Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné, že tohle "nic" určené nejmladší části divácké základny je obecně vnímáno jako nejlepší Star Wars produkt Disneyho éry. I když to chápu - je to takové příjemné plácání, které nemá ambici někam posouvat svět Star Wars a nějak se k němu vyjadřovat, jde prostě o vygenerovaný content spojující všechny trademarky, které se u testovacího publika vydotazníkovaly jako žádané. Vznikla věc, na kterou se dá koukat, nikoho k ničemu nevyzývá, dává záminky k bohatému prodeji merche a je v tom dost háčku, aby byl důvod vesele čekat na další epizodu. Chápu, že Disney tohle teď, když je značka opět rozvrácená, nutně potřebuje a jde o celkem slušnou práci v rámci toho, o co se to pokouší. Že se nad tím rozplývají dospělí lidé jako nad něčím, z čeho v tuto chvíli žijí, je samozřejmě docela... no je to jejich volba. Co mě se týče - rozhodně se to dá coby dětský produkt respektovat a moje vysoké hodnocení vyplývá hlavně z toho, že nechci vytýkat pořadu určenému pro desetileté děti věci, které bych tomu vytýkal, kdybych byl cílový divák já. Čtvrtou hvězdu jsem původně přidal hlavně za Wernera a poslední díl, kterému dodal Waititi i náznak "duše" už v úvodní scéně, která je nejvtipnějším, co se ve Star Wars objevilo od Fordova "And how are you?" v epizodě IV. Ale po zamyšlení to prostě nemůže mít tak hodně. 65 % ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým prvá séria mala báječný rozjazd a trochu divný dojazd, druhá na to išla presne naopak, takže práve keď som to v polovici druhej chcel odpískať, začal do mňa Jon Favreau (vďaka režisérom typu Peyton Reed alebo Robert Rodriguez) sypať jeden štvorhviezdičkový diel za druhým. Stále to malo chyby, ale proste bolo by nefér dať tomu menej ako 4*. Z druhej série musím spomenúť niekoľko výborných cameí (alebo skôr slávnych vedľajších postáv), čo vyvrcholí v parádnej poslednej epizóde. Medzi ďalšie pozitíva ako prvej, tak druhej sezóny patrí charizmatický sympaťák Mando (ktorý je tak trochu šmejd, ale možno i práve vďaka tomu je sympatický a uveriteľný) a samozrejme Gro... Baby Yoda. Obe série sú pomerne komorné a akčné scény nie sú nijako zvlášť perfektné (za zmienku stojí azda len finále druhej série s Veď-Vy-Viete-Kým), ale po vizuálnej, i trikovej stránke vyzerajú dobre. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernem řízlá sci-fi ze světa Star Wars s epizodickými dobrodružstvími ve stylu zaklínačských povídek? Zní to dost nesourodě, ale je to ve výsledku perfektní. Mando je mega týpek a Baby Yoda snad nejroztomilejší seriálová postava ever. Kéž by podobně skvělé byly i poslední SW filmy. Pro fanoušky je toto naprostá lahůdka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ano, this is the way! Tohle jsem od Star Wars univerza vždycky chtěl a i přes všechny ty animované seriály se mi toho stále nedostávalo. Mandalorian je konečně série, která nevaří z vody, ale přináší rozšíření, které svět Star Wars skutečně rozšiřuje. Občas je to možná až příliš epizodické a přímočaré, což se nejvíce projevilo na Filoniho epizodě, který dobře zvládá režii, ale prostě neumí napsat normální scénář pro dospělého diváka. Jako představení postav to ovšem funguje náramně a možná i díky tomu jsou finální epizody tak dobré. Ač nechybí pro Star Wars typický situační humor a roztomilost - tentokrát v podobě baby Yody, není to infantilní. Naopak je Mandalorian na poměry SW nebývale temný, přízemní a dívá se na celé universum z trochu jiného pohledu, což je to, co jsem už od dob Ep. III chtěl vidět a nedostávalo se mi toho. Potenciál je prozatím jen naznačen, celá první série působí spíše jako prolog, ale už teď je to daleko zábavnější jak celá nová trilogie. Neskrývám nadšení a chci víc! I have spoken! ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama