Reklama

Reklama

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát 2 nebo tři a zůstávám jaksi uprostřed :-)) Sice to není sračka, ale je to děsná blbost. Příběh je průměrný a většinu času docela nuda a nejvíc mě tam vadily ty rádoby humorné prvky. Několik výjimek vtipných bylo. Třeba to s tou šikmou věží anebo ta blondýnka, co si potají, když jí nikdo neviděl četla Kantovu Kritiku čistého rozumu, ale jinak to tam většinou působilo dost rušivě. Lois byla odsunuta na druhou kolej a objeví se na začátku a na konci. No zkrátka nic moc a trochu se děsím čtyřky, ale i tak budu chlap a podívám se na ní. ()

neoBlast odpad!

všechny recenze uživatele

Dobře uznávám, že odpad! dávám z povinnosti, protože filmařsky je toto strašná ptákovina. Vyjmenovávat důvody nemá opravdu smysl. Ale z celé osmdesátkové vlny má tahle trojka asi největší naději na můj rewatch. V přítomnosti intoxikovaných přátel. Má dokonce výborné předpoklady zařadit se po bok přivilegovaných Bratrů z donucení a hlavně Černého přízraku, filmů jež se staly pravidelným itinerářem v rámci našich nepravidelných movienights sessions. 10 % ()

Reklama

SG-1 

všechny recenze uživatele

Částečný úpadek oproti dvěma předchozím dílům. Lex Luthor zmizel a jeho náhrada je dosti podprůměrná. Začátek filmu působí, jako kdybyste koukjali na úplně jiný film. Zato jsme se dozvěděli, jak perfektně vyčistit moře od ropných skvrn. A v žádném případě nechtějte po Supermanovi, aby vám do pití přinesl trochu ledu :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech si člověk mohl říct, že někteří lidé v Hollywoodu vědí, co dělají a využívají toho chlapíka v barevném obleku, jak nejlíp umí. Opak se stal pravdou a ze slušně rozjeté série se stala naprostá fraška, která se možná snažila být tak popkulturní až to zahnala do extrému, z kterého není návratu. Jako komedie je to alespoň v několika místech funkční, jako vážný film o muži z oceli opravdu jen výsměch. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Superman zde bojuje chvílemi sám se sebou, film je spíše parodií na sám sebe a ne zas tak vtipnou komedií, ale některým scénám jsem se s chutí zasmál, zvláště těm trikovým. Není tu žádný pořádný záporák, Richard Pryor si střihl docela velkou roli počítačového machra v jemu vlastním ztřeštěném duchu, další záporáci jsou spíše trapní. Jde o ubohou snahu pokračovat v zajeté sérii. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Diváci Reevea k jeho smůle zařadili do škatulky herce jedné postavy. V osmdesátých letech se proto snažil uspět ve filmech různých jiných žánrů. Když tyto pokusy z velké většiny skončily neúspěchem, Reeve se nechal přemluvit k účasti ve čtvrtém pokračování, jež bylo velkým propadákem. (WolfR)
  • Když Superman vytváří diamant pouhou silou ruky, je to odkaz na původní komiksy, kde to dokázal taktéž. (WolfR)
  • V úvodu příběhu okolo 4. minuty začne plyšovému chodícímu tučňáku hořet pravé zakrnělé křídlo. Když však dojde ke Clarku Kentovi (Christopher Reeve), hoří mu hlava a křídlo je netknuté. (Terva)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama