Reklama

Reklama

Tintorera, žralok zabiják

  • Mexiko ¡Tintorera! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva lovci žraloků z Mexika chytají žraloky ohrožující krásky z celého světa, jež si užívají moře a slunné pláže. Na počátku tohoto hororově-romantického dramatu s poměrně odvážnou dávkou erotiky se půvabné dívky z různých kontinentů koupou v moři a odpočívají na pláži v Mexiku. Čas bezstarostně ubíhá a problémy okolního světa jakoby neexistovaly. Najednou se ale objeví skupina žraloků a ve chvíli propuká nezvladatelná panika. Naděje se nyní bude upírat ke dvěma pohledným lovcům žraloků. Jde však skutečně o hrdiny, nebo ve skutečnosti mohou za to, že se žraloci dostávají tak blízko ke břehu? Lovci žraloků Steven (Hugo Stiglitz) a Miguel (Andrés García) se navíc zdaleka nezajímají pouze o žraloky, mnohem více jim momentálně jde o opalující se krasavice. Budeme tedy svědky spousty milostných dobrodružství, kde se nebude šetřit odvážnými záběry – Steve se dá nejprve dohromady s půvabnou Patricií (Fiona Lewis), která však dá následně přednost Miguelovi. To Steva rozzuří a postaví oba kamarády proti sobě. A potom poprvé zaútočí žralok zabiják... Později se ale oba kamarádi udobří a seznámí se s dalšími děvčaty Kelly (Jennifer Ashley) a Cynthií (Laura Lyons). Jejich známost však trvá jen do chvíle, kdy potkají krásnou Gabriellu (Susan George). Ta učaruje oběma mladíkům naráz a i ona má slabost pro oba dva. Výsledkem je, že se z nich stává milenecká trojice, která si užívá života společně a dokonce má i neoficiální svatbu. Idyla ovšem skončí, když se krvelačný žralok vrátí a Miguela zabije. Gabriella Steva opouští a ten se bude muset postavit žralokovi sám... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nevázaný sex, kozy, bobři, šulini, paryby, krev, vnitřnosti. Prosluněná letní hloupoučká pohodovka, která si převážnou část filmu - na rozdíl od Čelistí - nehraje s gumovými zvířátky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dva roky po Čeľustiach chcel mať každý producent v kinách film o ľudožravom vodnom zvierati (Piraňa, Kosatka zabijak...). Mexická (!) Tintorera je príšerný horor. Vlastne to nie je horor, ale skôr light porno bez porna (vrátane „trojky“!). Scén so žralokov je tu minimum a až cca 20 minút pred koncom táto nevydarená, plným právom dávno zabudnutá snímka chytí aspoň symbolický hororový dych. Ani Susan George zo Straw Dogs tomu nič nedá a hudbu by som označil za čistú katastrofu a úplne mimo. Videl som 89-minútovú verziu, ale IMDb uvádza stopáž 126 minút, tak som zmätený. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, oficiální text distributora odvyprávěl kromě konce obsah téměř celého filmu, a tak k němu není téměř co dodat. Nahotou ženskou i mužskou, zezadu i zepředu se nešetří, ale nejde o lascivnost, nýbrž o softerotické flirtování, které těžko dnes někoho pohorší (i když někoho možná ano). Vedle jednoduchého sentimentálního příběhu je zde však přidaná hodnota pod hladinou moře. Podvodní záběry jsou tím nejlepším a rozhodně za podívání stojí. Koráli, hejna pestrobarevných ryb, mořská flora i fauna, modravé hlubiny. A samozřejmě žraloci! Tedy jediným kazem jsou záběry jejich lovu, který není rybářský, nýbrž barbarský. Povedené jsou i útoky - báječné roztrhání potápěče, střeva ven a rozkošný záběr urvané hlavy mezi žraločími zuby nejsou jediné. Prosluněné, vlhké a s občasnou rudou stopou ve vodě. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Z béčkových následovníků úspěšných Čelistí je mexický Tintorera jedním z těch zajímavějších kousků. Je to zejména díky tomu, že filmaři si troufli natáčet akci s reálnými žraloky, a proto podmořské sekvence a potažmo scény útoků tygřího žraloka vypadají opravdu působivě. To ovšem má i svou temnou stránku, podmořská stvoření totiž byla přímo na kameru i reálně lovena a tyto scény rozhodně není zrovna příjemné sledovat. Pravou a bezelstnou zábavu naskýtá spíše přestřelená romantická dějová linie snímku, která svou spletitostí, erotickým nábojem a neustálou nahotou prakticky připomíná sexploitation a která je ve spojení s kouzelně toporným herectvím Huga Stiglitze opravdu, ale opravdu k popukání. [Sitges 2023] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V časoch Čeľustí a Hlbočiny by bolo asi trúfalé myslieť si, že nevzniknú podobné filmy, ktoré budú ťažiť z ich úspechu. Tintorera je však prapodivnou ukážkou žánrovej nevyrovnanosti, režisérskej bezradnosti a hereckého nezáujmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tintorera patří mezi ty trochu známější staré filmy se žraločí tématikou, které se tu a tam objevují i na našich televizních stanicích. I on se snažil vytěžit něco ze slávy Čelistí, ale moc se mu to nepovedlo. Předem bych chtěl však varovat, že existují dvě verze filmu a bohužel většina zná jen tu sestříhanou verzi. Ta originální (delší) je přece jenom o něco lepší. Je v ní více nahoty, více násilných scén, zvláště pak zabíjení žraloků – vlastním obě, takže jsem mohl porovnávat a musím uznat, že jako celek to není zas až tak špatný film, jak někteří uvádějí na internetu.    Bohužel to však není ani žádné žraločí terno, protože útoků žraloků je tu málo (přesto když se na ně dostane řada, je docela na co se dívat – jsou pěkně krvavé). Většina děje se však točí okolo milostného trojúhelníku, potažmo nahoty ostatních děvčat, bujarých párty a spousta dialogů je nudných a otravných jak veš v kožichu. Ještě že alespoň ty děvčata byla pěkná a bylo se na co dívat. Jen velká škoda, že hororová stránka byla dost potlačená do pozadí. Podvodní záběry na faunu a flóru však byli celkem povedené a svým způsobem mě okouzlili asi nejvíc z celého filmu.    Tintorera se tak zcela po právu nikdy nestala žádným hitem, ale rozhodně tu bylo na co koukat. No hlavně pánská část publika si přijde na své, to je jasné. 40% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto by sa pekne vynímalo vo filmografii Joea D´Amata. Erotika všade naokolo ( vo svojej najnaivnejšej podobe ), spústa WTF scén, debilné dialógy. Trash, ktorý nemá kúzlo zlých filmov, pretože je proste len zlý a nemožno sa pri ňom baviť ani ako na guilty pleasure. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spielbergov film Jaws bol teda hodne uspesny film, a tak vznikli kadejake variacie, jedny lepsie a druhe horsie. Toto je snad najubohejsi film, ktory len parazituje na uspechu Jaws. Fakt, tempo priserne, dialogy nepocuvatelne .....pravom zabudnuty film, ked bude nan padat prach v najzapadnutejsom kute archivu, nic sa nestane : 5 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animal triler, ktorý sa po väčšinu času tvári viac ako romantický soft-eroťák. Je to ten typ filmov, kde mladé štíhle slečny nemyslia na budúcnosť, iba na prítomnosť, zábavu a laškovanie v trojke. Samo o sebe by to vlastne ani nebolo zlé - exotika, prímorská idylka, polonahé telá, ničnerobenie - ale divák asi viac čaká na trilerové scény. Tie prichádzajú postupne a hlavne gradujú až ku koncu. Musím pochváliť podvodné zábery a zábery so žralokmi - to sa tvorcom fakt podarilo a netipoval by som to na mexickú produkciu. Vyskytne sa tu hneď niekoľko druhov - od tygrích po kladivohlavé. Na druhej strane zabíjanie žralokov a mánt (týchto nádherných parýb; väčšina žralokov patrí dnes medzi ohrozené druhy) pre potešenie, dokonca zahákovanie o hlavu a tým pádom týranie, bolo za hranicou. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha klonů Čelistí. Tentokráte v hlavní roli Tintorea - žralok tygří. Ve filmu je hodně nahoty, žraloci jsou v drtivé míře skuteční. Film bohužel postrádá atmosféru - jakoukoliv známku napětí přebije následující scéna nahoře bez. Přitom útoky jsou relativně dobře udělané. Škoda nevyužitého potenciálu, bezradnosti režiséra a nezaujatých herců. P.S. Upozornění - na DVD vyšlo několik verzí, které se liší délkou (85 minut, 112 minut, 134 minut). ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jak sestříhanou, tak i nesestříhanou verzi. Teprve nevystříhaná verze (126 minut) působí jako normální film. Vystříhaná verze redukuje některé klíčové postavy a je tak dost chaotická, nedivím se nízkým hodnocením. Dost mě překvapilo to otevřené masakrování skutečných zvířat. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, o jaký žánr se tvůrci vlastně pokoušeli. Že by jakési erotické drama o jednom milostném trojuhelníku, který se v poslední půlhodince, potýká s nebezpečím představujíc žraloka tygřího ? Režisér zřejmě měl v oblibě erotické filmy. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit toliko nahých těl a erotických scén. Logiku v tomto snímku opravdu nehledejte. Mnoho scén, totiž nedává vůbec žádný smysl a v prostém ději, je i jasně citelná krkolomnost. "Tintorera" se objevuje velmi sporadicky. Když se ale objeví, tak se dá koketovat o myšlence solidního hororu. Ta ale se vytrácí s další scénou, kdy je viděno "bobřiště". Jedná se o vskutku průměrné dílo. Herci hrajou špatně až nezaujatě. Film zaujme především spoustou erotických scén a nějakého toho "kečupu" na hladině (o to hlavně šlo). To je asi tak všechno. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že dělal hudbu stejný muž, jako k Barbaru Conanovi. Film je stejně naprosto děsivá kravina. Žraloků se v podstatě ani moc netýká, jde spíše o propagační materiál na pláže a erotiku. Takže ta dvacka je za ty baby a několik hezkých záběrů pod vodou. Ale jako celek je to bída. ()

Reklama

Reklama