Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Humornou, ale i vážnější formou je divák stržen do víru dětských radostí i trampot, zdánlivě třeba bezvýznamných, avšak spoluformujících mladé charaktery a postoje ke světu. Pestrý děj se rozehrává na červnové petřínské louce, kde dojde k tuhému zápasu kluci versus děvčata jedné pražské školy... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

Juto 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nie je skvelý film, s dobrým hereckým obsadením mladého obsadenia je stále príjemný. 6/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí ve filmu ty rodiče na rodičáku, jeden větší blb než druhý, pak se nelze divit. Děti nebudou jiné. Tenhle film je o tom, že děti jsou jiné než rodiče, mají průsery, ale čistý štít. Dospěláci v socialismu? To byl zvláštní přírodní úkaz. Ta touha mít víc než druzí v beztřídní společnosti dala vzniknout novému společenskému druhu. 80% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej autentičtějšich filmů z dětského prostředí, uvěřitelné a místy zábavné... o * dolu to sráží účinkování dospělých, jenže nebylo to ono tak ?👀 oceněni: ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film hodně podobný (obsazením i tématikou) "Sněženkám a machrům", ale v mnohem vážnějším tónu. Výkony dětských herců jsou hodně zajímavé, takže se nebojím vyššího hodnocení. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mama / syn: "Ukaz, od ceho mas takove modriny? - Ale, kopali jsme se s holkama. - S holkama, a proc? - Protoze sou pitomy..." :-) Peknej detskej film, s pohlednou a moc sympatickou Gabinou W. v mensi roli. Vsechny ty holky a kluci jsou bezva, o takovych hercich se dneska filmarum muze jen zdat... A nebo je jeste varianta, ze filmari to driv umeli s detma lip. P.S.: maminka na tridni schuzce: "...vdyt ja ho kazdej vikend koupu, a zadnou pubertu jsem na nem nepozorovala.".. :-) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Z dětství si matně vybavuju, že to bylo o nějakých kradených píšťalách a ono to je vlastně úplně o něčem jiném. Prostě slasti a strasti malých puberťáků, které pobaví i po 30 letech. Potěší taky mladá Zedníčková a věčně na 10 let vypadající Suchoš. 5.5/10 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Michal Suchánek, ale i řada jiných známých herců se nechalo přemluvit a šli do rodinného filmu, který vcelku pobaví. Karel Smyczek prostě umí. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

NO tak abych řekl pravdu, víc než děj mě zde zaujali už v takovémhle mládí výkony Michala Suchánka a Lucky Zedníčkové. Dalo by se říci, že z tohohle snímku dýchá atmosféra osmdesátek zleva zprava a to bez jakýchkoliv příkras. Děti chtěli mít nějaká dobrodružství a něco svého, rodiče zase měli totálně svůj svět a kolikrát na děti z různých důvodů kašlali nebo museli kašlat. Režie: ***; Scénář: *; Hudba: *; Herci: **** (PS: Koukal jsem na film s bráchou a ten usnul. Upřímně řečeno jsem měl "na kahánku" i já.) ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o problémech, které asi každý prožil - v Praze v té době to nebylo jednoduché... Mám pocit, že tyto "záležitosti dospívání" prožívala moje generace (*1984) trochu později (cca v 15). ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Vyborny pocin ;-)! Total autenticke hlasky, atmoska, charaktery, puberta.. Prijemne prekvapenie! Parta mladych siestakov/siedmakov a vsetko, co k pruserom este patri :o).. 4* v pohode ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Džínový svět jsem jako pubescent četl a zdál se mi lepší, než toto filmové zpracování. byť Michal Suchánek ukázal, že byl poprávu považován za dětskou hereckou superhvězdu (v podmínkách soc. čs. filmu) - jeho herecký výkon byl naprosto přirozený. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film musel komouše dost štvát. Nebo že by to neprokoukli? Je tu jasná touha mladých lidí po svobodě. Prolomit ty nesmyslné příkazy a zákazy (zdržování před školou je zakázáno). Solidní film o vzdoru proti autoritám, ale už jsem viděl lepší. ()

Iriquindae 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit slabým hodnocením, jestli máte rádi třeba Sněženky a machry, tohle Vás pravděpodobně taky vůbec neurazí. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je to už delší doba co jsem to viděla naposledy, ale některé scény si pamatuji naprosto živě. Vím, že to na mě udělalo docela dojem. Protože mi bylo těch dětí a jejich osudů hrozně líto. Je to takový ryze Český film, ale ve Smyczekově případě to je pochvala. Já nemám ráda Radka Johna, a přiznám se, že jeho knížku která je pro tento film jako námět jsem nečetla, ale ani nemám zájem. Mě film stačil jako taková malá sonda do života dětí téhle doby, jak to měly těžké, a jak dopadávaly. A přesto že je tam i pár vtipných složek, moc komické to ve výsledku není. Určitě to není žádný velký film který by nechával nesmazatelné dojmy, nebo dojímal stovky diváků, ale myslím že to zkrátka není úplně špatný film. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě i po letech utkvěl v paměti, Suchánek byl dost autentickej, ostatně B. Poloczek jako alkáč taky. ;-) Jinak je to čistě průměrný film z období dospívání. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Vynikající film (nejen) pro mladé. Velmi blízko má k Sněženkám a machrům, ostatně tvůrčí tým je u obou snímků stejný. Je to typ filmu "smích skrz slzy", kdy se velmi vtipné momenty odehrávají v dramatičtějších kulisách, nutí k zamyšlení i nad námi samotnými a mohou u nás vyvolat neblahé vzpomínky na minulost, protože Jen si tak trochu písknout je o reálném životě, zachycujícím ve větší nebo menší míře střípky všedních dnů každého z nás. Radku Johnovi a Ivo Pelantovi se to velmi vydařilo. ()

Reklama

Reklama