Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 11
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 11

Recenze (302)

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takhle vypadaly dnešní televizní seriály, tak si tu bednu občas i zapnu, bez rizika těžké psychické újmy a vyklopení natrávené večeře. Výborně natočené a skvěle zahrané (jak jinak, s českou hereckou šlechtou v letech, kdy ještě uměli hrát), samozřejmě že normalizační, ale kdo v těchto seriálech vidí víc propagandy než výborné filmařiny, měl by se nad sebou zamyslet. A kupodivu to jde i bez ultradrsného zrzatého Horáce, roztřesené kamery a vybuchujících pražských monumentů. Rudla Pekařů, Krejcárek, Kamil a nejmladší benjamínek, parta, pro kterou si stojí zapnout youtube. 4* ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie je silnejší ako kvalita, no nedávno som si pozrel pár časti po rokoch a v rámci poobednej siesty to celkom obstálo. Nečakajte ale niečo viac ako priemer. Ak by som seriál videl prvý krát teraz, asi dám 2*. Na druhej strane, kebyže ho hodnotím v detstve tak by som dal asi aj 4*. Je tam cítiť odraz doby a niekedy fajn zápletky, občas je príbeh ale pekná nuda. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě odpočinková zábava, která se opravdu hodí k večerní pohodě. Žádné zapeklité přemýšlení, případy až banální, kriminalisté až na výjimky jsou naivní, ale herci jsou příjemní a mnohé díly opravdu povedené. Obzvláště zajímavý je v roli padoucha Lubomír Lipský a také je velmi zajímavý pohled na Rudolfa Hrušínského s pouty na rukou a ve vězeňských teplácích. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době se znovu dívám na seriál a říkám si, že by bylo zajímavé provést analýzu, kolik kritiků dramaturgie tohoto seriálu nyní opěvují Případy 1. oddělení, které se co do zobrazení reálnosti vyšetřování příliš neliší. Jinak Ladislav Pešek ve své roličce ukazuje, jak byl výborný herec, ty emoce z něj tečou proudem, fakt parádní scéna (díl Kuchařinka). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, co je tu kolem znalců (viz pshimi). Všechno za komančů = lež a nic jiného. Tenhle seriál se snad nejvíc blíží reálnému vyšetřování a metodám, které se při něm používaly a používají. Jestli z dramatického hlediska pro některé více naivní ztrácí seriál na atraktivitě, tak aspoň nekecá a o věcech, které zobrazuje, něco ví (vynikne zvláště v porovnání s ptákovinami německé a americké produkce). A že se vyšetřují vykradené kasy v obchodech atd? Co myslíte, že tvoří většinu policejní práce? Ten, kdo si stěžuje, že je to banální, tak až mu v tramvaji partička nenechavců ukradne peněženku s výplatou, a on to půjde nahlásit, tak by bylo zadostiučiněním, kdyby mu policajt řekl "to je ale banální". Garantuju, že mu to v tu chvíli banální připadat nebude. Byl bych skutečně rád, kdyby se tu podobné věci neřešily skrze ideologii v současnosti převládající. A vůbec, některé komentáře jsou tak nekonečně pitomé, že dám klidně 5*. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (91)

  • Reálie bytového družstva se točili v Dejvicích, v ulicích K Matěji a Krohova. (sator)

Reklama

Reklama