Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (643)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Epileptická, rozháraná, barevná a zbytečná; taková je celovečerní jízda s Harley Quinn. Je šílené si myslet, že pouhé obsazení ženských postav dokáže zakrýt či rovnou vykompenzovat chabý příběh a nudnou akci – ještě šílenější pak bude, až se ukáže, že to za oceánem možná opravdu stačit může. Samotná Margot Robbie v titulní roli se sice snaží, ovšem její sociopaticky-infantilní póza se po deseti minutách okouká a následně nemá co nabídnout. Zbytek horkou jehlou poskládaného ženského týmu je nevýrazné a příběhy jednotlivých dam jsou až příliš zaměnitelné – především bije do očí, že jediná rovina, v níž se ženy dokážou za něco postavit, je jejich vymezení vůči mužům; víc toho tyto figury nabídnout nemohou. Bohužel ani Mary Elizabeth Winstead nemá dost prostoru, aby něco rozehrála, a tak nejlépe prokreslenou i nejprocítěněji zahranou figurou je paradoxně slizce homosexuální záporák Ewana McGregora. Dokonce ani akce není nijak úchvatná, přestože s choreografií a barevnými efekty zjevně muselo být dost práce. Jenže pod všemi barvami hrajícím pozlátkem je jen šeď a prázdnota, a to je velká škoda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Popravdě, asi mi to postavu Harley Quinn moc nepřiblížilo a v první půlce jsem měl spíš pocit, že to je jen pestrobarevná a přeplácaná šaškovačka Margot Robbie, která si to ale fakt užívá, to se musí nechat. Nicméně naštěstí druha půlka už snese nějaký měřítka a rozjede se slušná akční jízda, byť člověk má furt pocit, že snaha osamostatnit postavu Quinn od Jokera film trochu ochuzuje a i když tu má být Harley Quinn ta hlavní, tak pachuť nepřítomnosti Jokera na konci trochu ulpí. Na druhou stranu, bavil jsem se i tak dobře 3.5. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Harley, přines sítko!" No, zas taková zábava to nebyla....v žánrové kolonce chybí psychologické drama. Ten film je i přes křečovitou snahu vtipnosti smutný. Postavy zrazují a podráží jedna druhou, a pokud nechcete fandit cáklé Harley, pak není v podstatě komu. Osobně jsem čekal větší nářez a u erkového filmu i více krve. Jo, pár cákanců se najde, ale ani jedno roztržení z filmu drsnou podívanou neudělá. Akce dobré, vata mezi tím nudná. Příjemně comicsově barevné, i když špína v kontrastu k flitrům mohla převládat. Zdánlivá přemíra vulgarismů neznechutí a ni nešokuje, což je škoda, jelikož sprosté slovo může být kolikrát ostřejší než břitva. Jistě, Robbieová si postavu užívala, ale o kousek výš stál McGregor, byť prostoru pro svého padoucha moc neměl. Lepší než Sebevražedný oddíl určitě, jistému zklamání se však neubráním. 3,5* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Co k tomu napsat? Postava Harley Quinn si nad mým velkým překvapením získala docela dost fanoušků z filmu Sebevražedný oddíl (2016). Měla tam vedlejší roli, a jak to na diváky zapůsobilo. Na mě tak nějak napůl. Ale i tak mi herečka Margot Robbie přišla vtipnější a výraznější v tom oddílu. Zde v její „sólovce“ mi přišla ještě dost nevýraznější a až nudná. Naštěstí v cca druhé půlce filmu jsem začal aspoň už tak trochu usmívat. Pár nadlehčených a na oko vtipných scén se zde našlo. Navíc, zde v tomto filmu nebylo ani tak co zkazit, ale bohužel ne ani nijak nic chválit. Akční scény tvořily většinou nějaké ty rvačky, rozmáznutí basebalovou pálkou atd. I to se zde nedalo moc vychvalovat, točeno to bylo dost amatérsky. Ale co, příběh byl jednoduchý, skoro žádný, ale pro tuto látku zcela nepotřebný. Nuda zde vyloženě nehrozila, i když zápletka byla nulová. Herci ušli, ale také nic extra včetně divné postavě M.E.Winstead. Hudba - neexistovala snad. Chtěl jsem dát lepší 2*, ale nakonec jsem měl dobrou náladu, Robbie se mi líbí, nebyla zde trapná, druhá půlka a finále – to bylo docela svižné, tak to celé hodnotím do čistého průměru. Mělo to ale navíc. Mohlo to být aspoň víc šílenější a vtipnější, ale co ….. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Do háje zelenýho s vymodelovanými a umělými Avangers, když komiksovou zábavu, tak jedině Harley Freaking Quinn! Dobrá filmařina plná kaskadérských kousků a skvělých fightů v poměrně dlouhých záběrech, k tomu dokonale sedící soundtrack a úžasná Margot, kterou nelze nemilovat. V rámci svého žánru skvělé, mix Deadpoola a temného Jokera, i když po boku této Princess Freak z Gothamu si spíše představuji Heath Ledgera, to by byl film. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • Vajíčkový sendvič, oblíbená pochoutka Harley (Margot Robbie), byla ve skutečnosti udělána z kachních vajec, nikoliv ze slepičích. Představitelka role Margot Robbie je totiž alergická na vaječné bílky, ze kterých má migrény. (NiWi)
  • V původním scénáři ve scéně, kdy v policejním skladišti bojuje Harley se zločinci, měla Harley (Margot Robbie) v boji použít erotickou pomůcku – dildo. Scéna byla nakonec nahrazena z důvodu, že i přes rating R režisérka usoudila, že by to bylo příliš extrémní. (LizianShaw)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama