Reklama

Reklama

Příběh služebnice

(seriál)
  • USA The Handmaid's Tale (více)
Trailer 1
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele C.A.T. k tomuto seriálu (5)

Série 4 (2021) (S04) 

Myslím, že jako jedné z mála mi dá se říci nevadilo to do očí bijící natahování děje. I když si stále myslím, že pro zachování kvality by byly ideální maximálně tři série,aby to fungovalo se vším všudy. No, budiž..Ale po zhlédnutí posledního dílu této série se nemohu ubránit zklamání. To, že Fred konečně dostal,co si zasloužil, je sice super, ale nezapůsobilo to na mě tak,jak jsem čekala. Proč? To nevím. Možná na mě ta scéna nepůsobila moc uvěřitelně. A hlavně se nemohu zbavit pocitu, že pokud by se toto odehrálo v polovině série a zbytek dílů by se s tím dál pracovalo, bylo by to určitě lepší. Takto je vidět (bohužel), že se Služebnice bude zkrátka dojit,dokud prachy bude dávat.  Nejlepší díl 4x3, Nejslabší 4x9. ()

Přejezd (2021) (S04E03) 

Wow!Tohle byla skvělá epizoda. Líbily se mi tedy i předchozí dvě,ale tato se mnou zase jednou hnula. Perfektní atmosféra,emoce pracovaly naplno a jedná se o první díl z celého seriálu,kdy Luke měl moje sympatie,a to je, co říct. ()

Svědectví (2021) (S04E08) 

Děj se sice nějakým závratným tempem neposouvá kupředu,ale mě to zatím vyhovuje. V tomto díle bylo krásně vidět jaké psychické a emocionální peklo se v June odehrává a já jsem strašně ráda za to, že jedná tak,jak jedná a že se nevrátila z Gileádu, aby nastavovala druhou tvář a ukazovala, jak je lepší člověk, když odpustí a nebude se užírat nenávistí. Jen ať nenávidí!A HODNĚ! ()

Dear Offred (2022) (S05E04) 

Jak mi celou dobu celkem nevadilo, že se děj táhne,tak už toho začínám mít plný zuby ..Kdy se už proboha začne dít něco pořádnýho?! ()

Allegiance (2022) (S05E09) 

Vážně někdo věřil, že se to povede?? Jako spíš, než nějakou beznaděj,kterou to celé má pořád dokola a dokola vzbuzovat,jsem na to koukala už úplně bez emocí, protože mi bylo naprosto jasné, že to zase nevyjde(mimochodem to, že ten velitel operace zařve přímo bilo do očí z té "srdceryvné" scény, kde nezapomene říct, že se pak vrátí ke své dceři) a zase se bude brečet a zase a zase a zase... Proboha nenatahujte už ten děj! Totálně dojebete naprosto skvělý seriál, kterým služebnice bývala... ()

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama