Reklama

Reklama

V čísle 9

(seriál)
  • Velká Británie Inside No. 9
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 23 h 36 min (Minutáž: 28–30 min)

Hrají:

Steve Pemberton, Reece Shearsmith, Gemma Arterton, Anna Chancellor, Adam Deacon, Tamsin Greig, Conleth Hill, Katherine Parkinson, Anne Reid, Sophie Thompson (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Komediálny seriál ponúka pohľad do šiestich veľmi rozličných domov s číslom 9, v ktorých sa obyčajné a každodenné životy preplietajú s neobyčajnými a nečakanými zážitkami. Vo veľkom vidieckom dome vedie hra na „sardinky" k prekvapujúcim odhaleniam záhad ukrytých v skrini. Zo veľmi starého strašidelného domu sa presunieme do šatne nevraživého herca v londýnskom West End-e. Cestu zakončíme v byte zdanlivo spokojnej učiteľky základnej školy, ktorá sa stáva obeťou svojho dobrého skutku. Každé z obydlí ponúka nepredvídateľne vtipné momenty, ktoré sa razom môžu zmeniť na desivé a hrozivé. (Incantator)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (30)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

To, co Pemberton se Shearsmithem dokáží vytvořit na poli jedné půlhodiny je občas neskutečné. Tolik nápadů, překvapivých zvratů a sympatických postav by mohl závidět kde jaký mnohem "ambicióznější spektákl". Pravda, ne vždy to vyjde úplně dokonale, ale i tak každý díl obsahuje nějaký ten moment, kvůli kterému stojí za to vidět. Oblíbené díly: 1x03 - Tom & Gerri, 2x02 - The 12 Days of Christine, 3x01 - The Devil of Christmas, 3x05 - Diddle Diddle Dumpling, 4x01 - Zanzibar, 4x02 - Bernie Clifton's Dressing Room ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Pemberton a Reece Shearsmith jsou zřejmě velice zajímavé postavičky anglického rybníčku. Kdo jiný by měl tu odvahu rozjet seriál složený z povídek a zvát si do něj všelijaké množství více i méně známých britských herců. Za mě je tento seriál naprosto luxusní jednohubka. Některé díly jsou i takřka geniální a je radost na ně koukat. Baví mě, že nikdy nevíte, s čím počítat. Jediná jistota je místnost číslo 9. Jaký na ní kluci nabalí příběh, to už je čistě na nich. Takže jednou je to solidní satira, podruhý div ne kriminálka, potřetí pak brutální psychologický thriller a na počtvrtý klidně slušně atmosferický horor. Pokaždé to má ale brutální dávku sarkasmu, u které se nelze alespoň usmívat. Plný počet nedávám jen proto, že některé díly byly trošku slabší. Jako celek ale seriál V čísle 9 hodnotím jako velice slušné překvapení, o kterém jsem neměl ani ánung a na HBO Go ho spustil v záplavě jiných seriálů v podstatě metodou pokus – omyl. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen první sérii, tedy šest skvělých půlhodinových povídek. Každá byla jiná, ale všechny byly neuvěřitelně nápadité. K srdci mi asi nejvíce přirostla druhá epizoda, úžasná zlodějská groteska, ale jde to opravdu těžko poměřovat. Obzvlášť se mi líbí, jak jsou tvůrci mazaní, jak například ve třetí epizodě dobře vědí, že divák ví nebo alespoň tuší, a přesto (nebo právě proto) se rozhodnou ho něčím překvapit a vyvést z míry... A povede se jim to. Jen tak dál!____Druhá řada laťku udržela přesně v té výšce, ve které byla, tedy velmi, velmi, velmi nahoře. Výborný byl už první díl v lůžkovém voze, ale obzvlášť rád bych vypíchl ten druhý, dokonale krásný.____A ani po třetí řadě nemám důvod snižovat hodnocení. Originalita pánů Pembertona a Shearsmithe asi nezná mezí, mají jedinečný talent spojovat humor a napětí a překvapovat. Epizoda s účtem v restauraci byla z téhle řady asi nejlepší.____Čtvrtá řada potvrzuje vše, co jsem napsal už dříve. Obzvlášť první dva tři epizody jsou něco nevídaného a nestačím se divit, co Pemberton a Shearsmith dokážou vymyslet. Mistři nápadů, zvratů a point, jinak to napsat nelze. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé, čo títo dvaja komici dokázali vytvoriť. Predovšetkým musím pochváliť hereckú stránku - sympatickí herci, výborné výkony, čistá britská angličtina, ktorá si pýta veľkú dávku trpezlivosti a zvyk. Nemám námietky ani k technickej stránke, pri ktorej vynikla najmä pekná kamera a šikovný strih. S obsahom to bolo trocha horšie. Sú tu napríklad geniálne epizódy, pri ktorých sa divák nielenže pučí od smiechu, ale ktoré dokážu prekvapiť aj svojou prepracovanou pointou, ale aj nezáživné a nudné diely (napr. prvé dva diely 4. série). To však pripisujem na vrub až príliš britskému humoru, ktorému našinec skrátka nemá šancu rozumieť. Preto si myslím, že britský divák si užije aj tie. Tých výborných dielov však bolo viac, takže na slabší nadpriemer to bohato stačí. 70/100 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postprodukce se nám nějak protahuje a nakonec seriál poběží asi až začátkem roku 2014. Potenciál v tom vidím veliký. Námět mi lehce připomíná 15 Storeys High (Radio version). U tohoto však počítám s ještě více ujetějšími příběhy. ___ Tak po prvním díle je jasné, že to bude více na způsob Tales of the Unexpected. Ovšem co si pánové střihli v 2. díle, to klobouk dolů. Třetí epizoda je naprostou klasikou v tomto žánru. Zajímavé, že 4. a 6. díl (oba bez ústředního dua) z mého pohledu lehce zaostávají za zbytkem jinak výborné první série. 2. sezóna: si drží standard té první. Vybočuje z něj jen druhý díl. Naštěstí pro diváka je to směrem nahoru. Důkaz, že Pemberton a Shearsmith umí psát i pro jiné, ne jen sobě na tělo. No, BBC to asi vidí jinak a na základě nelogického přesunu posledního dílu z obvyklého času to vypadá, že další díly nebudou. ___ Nakonec jsme se 3. sezóny dočkali a retro speciál "z Rakouska" se hodně povedl. U tohohle se herci (i dabéři) museli neskutečně bavit. Po posledním dílu můžu říct, že je to velmi povedená řada. Nemá vyloženě slabé místo, na které bych si za pár hodin ani nevzpomněl. ()

Galerie (135)

Reklama

Reklama