Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
  • Polsko Spartakus (více)
TV spot 1
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 1

Recenze (1 066)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„There is but one path... we kill them all!" Blood and Sand - 80%: Zprvu pouze lacinější verze 300: Bitva u Thermopyl s příběhem a dialogy tupými, jako ostří cvičných mečů v ludusu gladiátorů. Po pár dílech, kdy si tvůrci ujasnili svou vizi, se naopak jedná o intenzivní rubačku s vizuálem za všechny prachy, dějovou linkou plnou intrik (za pointu šestého dílu by tvůrci zasloužili nějakou cenu), láskou mezi mřížemi a touze po krvavé pomstě. Určitě ten nejlepší seriál z první čtvrtiny tohoto roku a také příslib do budoucna, že novodobá verze vzpoury pod vedením Thráckého válečníka má šanci apelovat na absolutní výšiny hodnotící škály. Vengeance - 50% War of Damned - 80% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. V prach si a v prach se obrátíš. I takhle by snad mohlo znít krédo gladiátorů a nějak podobně bych viděl osud tohohle seriálu v dlouhodobější perspektivě. Vysvětlím. První dva díly seriálu jsem si docela protrpěl - ne, že by byly nudné, ale ta samoúčelnost formy a potoky pasterizovaného patosu mě dost... dráždily. Už jsem chtěl Spartaka odepsat, když tu se začalo blýskat na lepší časy - méně zpomalených záběrů na kapky tekutin, dopadajících dramatickým způsobem do písku, více příběhu, herectví a smysluplnosti. Kdo by to byl čekal - zbytek seriálu jsem velice spokojeně zkonzumoval během několika dnů. Zábavné, krvavě akční, vtipné, funguje to, komu čest, tomu pochvala. Na stranu druhou - a tady jsme u toho v prach se obrátíš - jsem přesvědčen, že přes veškerou tu pastvu pro oči (ano, mám zde na mysli i vskutku bezprecedentní porno kvality seriálu) a dobře zvládnutou akci, nemyslím si, že jde o seriál, který by se zapsal mezi ty nezapomenutelné, instantně legendární kousky, kterými nás zásobuje třeba konkurenční HBO. Jednoduše řečeno, tenhle Spartakus má sice koule, ale postrádá to, čemu lidi od umění říkají přesah (oblouk, most). Pokud se o takové věci příliš nezajímáte, nebo je zrovna v tomhle případě nepotřebujete, klidně si mé hodnocení vyložte jako pětihvězdičkové. 70% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto seroše je americký přístup k násilí a k vulgaritě. Frajeři tu střídají střevarvoucí seky a údery, vysílající šedou kůru mozkovou na volné prostranství, a to vše s proslovy jak z univerzitní auly. Kromě toho nějak úplně nevěřím, že by Spartakus byl až tak uvědomělý lidumil. Spíše si myslím, že měl dost neustálého strachu o vlastní bytí, resp. hrátek s kamarády na život a na mrd, to vše bez adekvátní šance na přežití. Když už zdechnout, tak na hezkém hříbátku, řekl si jednou tento junák a oslovil tím i další majetek místních vlastníků lidských zdrojů. Co by ne, má mé sympatie, ostatně stejně jako tento počin. Když pominu výše zmíněné i fakt, že se tam k sobě mají ti vrahounci až přespříliš, jde o ultimátní zábavu. Kečupu jak na pizze z tesca. === Tak jsem se krzevá další sérii dozvěděl, že pan původní herek Spratkakus umřel. Škoda ho. Asi málo cvičil..... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mal dosť zmiešané pocity, veľa technických detailov mi vadilo a pôsobilo to na mňa dosť lacine... (kopia "300" vo veľmi lacnom prevedení, pomyslel som si) Odstupom času ako dni plynuli a "voda sa liala" :D si ma Spartacus získal... hlavne čo sa týka príbehu no a samozrejme antického pozadia (slabosť). Veril som, že to bude mať nejaký ten hlbší podtón no a stalo sa, takže tech.nedorozumenia a rôzne "chybičky" odpustené. Celkový dojem 8/10, bavil som sa no a nakoniec kto by nechcel byť gladiátor... Famózny záver 1.série! ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Verlmi lacina kopie 300: BuT se stovkami litru pocitacove krve, spoustami odhalenych poprsi a vubec se spoustou "good old in-and-out". Ale tez s nudnym scenarem, PRISERNYMI hereckymi "vykony" a ony vychvalovane bojove sceny? Ja se tedy u nich temer az nudil. Nevim, 300ka mi prisla genialni, ale tohle je proste ve srovnani se serialem 'Rim' ve vsech smerech mizerne... ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • Crixus (Manu Bennett) ve skutečnosti nezemřel při tažení na Řím, jak je ukázáno v seriálu, ale na místě vzdáleném asi 260 km východně na úpatí hory Gargano v Apulii. (Chufu)
  • V seriáli je uvedených niekoľko verných historických skutočností. Batiatova (John Hannah) škola a jeho masaker, hlavné bitky medzi Spartakom (Liam McIntyre / Andy Whitfield) a Rímom a hlavné postavy gladiátorov ako Spartakus, Crixus (Manu Bennett), Gannicus (Dustin Clare) a Oenomaus (Peter Mensah), rovnako ako aj ich úmrtia (s výnimkou Spartaka, jeho smrť nebola zaznamenaná a nič sa o nej nevie). Dokonca aj Spartakova taktika, posielanie falošných vyslancov a plíženie sa do táborov v noci, je historicky presná. (misterz)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama