Reklama

Reklama

Dům loutek

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Dollhouse je přísně tajné a velmi ilegální. Je to místo, kde se plní přání. Klienti s dostatkem peněz a správnými kontakty si můžou najmout "Actives" nebo "Dolls". Dolls mají kompletně vymazanou paměť, čili jim můžou být vtisknuty vzpomínky, schopnosti a jazyk pro různá přiřazení. Na misích je kontrolují "Handlers" a po dokončení úkolů jsou opět vymazáni a udržování ve futuristické laboratoři Dollhouse. Jsou to lidé, kteří se rozhodli, pro vlastní důvody, vzdát se svých těl. Můžou být kýmkoliv. (dresi)

(více)

Recenze (168)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Eliza Dushku(Pach krve), Summer Glau(Terminátor: Příběh...), Reed Diamond(Cestovatel), Tahmoh Penikett(Battlestar Galactica) a hodně dalších zajímavých tváří, někdy atmosféra a pár zajímavějších dílů, námět -naprosto nevyužitý potenciál!!! často nudné díly, nebo epizody o ničem potácející se v kruhu postav, často nevíte kdo na čí straně stojí/// Nejlepší byly zhruba první tři díly a potom závěrečný z první a druhé řady. Ty první díly mi velmi připomněly seriál Chameleon. I zde dokázal hlavní hrdina vykonávat jakoukoliv profesi a stát se kýmkoliv chtěl. I zmíněný seriál byl později hodně zamotaný, ale nechápu proč u seriálu Dollhouse tvůrci nezkoušeli první 2, 3 řady postavu Echo k různým misím, ale naopak hned ve čtvrté části začali drbat do Společnosti, do jejího vedení apd. Celý zbytek seriálu pak byl jen o tom, kdo je vlastně ten špatnej, ale stejně se pořád nedařilo vyhrát a bylo to stále dokola. Poslední díl první řady byl vůbec nejlepší. Byla to taková postapokalyptická část o tom jak to vše může skončit. V tu chvíli jsem zbystřil a začal se neuvěřitelně těšit na druhou řadu. Jenže ouha, druhá řada se nesla v duchu té první a až poslední díl tuto loutkovou taškařici nějak uzavíral. Mohl to být suprovej seriál, ale jsem z něho spíš otráven a divím se, že jsem to nezapíchnul hned na začátku. Kdybych to jen věděl./// Celkem 65%/// ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ano, potenciál veliký a ne úplně využitý, o tom nelze z mého pohledu diskutovat. S ohledem na to, že každý díl je v podstatě diametrálně odlišný (v závislosti na osobnosti vtisknuté do Echo), kvalita silně kolísá. Akce je tu poskrovnu, takže nečekejte žádnou divokou akci, kdy je Echo neustále nehroženou bojovnicí, ale obvykle seriálu nechybí spád a dynamika. Zahraný je dobře, Elisha není typická "pipinka", která je líbivá, ale charisma má. Whedon ale už přinesl světu lepší kousky. I když škoda, že druhá sezóna je ohrožená, pár úprav a byla by to televizní lahůdka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Další žánr pod nadvládou seriálového krále. Jedna budova, nespočet misí a neodvratné poznání, že svět agentů, klientů nebo špionů ještě nikdy nebyl takhle úžasný a tajemný. Nejvíc samozřejmě učaruje mytologická linka osudů loutek, Ballardova pátrání nebo aury samotného Alphy, ale Whedon překvapuje hlavně tím, že i převážně epizodické missions of the week jsou žánrovými všehochutěmi a napětím zaostávají jen o chlup. Díky záchraně druhé série tak budoucnost zůstala ještě otevřenější. 2. série - 100% - Kdo ztratil pozornost byť jen na pár minut, ztratil se v Podkroví. Kdo boj s Rossumem vzdal úplně, ten udělal chybu přímo neodpustitelnou. Whedon, Minear a spol. dobojovali bitvu se sledovaností na úplném vrcholu a potenciál rozvedli tak velkolepě, jak snad ani nejvěrnější fanouškovská základna nedoufala. Ani nevím, co vyzdvihnout dřív. Jestli dokonalé výkony herců, lehkost, s jakou se jednotlivé mise proplétají s hlavním příběhem nebo smrtící gradaci, která provází závěrečné tři epizody. Nejhlubší dojmy samozřejmě zanechává finální Epitaph Two. Tolik překvapení, dojetí a nesmrtelnosti vyprávění snad ani na první zhlédnutí nelze pojmout. Událost sezóny je tedy za námi a nejchytřejší seriál svého období se loučí. A my můžeme usnout. Třeba znovu na tu malou chvíli, která trvala krásných šestadvacet epizod. ()

KooNY 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad, ale to provedení, vyprávění příběhu mě tedy nezaujalo. Eliza Dushku je pěkná, ale jako Echo nic moc. Další postavy taky nuda, děj plyne pomalu a nezajimavě (trošku adrenalinu do příběhu vlije Alan Tudyk jako perfektní Alpha). Čekal jsem rozhodně něco jiného, docela mě překvapilo, že se Dollhouse dočká druhé série, možná zbytečně, ale na druhou stranu se teď seriál může odvíjet jakkkoliv. Tak 2.sérii se nese v duchu té první a to mě vůbec nebaví...s Dollhousem zatím končím. 1.série = 60%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé už len kvôli potenciálu, aký nosná myšlienka má, poteší, že tvorcovia ju dokázali už v prvej sérii potiahnuť ďalej, než som si vôbec dokázal predstaviť. Stačilo sa prelúskať cez epizódne ladené prvé epizódy, od polovice prvej série je to potom náter až strach a prvý Epitaph odrovnáva. Teším na dvojku a dúfam, že to násilné seknutie nebude moc cítiť. Vychrumkané scifko!! ()

Galerie (372)

Zajímavosti (10)

  • Námět na seriál vymysleli Joss Whedon a Eliza Dushku na společném obědě. (hellstruck)
  • Dollhouse je součástí kampaně FOX TV nazvané "Remote-Free-TV", která zahrnuje například i serál Fringe. Cílem kampaně je snížit pauzy na reklamy a získat tak více vysílacího času. (TomikZlesa)
  • Společnost stojící za „výrobou“ dollhouse se jmenuje Rossum. Jedná se o odkaz na Karla Čapka a jeho slavné R.U.R. (Rossum's Universal Robots). (TomikZlesa)

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (více)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (více)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (více)

Reklama

Reklama