Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, které i přes své nepohybné kvality doplatily na mizerný vkus amerických diváků. Studio 60 je svěží, originální, vtipné a především příjemně civilní drama, v němž se nic neděje nadarmo a vše má vždy svůj smysl. Matthew Perry opět ruluje, Amanda Peet nebyla nikdy sympatičtější, Bradley Whitford dokazuje, že má už dlouhá léta na víc a... a takhle bych mohl pokračovat až do vyčerpání sil. Jak už podotkli mnozí přede mnou - Studio 60 je v rámci svého žánrového korýtka příkladem dokonale zvládnuté práce. Sorkin na hrad! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze se producenti rozhodli po prvni sezone tento slibne se rozjizdejici pocin zastavit. Neco takoveho na poli serialu chybelo. Filmovy nadsenci a znalci musi byt stestim bez sebe. Ja ustaluji po prvni polovine sve hodnoceni na cistych 4hvezdickach, protoze je slozite pro laika pobrat tolik detailu a informaci, ktery tento pohled do zakulisi nataceni americke televizni show v sobe skryva. 90% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu nemám ani jednu pripomienku čo sa týka kvality, dynamickosti deja alebo nudných pasáži, po prípadne zlých hereckých výkonov. Studio 60 on the Sunset Strip sa totiž tvári ako obyčajný film o obyčajných ľuďoch, ktorý pracujú v neobyčajných podmienkach, a musia sa pritom okrem svojich vlastných problémov zaoberať aj problémami celého sveta, pretože ich prvoradou úlohou je zabávať ľudí a robiť si srandu z vážnych vecí, čo ako sa dozvieme pri sledovaní sa im pár krát stane osudným. Každá jedna postava v seriály dýcha, má svoje vyhradené miesto( Čo umocňuje aj fakt, že strih je tu minimálny a dakedy kamera len sleduje dianie hrdinov a presúva sa z miesta na miesto ako vševidiaci rozprávač). Najvýraznejšie je ústredné duo, Whitford ako Danny Tripp a Perry ako Matthew Albie, producenti a v Albieho prípade aj hlavný scénaristi tejto šou. Okrem trefných dialógov a podarených skečov, ktoré si uťahujú z Nicolasa Cagea, Julliete lewis a Toma Cruisa sa veľmi potešili niektorý hudobný hostia, napríklad Sting zo svojou Fields of Gold, krásne umocnil atmosféru a sadol do tohto seriálu ako riť na šerbeľ. 22 absolútne dokonalých dielov, ktorých jedinou nevýhodou je, že ich je LEN 22. Na tento seriál by som sa vedel pozerať totiž do nekonečna. Ako povedal Groucho Marx - time flies like an arrow, fruit flies like a banana. Rozhodne jedna z najlepších vecí aká sa objavila na TV obrazovkách. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Strhující! To je nejvýstižnější přívlastek Studia 60! Aaron Sorkin je jednoduše génius a je nesmírná škoda, že projekt zůstal u jediné série. Vynikající obsazení, kterému vévodí nepřekonatelný Matthew Perry, navíc v každé epizodě doplňované hvězdnými hosty, dialogy, kamera i režie jsou přednosti, jež činí Studio 60 tak vyjímečné. Kromě představitelů hlavních postav(Perry, Peet, Whitford, Webber, Hugley, Paulson, Corddry) zaujme mimořádnými imitátorskými schopnostmi Simon Helberg, jehož podání Nicholase Cage je vskutku zábavné. V čem ovšem navíc seriál vyniká a řekl bych, že nemá konkurenci, je způsob jakým se dokáže vtipnou a ironickou formou dotýkat ožehavých témat. Je škoda, že Studio 60 je v našich končinách takřka neznámým projektem. Nebylo by od věci, kdyby seriál zakoupila některá z tuzemských televizí, jelikož pokud by byl vysílán v rozumném čase, jistě by zaznamenal solidní divácký ohlas. Je ovšem otázkou, co by s geniálními dialogy, plnými narážek na současnou kulturu západního světa, provedl dabing... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pamatuji se, že když jsem se před časem poprvé odhodlal k shlédnutí pilotní epizody, byl jsem maličko skeptický. Matthew Perry byl vždy Chandler, tak co tu sakra dělá a proč se jmenuje Matt Albi? Po pětačtyřiceti minutách jsem měl ale takovou radost a tak moc jsem žasl nad perfektním představením postav, náčrtem jednotlivých příběhových linií a dokonalými dialogy, že jsem neměl na výběr a musel ihned sjet i těch zbylých jednadvacet epizod. A byla to dokonalá jízda často pokřiveným showbusinessem, mezilidskými vztahy a zásadní společensko-historickou událostí, která ovlivnila milióny lidí po celém světě, že jsem nemohl jinak, než ihned zařadit seriál mezi jeden z nejlepších, které jsem doposud viděl. A od té doby zkrátka vždy, když cítím potřebu se na několik hodin odsunout do jiného světa, šáhnu nejraději po tomto televizním klenotu - a hlavní důvod? Matthew Perry je Matt Albi :) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Původní název seriálu měl být Studio 7 on the Sunset Strip. Jméno bylo změněno poté, co tvůrci zjistili, že v roce 2004 běžel krátce projekt WB stejného názvu - Studio 7. (Caszidy)
  • Herečka Sarah Paulson získala za roli Harriet Hayes nominace na ocenění Satellite Award 2006 v kategorii nejlepší herečka v dramatickém seriálu a na Zlatý Glóbus 2007 v kategorii nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli v seriálu, minisérii nebo televizním filmu. (Roman.Ticka)
  • Právní firma Gage Whitney Pace, jež zaměstnává postavu Mary Tate (Kari Matchett), byla také firmou, která zaměstnávala postavu Sama Seaborna (Rob Lowe) v seriálu Západní křídlo, předtím, než se připojil k Bartlettově administrativě. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama