Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 509)

choze 

všechny recenze uživatele

V první půlce filmu se o nikoho nebojíte, Thor a jeho stále zazdění kamarádi si bitvy užívají a vycházejí z nich bez jediného škrábnutí, pak naštěstí zemře jedna z vedlejších postav a do hry se vrátí Loki, což oboje přinese ty správné emotivní impulsy. Celkově příběh nepřekvapí, záporák, triky i akční scény jsou nudně rutinní a humor trapný a otravný. Postavu Darcy bych i nadále nejradši umučil k smrti a mezi Thorem, Sif a Jane už konečně rozjel pořádný milostný trojúhelník. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Thor je o třídu slabší komiks, nežli Avengers, Batman či Superman. Ne že by Asgard nebyl vizuálně přitažlivý, či snad přímo epický, to rozhodně je, dokonce mi to připomnělo kamerové nálety na Roklinku, či Minas Tirith z Pána Prstenů. Bohužel postavy v tomto filmu včetně té hlavní jsou až na Lokiho jednoduché, přímočaré a vesměs nudné. Scénář to samé. Čekat můžeme tím pádem heroické řeči, pár vtipů, hnusného hlavního záporáka, hnusného vedlejšího záporáka, partu hrdinů ve stejném počtu, ženu zkrášlující plátno, několik akčních scén a rytmickou hudbu aby se neřeklo. Jo a samozřejmě odkaz v posledním záběru směřujíc sebevědomě ke třetímu dílu. SLABOTA. 2 ikonické scény (pohled Loki vs Obluda a Idris Elba dobyvatel vesmírných korábů část 1), nic víc. No není to málo na 180 mega ? ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Už od první pětiminutovky je jasné, že Thor podbízivě balancuje někde mezi Pánem prstenů a Hvězdnými válkami. Snaha o epickou story nefunguje, příběh je vytříštěný mezi nevyrovnané linky (Země naprosto zbytečná), nevyužívá potenciál vedlejších postav (ani hlavních) a závěrečný souboj je tragický. A Chris Hemsworth je polonahý asi pět sekund, což je naprosto netolerovatelný diletantismus. Vtípky jsou nicméně fajn a nebýt sterilní režie tak to v rámci předkopulačních popcornových manévrů není úplně zatraceníhodné. Kdyby se seškrtaly světelné meče, byla bych nicméně spokojenější. Mám pocit, že Thor by strašně chtěl být dalším Star Trekem, ale krom červené hmoty (která je sama o sobě ve škatulce wtf) s ním nemá společného nic. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jaksi jsem se do toho nemohl dostat. Je to ve všem opulentnější, než jednička, ale furt jsem si říkal, že bych si to naplno užil, kdyby mi bylo dvanáct. Prostě mi bylo celkem u prdele, co se tam děje a bavily mne spíše jen ty fórky. A ta rasová vyváženost je fakt k popukání. Proč je tam jeden elf z vesmíru negr, když všichni ostatní jsou běloši? Nebo ten Heimdall na vikingský planetě. To tam maj nějakej ekvivalent Afriky nebo co? Nejsem žádnej rasista, ale tohle prostě působí směšně. Mohli tam dát třeba všechny pozemšťany černochy, nebo tak něco. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $206,362,140Tržby Celosvetovo $644,783,140Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,539,094Tržby za predaj DVD v USA $40,734,266║ miestami neskutočne monumentálne, výpravnosťou dych vyrážajúce a riadne to svojou veľkoleposťou šľape na päty Kryptonu, k tomu efektné 3D, nechýbajú dokonca emócie, či dobré zákulisné intrigy, Loki čoraz viac obľúbený pre svoj uštipačný úsmev, samozrejme boduje aj Chris Hemsworth, hádže frky, aj tie zábavné vsuvky tu sadnú, aj keď občas prídu aj na zbytočný priestrel hlavné tá z metra keď ide do horkého a Thor sa vyváža metrom?! akcia výborná aj keď občas neprehľadná ale ináč veľká spokojnosť, nuž ak by sa pár ostrejších hrán vybrúsilo tak tu máme ďalší dokonalý blockbaster, doplnok medzi záverečnými titulkami troška nesadol to bolo dosť mimo, veru režisér Alan Taylor prekvapil /videl v kine 3D verziu: 90%/ __moja recenzia ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Aby bylo možné v počítačích realisticky vygenerovat vodopády, které lemují Asgard, nasedl štáb s kamerami do letadla a natočil si ze všech možných úhlů islandský vodopád Dettifoss (nejmohutnější evropský vodopád). (Zdroj: Falcon)
  • Filmy Iron Man 3 (2013) a Thor: Temný svět mají velmi podobné plakáty. Na obou je hlavní postava v objetí se svou společnicí. (OssieOzzburn)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama