Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze uživatele rime k tomuto seriálu (6)

Star Trek: Picard (2020) 

Celkově je seriál zklamáním. Srovnání s TNG si vůbec nezaslouží, chybí jakákoli komplexnost, uvěřitelnost, podstata. Důvodem je také chabý scénář a nezajímavé nové postavy, které všechny působí jako Picardův komparz. Herci strašní, nezajímavá třetí a čtvrtá liga, obrovskej pád o mnoho levelů a neklamné znamení, že je někde velký problém. Ten seriál je také zoufale prázdný, myšlenkově i obsahem. Poslední díl byl paradoxně tím nejlepším, suverénně nejlepším - to znamená jediné, je to natahovaná vata.Jeden díl ze serie má tah na bránu, to je zoufalý. Scenář je velký problém, Star Trek byl vždycky "levicový", TNG je tím známá, ale byla to inteligentní levice, lidskost proti sobectví, rozum proti nenávisti. Postavy působily skutečně lidsky a uvěřitelně. Jo, to byl svět ještě normální. Dneska už je jiná doba, dnešní liberální levice se podstatně víc přiblížila extrému. Přináší to absurdní situace a tento seriál nezůstal ušetřen. Úplně nejhorší je, že ten seriál doslova ojebáva diváky. Přiznané zneužití značky, které si z vás dělá srandu. To je neodpustitelný. ()

Konec je začátek (2020) (S01E03) 

Zatím je to spíš zklamaní. Hodně politiky, dokonce aktuální politiky - nesnažíte se chránit a pomáhat nevinným, ti zjevně došli. Dneska je moderní pomáhat nepřátelům a každé přijmutí takové pomoci se rovná orgasmu u těch co pomáhají. Je škoda, že tento postoj se promítá zejména v postavě Pickarda, který tak paroduje sám sebe - už nestačí, aby byl humnanista, člověk míru, dialogu, práva, rozumu a spravedlnosti, ne to je dnes málo(ve skutečnosti, kdyby takový byl dnes, tak je to zpátečník a zlý člověk), dnes musí zachraňovat ty co ho chtějí zničit - to je dokonale symbolické. Nepřítele zastupují různé organizace a uskupení, podobně jako dnes, ale nás se to samozřejmě netýká, protěže my jsme nad nimi, morálně i ve skutečnosti. V Americe a na západě zjevně populární postoj. Každopádně i jinak to není žádný zázrak, konspirace, nevyjasněné okolnosti, chaos. Hned v úvodu je do posádky nasazen agent - to je taky dnešní. Má to všechny atributy moderních seriálů, tohle nikdy nová TNG nebude, ta byla ještě ze starého a srozumitelné světa. Možná měli být první tři díly jen takový úvod a seznámení se situací, ale nevysvětlili vůbec nic, o postavách nevíme naprosto nic, za tři díly minimum informací. Tvrdý a nekompromisní neomodernismus není pro každého. ()

Absolute Candor (2020) (S01E04) 

Začíná to být tragický. Smutný, něco jak když dostanete Alzheimera a děláte, že vám nic není. Zatím je to náběh na první místo - nejhoršího ST seriálu. ()

The Star Gazer (2022) (S02E01) 

Výrazně lepší jak celá první série. Vše se dá pokazit, ale tohle není špatný. ()

Watcher (2022) (S02E04) 

Kdepak tohle nepůjde, na ztvárnění Guinan je krásně vidět ta nekonečná ignorace, kdyby tihle tvurci dělali původní TNG tak ho stoprocentně pohřbí po první sérii. Game over. ()

The Next Generation (2023) (S03E01) 

Problém třetí série je úplně stejný jako u těch předchozích. Když si pustíte naprosto jakýkoliv díl TNG, tak na to po relativně krátké chvíli přijdete. Scénáristi ST:P jsou idioti. Problém je v tom, že si vybrali jako svého předchůdce TNG, etalon kvality ST i všech TV sci-fi seriálů. TNG neměla jenom skvěle vybalancovanou posádku, neměla jenom promyšlené příběhy, charaktery a dialogy. Měla něco co lze označit za vnitřní soudržnost, ducha,  cíl a smysl. ST:P nemá naprosto nic z toho, je to jen komerční produkt. Pokud by navazovali prakticky na jakýkoliv seriál kromě TNG, tak je to skoro jedno. Vybrali si to nejlepší a proto jejich dílo působí v porovnání tak odpudivě, průměrně a retardovaně. Je to bohužel globální problém TV zábavy a vlastně také celospolečenský problém. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama