Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $251,188,924Tržby Celosvetovo $411,348,924Tržby z požičovní VHS v USA $150,500,000║ Úvod filmu je taký dosť odbitý, hlavne v technickej stránke sa to potáca v jednoduchosti ale ako náhle príde na pľac Joker film dostáva vo všetkých smeroch iný nádych a akoby Tim Burton našiel tu vyváženosť medzi príbehom a comicsovým štýlom aká na začiatku dosť haprovala, dokonca aj doprovodná hudba hneď nabrala tie správne grády. /85%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V roce 1989 si tvůrci jakéhokoliv komiksového filmu mohli ještě vymýšlet vysloveně co chtěli. A jelikož se v tomto případě jednalo ještě k tomu o Tima Burtona, bylo jasné, že tady v tomto případě o zklamání rozhodně nepůjde. I po takřka třiceti letech můžu totiž říct minimálně to, že na rozdíl od dnešních komiksáren tenhle má absolutní duši hračičky a vizionáře Burtona. Batman je tady temnej jak půlnoc, Joker je ujetej jak splašenej vlak a hudba v tomto případě je tak geniální, že ve spojení s Timem Burtonem, který tomu všemu dodal bláznovství, glanc a vizuálno, nemohlo vzejít zklamání. Je hezké vidět, jak tenkrát u podobných filmů vládla především zábava. Dneska hlavně barevnost, digitálno, pseudorealističnost a vnucené hlášky v hubě postav, které by si je ani nezasloužili. Tady se stačí zaměřit jenom na scénu a už jste na koni. Třeba ta, jak Joker vtrhne do muzea a za poslechu boží Princovi skladby tam se svými kumpány posprejuje a počmárá jeden renesanční obraz za druhým. To je prostě geniálnost taková, že přebít ji nedokáže ani celej arzenál samotného Marvelu současnosti. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Batman 89 přišel do kin po dlouhém období sucha od Batmana 66. Mezitím se stalo moře událostí na poli adaptací DC komiksů. V 70. letech se docela dařilo Supermanovi a Wonderce, v 80. letech už Superman nefungoval, neuspěla ani Supergirl. Tim Burton musel nejprve dokázat své kvality Beetlejuicem. Ale nakonec se vše potkalo a kult Batmana 89 žije dál, naposledy v moderním Flashovi. Michael Keaton, Jack Nicholson a Kim Basinger (hrající nově klasickou postavu Vicki Vale, známou už z Batman and Robin) kralují temnému příběhu z neogothického Gothamu. Příběh je inspirován tehdejšími knižními novinkami, The Dark Knight Returns (1986) a The Killing Joke (1988). Mnohé citace odkazují na německý expresionismus, na Kabinet dr. Caligariho a Metropolis. A dnes samozřejmě vychází nové komiksové pokračování příběhů ze světa Batmana 89. Žánrová klasika. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První a taky nejlepší díl série o batmanovi. Michael Keaton je taky zatim nejlepší z batmanů a jack Nicholson je prostě báječnej. příběh je zasazenej do ponurýho a zločinem se hemžícího města Gotham, ze kterého úplně sálá výborná atmosféra. režisér opravdu odvedl brilantní práci a nezbývá než mu poděkovat za skvělý film ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"No faktem je, že čím mají lidi víc, tím za míň stojí!"                                                                                                              Tim Burton a jeho pohádky pro dospělé! Nemohu říct, že je to zrovna můj šálek čaje, jelikož nejsem právě cílová skupina, vzdávám se raději komentáře. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Pro natáčení automobilových scén měli filmaři k dispozici i tři rádiem řízené modely dlouhé 63 cm. Každý přišel na téměř deset tisíc dolarů, takže rekvizitáři ronili hořké slzy, když zjistili, že si jedno autíčko kdosi nelegálně přisvojil. Pachatel se nikdy nenašel. (Robbi)
  • Danny Elfman nebol pôvodne zvažovaný ako hudobný skladateľ, keď však prehral producentovi Jonu Petersovi "Batman Main Theme", ten s jeho najatím okamžite súhlasil. (DaliX)
  • Batmobil se velice špatně ovládal, jezdil si kam chtěl a jen zázrakem nedošlo k žádnému vážnému zranění. Kaskadéři ho posměšně nazývali Batpig (Netoprase). (Robbi)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama