be a start of a beautiful friendship", v překladu "To by mohl být začátek krásného přátelství“, což je narážka na slavnou poslední scénu filmu Casablanca (1942), kterou ve filmu pronesla postava Humphreyho Bogarta. (Aere)
  • Fotografie v úvodní sekvenci se mění v každém díle. (filmsim)
  • Předlohou filmového města Banshee se stala severokarolínská metropole Charlotte. (Conspi)
  • Každá z epizod skrývá krátkou dodatečnou scénu. Tu lze shlédnout vždy po skončení závěrečných titulků. (Conspi)
  • Na internetu se objevilo 15 miniwebepizod, tzv. "Banshee Origins". (Brody01)
  • Pre herečku Trieste Kelly Dunn to bola prvá skúsenosť so sexuálnymi scénami, kde mala byť nahá, predtým ju dostali maximálne do spodnej bielizne. Ako uviedla: "V televíznej produkcii keď robíte sexuálnu scénu, v skutočnosti nerobíte nič. Len sa s niekým bozkávate. A vyzerá to, že máte vyzlečenú košeľu, ale to máte len plachty vytiahnuté do podpazušia. V televízii nikto nechce nič vidieť. S Banshee to bolo niečo celkom iné. Najdivnejšie na sexuálnych scénach nie je samotná nahota, ale pohyb. V bežných TV filmoch takéto sexuálne pohyby nerobíte. Lenže tu už musíte ukázať, ako keby ste naozaj mali sex. A na to je väčšina herečiek zvyknutá len v jednom konkrétnom kontexte. Nie sú zvyknuté robiť to pred ľuďmi. Takže natáčanie takýchto scén je na pľaci dosť čudné. Je to také hlúpe, že si nemôžete pomôcť a musíte sa začať smiať. Je to úplne smiešne." (Arsenal83)
  • Seriál sa odohráva v Pensylvánii, kde majú veľkú úlohu aj Indiáni a ich rezervácia. V skutočnosti sa žiadna indiánska rezervácia v Pensylvánii nenachádza. (Arsenal83)
  • Lili Simmons povedala, že po tom, čo ako mladá tínedžerka hrala v Disney Channel a iných rodinných reláciách, bolo vítanou zmenou hrať neuveriteľne sexuálnu postavu v Banshee, pretože si myslí, že je zábavné byť sexi. Povedala, že byť na nakrúcaní úplne nahá a predvádzať názorný sex si vyžadovalo trochu zvyku, ale plne to prijala a odsunula myšlienku, ktorú niektorí presadzujú, že ženská sexualita znamená vulgárnosť. Jej rola a nahota boli nakoniec také oslobodzujúce a posilňujúce, že prijala nahé úlohy v iných projektoch. (Arsenal83)
  • Scenáristi pôvodne chceli vrátiť Denisa O'Hare a jeho postavu špeciálneho agenta Roberta Phillipsa do štvrtej sezóny, ale podľa Jonathana Troppera už nedokázal začleniť túto postavu do deja. (Arsenal83)
  • Podľa spolutvorcu seriálu Jonathana Troppera bola Eliza Dushku jedinou herečkou, ktorú kontaktovali, aby v štvrtej sérii prevzala úlohu agentky FBI Veronicy Dawsonovej. Našťastie bola ochotná obnažiť sa. (Arsenal83)
  • Keď sa Ivany Miličevičovej opýtali na predvedenie rozsiahlych nahotných a sexuálnych scén, povedala: "Nikdy som to dovtedy nerobila a cítila som sa fajn, že som to robila tu. Mám rada sexi veci a mám rada sex. Najťažšia časť natáčania sexuálnej scény sú prvé sekundy, keď sa vyzlečiete. Potom je to oslobodzujúce. Ale som Chorvátka. Pochádzam z Európy. Vyrastala som bez nutnosti nosiť podprsenku, takže je to v poriadku." (Arsenal83)
  • Niekedy sa diváci sťažovali, že rozsiahle sexuálne scény a najmä násilie nie sú realistické alebo pravdepodobné, ale producent Greg Yaitanes povedal, že mu je to jedno. Povedal, že je to všetko pravdepodobné a realistické vo svete, ktorý vytvorili, a to je príbeh, ktorý chceli vypovedať. (Arsenal83)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama