Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Recenze (368)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Nad očekávaní oproti jedničce mě tohle bavilo více. Samosebou i díky opět skvělým vzpomínkám na Scary movie :-)) Pozustalí ze staré party to sice shytají, ale naši největší hrdinové si opět dokážou poradit. Dobré bylo, že se "vřískoťák" nebál zaútočit i za bílého dne. Přijemný soundtrack, žhavá Cox, kopy a ránami vyapgrejdovaná Sidney... Opravdu víc povedené než jednička. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je nutno přiznat, že dvojka v mnoha ohledech jedničku pouze kopíruje, ovšem naštěstí povětšinou jen v těch lepších věcech a z mnoha procent z ní i profituje ve svůj prospěch, ale přesto je v pokračování Vřískotu znát výrazný kvalitativní sešup směrem dolu. Že se vrací všechny přeživší postavy z jedničky, to by nebyl až takový problém, kdyby ale alespoň vnesli do pokračování cokoliv nového, jiného, osvěžujícího, ovšem nic z toho se nestalo. Zápletka je dost průměrná a o závěru si pak dovolím tvrdit, že je vyloženě nepovedený. Pointa, kdo vlastně vraždil mi též přišla až téměř vycucaná z palce na poslední chvíli, divák prakticky za celou dobu nedostal jedinou indicii, kdo by to mohl být. Též mi vadilo, že autoři, ačkoliv sami vložili do úst jednoho z hrdinů, že pokračování má být krvavější, brutálnější a má mít víc obětí, nestalo se tak, a tak pokračování Vřískotu mi přišlo daleko umírněnější a dostupnější/přístupnější pro děcka. A poslední věcí, kterou bych chěl vytknout, jsou už až příliš časté narážky na sebe sama, čímž mám namysli docela už vážně silnou sebeparodii, což považuji za krapet divný a mě nevonící tah. Velkým kladem je samozřejmě celková atmosféra Vřískotu, ovšem právě v tomto ohledu dvojka vyloženě čerpá ještě z jedničky, ovšem napětí v jednotlvých scénách je funkční už samo, je skvěle natočené, má gradaci a ani moc nevadí, že se oběti opět chovají jako totální trubky. Já si zkráka myslím, že Craven s Williamsonem nastavili prvním Vřískotem laťku tak krutě vysoko, že se k ní sami nedokázali v pokračování ani přiblížit, ovšem přesto jsem přesvědčen, že alespoň navázali docela důstojně a dvojka Vřískotu pořád patří k tomu nejzábavnějšímu z novodobých vyvražďovaček. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy, napínavý děj, ale všechno už jsme viděli v jedničce. I když mě bavilo hádat, kdo je vrah tentokrát, několikrát jsem musel postavám nadávat za nelogické chování stejně jako ta černoška na začátku. Bonusem je Sarah Michelle Gellar a narážky na Přátele. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

V čom sa líšia Vreskot a Vreskot 2? ______Vreskot mal úžasnú atmosféru, Vreskot 2 ju nemá_____Vreskot bol self aware horor, ktorý presne vedel kde si môže dovoliť parodovať žáner v ktorom pôsobí, Vreskot 2 paroduje všetko a neustále (narážky na hercov z Priateľov? Malcolm X? Okej no)______Vreskot bol inovatívny a dokázal skvele zamotať záhadu okolo toho kto je vrah, Vreskot 2 je zbytočne prekombinovaný a aj keď sa mu kvalitná práca s postavami nedá uprieť, stále to nie je ani zďaleka tak sofistikované ako v prvej časti a dôvodom je fakt, že dvojka len malými krokmi odbočuje od šablóny, ktorú prvý diel uviedol_____V podstate je Vreskot 2 len Vreskotom s pridaním značky "Sequel". Jediné čo ma mimo pár napätých scén potešilo bola parodická linka s filmom Stab a Neve Campbell, ktorá bola svojho času sexy as fuck. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

V jedné scéně se mezi studenty rozpoutá debata o filmových hororech, a postavy dojdou k závěru, že dvojka je většinou sračka. Ještě nikdy jsem neviděl tak krásnou filmovou sebereflexi. 15% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

"No tak... Randy? Je neškodnej... - To říkali i o Dahmerovi." Už len ten úvod s bombastickou vraždou v kine je scénou, aká sa hneď tak hockde nevidí. A to som ešte netušil, že sa zjavia moji obľúbenci (opäť) Liev Schreiber a Timothy Olyphant. Vracia sa tiež reportérka Gail, ešte arogantnejšia a zvedavejšia ako v prvom dieli. Wes sa znovu vytasil s hororovými odkazmi (Nosferatu v TV, obrovský kopirák pôvodného Piatku trinásteho vo finále) a nervy drásajúcou hudbou. Atmosféra je viac pohodová a prispôsobená stredoškolskému životu, čo však vôbec nie je na škodu, ba priam naopak. Veď napríklad taký filmársky krúžok , kde sa preberá fakt hocičo, je priam ukážkovo sympatickou a vtipnou scénou. Tam sa už znova blysne brilantný Randy, ktorému sa tiež zachcelo byť ešte lepší, než v jednotke. Ani Dew už nie je taký trtko ako býval, chlapčisko sa celkom vytiahol (aj keď pičifúzov pod nosom sa nezbavil). Celkovo sa Craven snaží, aby pokračovanie bolo ešte hustejšie a ešte nepredvídateľnejšie, čo sa mu kupodivu celkom darí. Scény sú výborné (psychadelické divadlo) a násilie je tu až komiksovo štylizované, divák je stále na pochybách. A záver na doskách, ktoré (ne)znamenajú svet je okúzlujúci. Pravidlá sa veru musia dodržiavať. Možno bez dusivosti a smrteľnej hrôzy, no i tak bezchybné. Vreskot 2 funguje dobre aj ako samostatný film. Wes umí. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nedopadl ani trochu dobře. Celé to je neskutečně předvídatelné, klišoidní a v jistých chvílích tak nelogické a nudné, že to ani nezachrání pohled na Neve Campbell, která tu mimochodem vypadá o dost hůř než v jedničce. Čím víc se to blíží k závěru, tím to je horší a nudnější. Na jednu stranu jsem rád, že série i přes tuhle demenci pokračovala, na druhou stranu je to snad nejhorší díl a nejpředvídatelnější horor vůbec, ve kterém vás kromě blbosti scénáře nic nepřekvapí. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že žánr teenagerovských vyvražďovaček mě nikdy nebavil a moc filmu jsem z něj neviděl. První Vřískot se ale dostal i ke mně a docela to šlo. Proto jsem dal šanci i druhému dílu, i když už jsem o něm předem pochyboval. Bohužel jede ve stopách klasických dvojek, více mrtvých a trochu ještě vylepšíme zápletku, hlavně aby divák na nic nepřišel (=překombinujeme to). Ale nebyla to až zas tak velká katastrofa, na obsazení podobných filmů si dávají tvůrci záležet a ono docela ujde. Na poprvé druhý Vřískot dokáže i lehce napnout. Nakonec nechám dvě hvězdy a sérii raději opustím. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Za mě skoro stejně kvalitní jako předchozí film, který za mě je neskutečně skvělý. Děj sám o sobě je zde skoro totožný ale bere se víc vážně a na humoru se bohužel ubralo. Postavy jsou pořád fajn kromě Randyho, který je prostě perfektně napsaná postava. Soundtrack je super a atmosféra zde je pořád taky pořád dobrá. Bohužel tím, že se děj snaží být kopií toho z prvního dílu tak je finále otřesné a vůbec jako v 1. díle nefunguje. Další problém je, že divák si dokáže předpovědět, kdo je vrah. Motiv záporáka je hloupý a působí docela bez nápadu. 7/10 ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem vůbec netušila, co od pokračování čekat, protože mi děj přišel naprosto uzavřený a tečka. Každopádně je to série a tak jsem se rozhodla, že když už tak jí musím vidět celou. Klady: Stejně jako u prvního dílu jsem opět byla napnutá a zase tu bylo to hádání, kdo že je vlastně vrah. Celý film bych označila jako takový prostý dějově ne až tak zajímavý jednoduchý horor s očekáváním dalších dílů. Potěšil mě Dewey a Gale. Téhle dvojce moc fandím. Zápory: I když jsem si opět to hádání užila tak nakonec vlastně ani nevím kdo ti vrazi byli a navíc to nepochopitelně byli totální magoři. Trochu mi to vadilo i v prvním díle a tady mě opět vytáčelo to neustálé srovnávání a rozebírání děje s ostatníma horory. Tenhle díl pro mě bohužel byl velmi lehce zapomenutelný a přiznám se, že vážně už nemám tušení o co přesně ve filmu šlo… Hodnocení: 60 % / 6 z 10 – Pokračování v sérii bych doporučila určitě fanouškům žánru a série, ke které se já možná vrátím. (15.) ()

pavlikv 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 32 926 342 $ (2663 kin) Náklady na výrobu: 24 mil. $ Náklady na reklamu: 15 mil. $ ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

oproti prvému dielu oveľa lepšie. potešila prítomnosť postáv z prvého dielu, pričom okrem napínavých a desivých scénok sa mi v tomto dieli páčili aj tie humorné. napr. keď Randy a Ďjuvi (neviem ako sa píše) skúšali tipovať že kto by mohol byť vrah a kto naopak nie. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Zvláštní – ty změny preferencí, které přicházejí s věkem... Kdysi v hloubi devadesátých let bych s hodnocením, že byl první Vřískot lepší než ten druhý, neváhal ani vteřinu. Nyní po letech už to tak jednoznačně necítím. Co zůstává je šroubovaný pokus vytvořit postmoderní horror se spoustou odkazů, narážek a citací, který není zdaleka tak chytrý, jak by si tvůrci ASI přáli. S odstupem ale např. zjišťuju, že scéna diskuze o hodnotě sequelů mne celkem poznamenala... Na určité úrovni – jako docela dobrá teenagerská komedie a žánrový remix – film jakoby funguje. David Arquette zůstává mou nejoblíbenější postavou série (je vtipný jako posledně a ještě legračně kulhá), na scénu nastupuje zajímavá postava stvárněná Liev Schreiberem a záporák je tarantinovec. Největším neoddiskutovatelným deficitem filmu oproti jedničce jsou scházející kozy Rose McGowan. Ovšem jestli se chcete bát nebo být napínáni, hledejte jinde. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Přesuneme se do jiného, většího města s univerzitou. Sidney Prescott (Neve Campbell) je už otrávená z těch věčných vražd a vůbec nechápe, oč vrahovy jde. Já jsem tak trochu sdílela její pocity.Nakonec to rozuzlení je zajímavé a zdůvodnění zabíjení uvěřitelné. Jenom ten finální boj na scéně je dost strnulý, ale cynicky zábavný. [´Scream´ (1996), 'Scream 3' (2000), 'Scream 4' (2011)] ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako jednička s několika jedinečnými nápady a potvrzující, že s vzrůstajícím pořadovým číslem nemusí klesat kvalita. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama