Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (133)

qvark 

všechny recenze uživatele

Seriál vytvořený pro určitou cílovou skupinu, který je tímto odsouzen ke zdejší kritice a i já mám rád svoji polívčičku přihřátou....především nerozumím luxusní filmové stopáži jednotlivých dílů, přičemž každý z nich lze smést ze stolu evidentními logickými chybami....iritující herecký Jílkův projev v roli slabomyslného dr. Watsona umožňuje vyniknout Jiřině Bohdalové,která sbírá informace odposloucháváním ,tajných´ hovorů....mobily tu mají vůbec dosti patrný vliv na posun děje a sebedrsnější padouši ( nebo přinejmenším sprostí podezřelí ) vládnou nepochopitelnou potřebou vyřvávat svá tajemství do telefonu pokud možno uprostřed nejrušnějších prostor....takto by se dalo pokračovat v kritice asi dlouho...nějakou krimi atmosférou nejpřijatelnější je díl poslední, ovšem i ten vlastně nemá žádné logické opodstatnění: dovolím si SPOILER: Když už jinak docela dobře zvládnutá a uvěřitelně strašidelná postava vraha (Jiří Plachý ) umí skrývat ve sklepě svá tajemství díky zednickému umění, pak lze jen těžko uvěřit, že by svoji oběť jen tak ledabyle pohodil do kontejneru před barákem a tím přivedl ke svému domu pozornost ,vyšetřovatelů´... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, druhý celkem ušel a třetí napsala Halina Pawlowská. Markéta Frösslová je pěkná holka, Václav Jílek oproti tomu je asi nejhůř obsazenej policajt filmový historie. Vzdálená připomínka TV filmu Paní Piperová zasahuje, který je ovšem na podstatně vyšší úrovni. S jiným scénářem, někým jiným místo Jílka a bez Pawlowské by to možná šlo. ()

Reklama

epoh 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný překvapení. Od Zdeňka Zelenky už jsem se naučil nic nečekat, a přiznávám, že on i Jiřina Bohdalová pro mě dosáhli vrcholu Svědkyní, a pak už to byl jen sešup dolů, ale po prvních dvou dílech jsem mile překvapen. Jasně, není to žádné veledílo, ale ani být nemělo. Děj plyne, je to obratně natočené, pěkně zahrané (samozřejmě hlavně tou starou partou Bohdalová-Kostka-Němec aj.), a pár těch chyb (pokus o dusnou atmosféru a některé rádoby herecké výkony) se tomu dá odpustit. A ještě jednou plus - pěkné titulky (tedy ta animovaná část). ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou za splnění protiúkolu - v civilu až parodicky protivná megera Bohdalová zde hraje noblesní advokátku! Kdybych ji nezažila jako nechutně držkující babu princmetálovou beze špetky soudnosti a pokory, možná bych jí to i zbaštila, ale já jí to její ubohé chování fakt nikdy nezapomenu, a to jsem se prosím při zvěstech o jejím držgrešlovství a protivné nafoukanosti této paní zastávala. Asi proto mi to pak dala sežrat:-) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je známo, že Česká televize za posledních 20 let neumí točit jiné seriály, než pouze dva žánry - politické (tzn. antikomunistické) a pak celou řadu kriminálek. Toto je jen další z mnoha počinů té druhé skupiny. Z nudy jsem se rozhodl se na to mrknout. Když nemáte nic lepšího po ruce, v případě nouze nejvyšší se to dalo přežít. Nevím proč má většina uživatelů ČSFD problém sledovat cokoliv s Bohdalkou, mně osobně nevadí, znám daleko horší herečky. Zde Bohdalová hraje jakousi Marplovou v českém provedení, i když tou dotěrností a vynalézavostí mi její role připomíná spíš Resi Berghammerovou z Big Bena. Velkým mínusem tohoto seriálu bylo plno nezkušených herců po boku těch osvědčených. Za velké mínus a zvlášť u detektivky považuji, když je diváku hned na začátku ukázán zločin včetně vraha i jeho motivu. Sice opět trochu nadhodnotím, ale když už jsem i Tomsovi dal slabé 2 * a to byl totální sebestředný vůl a jeho případy absolutně nezajímavé, dávám stejné hodnocení i této zábavě pro nenáročné. 30% ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V čase 1:19:56 přijde Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) SMS. Poté, co ji otevře, má na mobilu aktuální čas 11:43 a čas odeslání SMS 11:42 dne 1. května 2011. Nicméně e-maily, které Kalendová čte v čase 1:03:57, pochází až z roku 2012. V SMS se také nachází překlep – namísto slova „nehledejte“ je v SMS uvedeno slovo „nehlejte“. (David7)
  • Ve čtvrté epizodě se Kamil zmiňuje o muži, kterého našli v sudu s louhem. Tímto se inspirovali Orlické vraždy, podle kterých byl natočen film Sametový vrazy. V tomto filmu hrál Jan Dolanský (stejně jako i v této epizodě seriálu). (vyfuk)
  • V čase 59:20, když Květa Kalendová (Jiřina Bohdalová) vyhledává na internetu přípravek Muscletin, je možné v řádku s odkazem vidět, že ve skutečnosti není na žádném internetovém vyhledávači, nýbrž na podstránce webu Muscletin, který se ovšem právě snaží najít a který byl vytvořen pro účely pořadu pomocí služby Web Zdarma. (David7)

Reklama

Reklama