Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Psema 

všechny recenze uživatele

Bláznivě gay od začátku do konce. Adam West jako Bruce Wayne/ Batman jednoduše válí s každou přibývající vteřinou a jeho hlášky o žraločím repelentu nebo stylovém odchodu oknem pomocí bat-lana jsou geniální. Robin by si oproti tomu mohl z fleku střihnout číslo v Modré ústřici, aby se mu mohli záporáci smát i za něco jiného než za příšerný kostým (ten netopýrův má aspoň styl, holt artista ;) a přihřáté klení. Joker, Riddler, Catwoman a Penguin jako největší comicsoví padouši jedou na plné obrátky a obzvlášť Cesar Romero si svého věčně usměvavého kašpárka užívá s až nechutným gustem. Batman je zkrátka klasika. Blbá, ale zábavná. Whooosh. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nejstarší s filmových Batmanů je zároveň asi tím nejrozopruplnějším. Pokud by k tomu člověk přistupoval jako k serióznímu pokusu o ztvárnění komiksu, byl by to čistý odpad. Nicméně nadsázka a vědomí, že se tvůrci neberou vážně (doufám) dává filmu trošku jinou optiku a v takovém případě je většina scén vlastně docela vtipných a povedených (jako parodie). Ale i když se člověk přemůže koukat na to touto optikou, pořád tomu k dokonalosti chybí dost. Takže nakonec 3 hvězdičky, ale zdůvodnit to moc nedovedu. (Blu-ray, orig.) ()

Reklama

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Tak tento Batman ma položil na lopatky, zo začiatku som neveriaco zízala či to myslia vážne, ale potom som si musela priznať, že sa jedná o dokonalú paródiu. Batman a Robin rulezz + niekoľko nezabudnuteľných scén (Batman, ktorý sa tri minúty pokúša striasť z nohy zahryznutého gumového ŽRALOKA až mu nakoniec strekne "batodpudzovač na žraloky" do oka; Batman pobehujúci tri minúty po prístave so zapálenou bombou v ruke nevediac sa rozhodnúť kam ju odhodiť - samozrejme, že kačičky mu blokovali cestu!; zábery z budovy OSN,..). ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dynamické duo! Zázračné dítě a muž netopýr! Už dlouho mě žádný film tak nepobavil. Zvláštní na tom filmu je, že skutečně vychází z komiksových sešitů a dodržuje všemožné postupy, pravidla a atributy hrdinů, dokonce i zápletka jakoby vypadla z komiksu, ale je to celé podané humorným způsobem. Fakt sranda:) Přirovnal bych to k některým raným bondovkám, filmu Vražda na večeři (Murder by death) nebo ke Casinu Royale z roku 1967. Je to neuvěřitelně trhlé a zábavné, škoda jen, že čtyři záporáci mají jako jednotlivci málo prostoru, ale stejně je to především o Batmanovi a Robinovi. Dokonalé, nejen pro fanoušky komiksu. PS: Tak jsem měl to štěstí vidět film podruhé, dokonce v kině, a zážitek to byl snad ještě lepší, než napoprvé!:) ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tady se neubráním hodnotit s ohledem na dobu vzniku. Tohle musela být šílenost i tenkrát :-D. Pmatuji se, že jsem film viděl poprvé v televizi, když mi mohlo být tak 12 let a už tenkrát jsem se tomu smál. Celý to vypadá jak parodie na komiksy o Batmanovi... a ty sexy kostýmy :-D.......Batman by možná i šel, ale Robin....:-D. Fandové ať prominou, ale BATMAN z r. 1966 je absolutně nekoukatelná šaškárna.....Robin: "U všech lepidel, co se to děje!" Batman: "Ty lotři proměnili bojku v gigantický magnet, který přitahuje kovové předměty....", Robin: "torpédo!", Batman: "musí se mi podařit otočit polaritu a vyslat vlny superenergie...." :-D......Každá věta, každej dialog k popukání... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Cesar Romero, který ve filmu ztvárnil Jokera, odmítl oholení knírku, tak se ho maskéři alespoň pokusili zakrýt make-upem. (Karlsberger)
  • Na konci filmu jeden z delagátů paroduje chování Nikity Chruščova na valném shromáždění OSN v roce 1960. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama