Reklama

Reklama

The Morning Show

(seriál)
  • USA The Morning Show
Trailer 2
USA, (2019–2023), 27 h 40 min (Minutáž: 46–66 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Billy Crudup, Nestor Carbonell, Gugu Mbatha-Raw, Mark Duplass, Bel Powley, Karen Pittman, Victoria Tate (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Nahlédněte v nekompromisně upřímné dramatu nominovaném na tři Zlaté glóby do moderního pracovního prostředí pohledem lidí, se kterými vstává celá Amerika. (Apple TV+)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si absolutně představit, že bych snad nedej bože někdy dělal v show byznysu, jako aktéři tohohle velmi povedeného seriálu. Ten neustálý stres, intriky, strach o svoje místo, to je prostě něco, co bych nedokázal nikdy akceptovat. Když se však od tohohle oprostím a mrknu se na to zcela nezaujatě jsem nucen konstatovat, že se všech těch deset dílů mimořádně povedlo. Od hereckých výkonů, po scénář, nenacházím nic, co by mi nějak extra vadilo. Snad jen téma sexuálního harašení, ale beru to tak, že v USA je tohle hodně aktuální a já s tím nic nenadělám. Takže pokud chcete pohled do zákulisí TV show pěkně z obou stran, nezbývá mi nic jiného, než Ranní vysílání jednoznačně doporučit. Včetně dost povedeného závěru, který lavíruje na všechny strany, aby tomu nakonec dal velmi pěknou tečku. (oblíbené postavy Cory, Chip) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pilot odrazuje; rádoby sorkinovka "chodíme po pracovišti a kulometně mluvíme", postavy představují názory nikoli živoucí charaktery, celé to operuje s #MeToo tím nejlacinějším možným způsobem, stylizace "odvrácená tvář ranní show plné amerických úsměvů nad štěňátky" je vše jen ne sofistikovaná... Jenže pilot dělá seriálu medvědí službu, protože se tato vlajková loď Apple TV velmi záhy vyprofiluje v "Sunset Boulevard meets Damages", kde se na #MeToo nahlíží mnoha optikami a postavy ožívají. Předně to však začne fungovat jako intrikářské drama, které je taženo postavami a jejich konáním, nikoli deklamacemi. To vše navíc v atraktivním prostředí zpravodajského zákulisí, kde se přeci jen začne s dynamikou "načančané úsměvy pro ranní Ameriku versus vrážení si kudel do zad jakmile se vypíná kamera" pracovat sofistikovaně. Krásně chladné, pragmatické, loutkářské a skrze potlačované emoce vyhrocené. Škoda, že krom nepovedeného úvodu, má úvodní řada i nezdařilý závěr. Poslední dvě epizody to směřuje k jedné věci, aby se z ní vycouvalo na úkor výrazně horšího řešení "na poslední chvíli". Každopádně jako celek vynikající. Takhle nějak mohl dopadnout Newsroom, kdyby se Sorkinovi nerozpadl ve finální řadě kvůli idealismu a romantickým eskapádám pod rukama. A kdyby Sorkin byl více jako Beau Willimon. Druhá řada trpí na neochotu tvůrců odepsat staré postavy. A tak je násilím navracejí do centra dění "jako by se vlastně v první sérii nic neudálo". Hůře o to, že u nejedné z nich ani nevědí co si s nimi počít (především problém v dějové rovině z Itálie). Nikam se to neposunulo. A tak se řeší to samé, již jednou (vy)řešené. V jedné epizodě jsou vztahy/konflikty vyloženě telenovelidní, což je jinak seriálu nedůstojné. V neposlední řadě Covid hodil tvůrcům kládu pod nohy. Až na poslední dvě epizody nebyli schopni události kolem něj adekvátně adresovat (a museli, přeci jen je to zpravodajství); působí to spíše jako když do hotového scénáře jednotlivých dílů náhodně nacpali "jednu dvě zmínky, aby se neřeklo". Solidní série, než že ne, ale tak moc ve stínu první řady, že dojmy z ní jsou ve výsledku horší než jak dobrá sama o sobě je. Třetí řada je mišmaš. S některými postavami se neví coby (a tak celá linie kolem Bradley je z prstu vycucaný problém), jiné už dávno měly zmizet, nové vesměs zdařilé. Nejlépe to funguje v management linii kolem Ellisona a Stelly. Ambiciózní říz úvodní řady je pryč, nyní už je to čistě v rovině intrikaření a pusinkování. Solidně, ale ne natolik, aby to vystupovalo ze stínu tisíc a jednoho žánrově obdobného seriálu. | S1: 4/5 | S2: 3/5 | S3: 3/5 | ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem dlouho odkládala, protože mi bylo jasné, že se nevyhnu aspoň malému srovnání s mým milovaným The Newsroom. Ale nakonec jsem to zhltla na posezení. Ne vše mi úplně sedlo, ale v druhé polovině už z toho byla hotová závislost. Herecké obsazení parádní, tedy až Aniston, která prostě hrát neumí. A to finále. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jestli bude Apple točit podobné série,pak bude Netflixu a HBO více než důstojným soupeřem prakticky od začátku.Morning show se rozjíždí celkem nevinně,ale postupem času začne nabírat na obrátkách a nakonec dojde k finále,které je jeden velký shitstorm a taková emocionální jízda až mě to samotného překvapilo.Nosným pilířem jsou v tomhle případě jednak herci (skvělá Jennifer Aniston,správně nejednoznačný Carell) a pak dobře napsaný scénář,který dokáže parádně budovat atmosféru a přitom nepůsobí nijak strojeně a uvěřitelné je tu každé gesto a každé slovo.I když si o celé aféře metoo myslím svoje a za mě přerostla do obludných rozměrů honu na čarodějnice,tady je to podáno natolik dobře,pochopitelně a nečernobíle,že když už seriál nevyvolá "pochopení",minimálně vyvolá diskuzi a to je dobře...80% + 10% za poslední díl,protože lepší finále série tu letos nebylo ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Apple vyjel se svým prvním hvězdně obsazeným seriálem a hned se věnuje tématu sexuálního harašení, aby přihřál svoji polívčičku na poli svého vnímání a podpory poškozených žen? Tak trochu ano. A taky trochu vlastně vůbec. Morning Show je velice chytrý seriál a popravdě mi jako první dokázal dát dostatečný důvod nad zamyšlením, jak je možné, že i oboustranně vzájemný akt může zpětně žena chápat jako harašení či sexuální útok. Zároveň dává i velice silné a logické argumenty pro stranu druhou, kdy muž je v dnešní době vnímám skoro automaticky jako predátor při jakémkoliv pokusu o svádění či flirtování. Seriál balancuje na obou stranách v podstatně po celou dobu a dělá to výborně a zasloužil by si plné hodnocení, kdyby nebylo poslední epizody, kde to tvůrci očividně potřebovali rozlousknout a postavit se na jednu či druhou stranu. No a aby to bylo jednoznačné a nikdo na to nemohl říct ani popel, tak museli v poslední epizodě přijít s extrémním řešením, které jim nedalo na výběr koho se zastat, čím si ale kompletně rozbili onen skvělý balanc, který se jim povedl celý seriál držet. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • V úvodu na konci znělky seriálu je na namísto klasického názvu The Morning Show uveden název The Morning Wars. (ssscream)
  • Seriál byl inspirován knihou „Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV“, kterou napsal novinář Brian Stelter v roce 2013. (oli009)
  • Jennifer Aniston a Reese Witherspoon se spolu v televizi objevily již v seriálu Přátelé (od r. 1994), kde si zahrály sestry. Pro Jennifer se navíc jedná o první televizní projekt, kterého se zúčastnila od dob tohoto seriálu. (oli009)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Stranger Things a další zastavují produkci

Stranger Things a další zastavují produkci

14.03.2020

Jak se situace okolo koronaviru mění často i z hodiny na hodinu, tak se mění i postoje jednotlivých studií či producentů. V praxi to znamená akorát to, že s přibývajícím časem se nejen odkládají již… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama