Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem velkým příznivcem slasheru coby hororového subžánru, tak od konce 80 let nevzniklo příliš mnoho dobrých filmů, které by nedělali ostudu svým předchůdcům. Vřískot byl jednou z mála světlých výjimek a vlastně odstartoval novodobou vlnu všemožných teen vyvražďovaček. Jenže většina z nich se jen snažila přiživit na jeho slávě a navíc se jejich tvůrci neštítili prachsprostě vykrádat (okopírovat) některé scény, nebo v horším případě i skoro celou zápletku. No a série Urban Legend (s) je toho zdárným, či chcete-li smutným příkladem. Zvláště pak první dva díly. Již samotná jednička na mě příliš velký dojem neudělala, ale dvojka šla, co se kvality týče ještě mnohem níže. Když jsem si přečetl jméno režiséra John Ottman, nemohl jsem si ani zaboha vzpomenout, odkud já ho jen znám. No a při pohledu do jeho tvorby mi to bylo hned jasné. Tenhle chlapík patří mezi zkušené skladatele a svou hudbou ozdobil nejen známý film.... O to víc mě zklamalo, že jako režisér úplně propadl. Už dlouho jsem neviděl tak jalový slasher, který v sobě až na pár okamžiků neskrýval potřebnou atmosféru a napětí. Popravdě jsem se u sledování dvojky dost nudil. Navíc kromě úvodního mordu, nebyly ani následující vraždy moc zajímavé (o originalitě se nebudeme bavit vůbec). Většinou se vše podstatné odehrávalo klasicky mimo záběry kamer a kromě bolestných výkřiků obětí a trochu krve, nic pořádného neuvidíme. Režisér se sice snažil několikrát šokovat lacinými lekacími scénami a rádoby zvraty, ale tohle prostě nemělo šanci na větší úspěch.30% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je druhý díl na zhruba stejné úrovni jako jeho předchůdce, jen těžko by se v nich hledali nějaké společné prvky. Obě jsou to tedy dost laciné a nezáživné hororové béčka, které mě příliš nebavili a neoslovili, ovšem každé z jiného důvod. Dvojka tedy doplatila především na až příliš okaté kopírování Vřískotu, na velice nevýrazný spád a tak strašně odfláknutý finále, že by si za něj snad zasloužila rovnou i Odpad! Na druhou stranu ale zas alespoň disponuje rozhodně větším počtem hororovějších ingrediencí, jako pár napínavějších scén a několik efektnějších úmrtí, a pak i výrazně kvalitnějším a sympatičtějším castingem, než tomu bylo v jedničce. Zápletka je každopádně slabá, nemotorně zpracovaná, většinu času se tam nic moc neděje, postavy se tu chovají (opět)jako právě propuštění pacoši z ústavu pro slaboduché, no a již zmiňované finále a v něm odkrytá pointa, je fakt krutý žert, scénáristická zoufalost, prostě katastrofa. Urban Legends 2 tak zkrátka patří do kategorie zcela zbytečných a zapomenutelných pokračování, kdy ovšem s ohledem na kvalitu prvního dílu snad nikdo nemohl očekávat ani nic jiného, než právě tento nudný a nevýrazný blábol. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna přijde vlastně až po skončení filmu při titulcích - hitchcockovský závěr s cameem Rebeccy Gayheartové mě neskutečně nadchnul a pobavil, takže jsem se nakonec rozhodl jinak podprůměrnému slasheru přiřknout hvězdu navíc. Levnost filmu čišela z každé scény, k tomu donekonečna se opakující hlouposti z filmů o točení filmů (fakt to někomu přijde jako atraktivní prostředí? mně ne), vrah bez charismatu, některé vysloveně herecké omyly (Anthony Anderson? cože?) a kromě úvodní vraždičky inspirované urban legends s vyříznutou ledvinou vysloveně nenápadité (a i tahle scéna absolutně postrádá logiku - proč tam vlastně byla? proč by to vrah zatraceně dělal?). Je to lepší než drátem do oka, ale zase ne o moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První díl sem zatim neviděl, ale dvojka mi přišla dobrá. Podle mě hodnocení tady neodpovídá ani zdaleka kvalitě filmu. Hned od začátku se film rozjede ve velkým stylu a o napínavý scény fakt nouze neni a John Ottman se neštítil ani správně drsně brutálních scén, takže sem se moh podívat na ledviny mozek atd jak vypadaj a na pěknou scénku se psem. Po těhle jatkách se už sice Ottman celkem uklidní a žádný další orgie už moc nenachystal, ale za to se stupňujě pěkná temně strašidelná atmosféra. Jediný co tak trošku film kazí je pointa, ostatně jako u každýho takovýho hororu, sice sem to čekal ještě horší, ale to co scénáristi vymysleli určitě taky neni zrovna geniální kousek ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračovaní už tak podprůměrné vyvražďovačky Temná legenda. Příběh je špatný, herci nezajímaví, mordy nudné, závěr očekávatelný a opět chybí pořádný vrah nebo záporák. Řekněte mi někdo ksakru, proč tenhle druhý díl vůbec vzniknul?! Komu se to povede, dostane ode mě búra. 1 hvězda za úctu k Hitchcockovy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)
  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)
  • Sněhová bouře ve filmu byla skutečná a zcela neplánovaná. (Avalon820)

Reklama

Reklama