Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele italka63 k tomuto seriálu (11)

Vikingové (2013) 

Po sedmi dílech si ještě pořád netroufám hodnotit, mezi tři a čtyři....zůstalo to i po dokoukání série-možná jsem očekávala něco mírně jiného, možná ta ponurá krajina se svým pochmurným kouzlem...každopádně Ragnar a jeho bratr mě zaujali...ale zatím ne na víc, než na tři hvězdy. No, po šesti dílech druhé řady zvedám na čtyři hvězdy, seriál má větší švih, uvidíme dál:-)Po shlédnuti celé druhé série zvedám hodnocení na čtyři hvězdy.-)Takže jsem po té správně odmlce tvůrců shlédla třetí řadu téhle ságy a dle mého byla první řada jednoznačně nejslabší. Docela jsem si to užila, to přiblížení bohům ve Valhale a hrdinům severských bájí. Byli to drsní, houževnatí bojovníci a inteligentní král Ragnar mi sice chvilkami připomínal mírně vyšinutého, to když pozoroval ostatní, kdy jeho fyzický a mimický projev neměl chybu. Inu, má něco do sebe, ten drobný král Ragnar, tak jako jeho bratr Rollo, svoji fyzičností a živočišností, tak jako králův syn Bjorn, ve kterém se snoubí vlastnosti obou. Spousta dalších postav rozhodně zajímavě uvede diváka v problematiku středověkého severu. Tudíž, těším se na další řadu. ()

Série 4 (2016) (S04) 

Já si zase smlsla, byli to raubíři k pohledání a takový Krvavý orel vytažený do letecké pozice, to se teda musí nechat, to je hodně brutus! ()

Okamžiky vzpomínek (2018) (S05E10) 

Rollo je zpět, hurá!! No, jinak pojatá epizoda, vcelku logicky, vždyť všichni klepali na bránu Valhally a to ještě v bratrovražedném boji, tudíž mě prostřihy do vzpomínek a snění nevadily. Budu se těšit dál... ()

Odhalení (2018) (S05E11) 

Rollo je tady, takže se to rozjede. ()

Ztracený okamžik (2018) (S05E14) 

Ivar není Bůh, je to fanatický ďábel, to bude ještě zajímavé. ()

Peklo (2018) (S05E15) 

Skvělý díl s bitvou, jednou z nejdůležitějších jak pro Sasy, tak pro Vikingy. Jediné, co mi zvedá mandle, je překlad. Protože byli Vikingové, a ne Vikini, nemůžu přeci použít slovo vikinské, třeba lodě. Poslední dobou se to dost objevuje, je to do očí bijící.Tak, po debatě s jedním uživatelem, který měl stejný problém, jsme pátrací akcí zjistili, že to je dobře, že logické odvození od slovního základu se tu mění, těch slov je málo, ale tady to zkrátka platí. Budu s i muset zvyknout, u Ódina !! ()

Nejstrašnější věc (2019) (S05E17) 

Flokiho parta na Islandu prořídla nehezkým zpùsobem a tak doufám, až se filmové počasí umoudří, že se vrátí ke svým méně zbožným přátelům a snad též jejich krásná, teď bělovlasá královna. ()

Ragnarok (2019) (S05E20) 

Bitva slušná, předpokládám velké finále v závěrečné šesté sérii. Co mne fascinuje, jsou vynikající kostýmy. Precizně zpracovaná kůže, klobouk dolů. No a jinak si pořád lámu hlavu nad Flokim, vrátí se on i Rollo? Toť otázka... ()

Série 6 (2019) (S06) 

Druhá polovina závěrečné řady poněkud zvedla kvalitu, absolutně skvělá, důrazná hudba, precizní kamera. Kostýmy konečně na vyšší úrovni a pečlivějším propracování.Velmi dobré ztvárnění bitev. Herecky opět dobré, Ivar výborný. Co se děje týče, docela mne mrzí, že v nějaké retrospektivě nedostal víc prostoru Ragnar s Lagerthou, oni byli ti hlavní, od kterých se děj odvíjel. Takže ty čtyři hvězdičky to budou, pro všechny tam nahoře ve Valhalle, kde se celý den muži bijí pro potěšení Bohů, aby večer s nimi mohli zasednout k velké hostině. ()

Ledová panna (2020) (S06E07) 

Velmi povedený díl s Lagerthiným pohřbem, který byl skvěle zpracovaný, výprava, kostýmy, hudba a závěrečné záběry.Vítej, královno, u svého muže ve Valhalle... ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama