Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze uživatele jjjerry k tomuto seriálu (11)

Star Trek: Picard (2020) 

Jako milovník STNG chválím tento počin. Obdivuji Patrika Stewarta, jeho herecký um a sílu objevit se před kamerou. Celkový námět je velmi povedený. Zatímco v seriálu byla federace nedotknutelný ideál. Tady se ukazují i její chyby. Vadila mně zbytečná nelogičnost nějakých věcí. A občasné zbytečné navázání a objevování "starých herců za každou cenu". Začátek absoutně perfektní, pak trochu ztrácí děj, ale finále hezké a se špetkou logiky ze staré dobé STNG. Chybělo mně ale více logiky, více filozofie. STNG byla pro "chytřejší diváky", nebylo nutné stále něco opakovat, vysvětlovat, a nebylo nutné tolik akce a přesto byla výtečná. SPOILER (kdyby si odpustili "samoopravovací udělátko", "doktora songa aby obsadili " herce data", nelogické velení celé flotily Williamem, aby měl herec další "štěk".....tak dám 5*) ENDSPOILER update po II.serii 2.serie je škoda času, hodnocení výše je pro první. Co bylo chybou u první (nelogičnost) a chyby ve scénáři se u druhá exponencionálně zvyšuje. Všechny chyby Hollywoodu tu jsou ukázány: hloupý scénář, snaha obsadit herce za každou cenu, kopírování starého, a zavěděčit se všem "menšinám, genderům, neziskovám" a podobně. A je z toho paskvil. ()

Season 2 (2022) (S02) odpad!

Oproti prvné serii totální zklamání. Scénář nemá hlavu ani patu, nemá to příběh. Postavy přicházejí, odcházejí jen Picard zůstává. Zápletky jsou trapné a hloupé. Do toho je ještě přimíchána ta moderní "gender" lesbo něco včetně trochu "latino uprchlíků" a rádoby diskriminace. S snaha nám vnutit, že samoživitelka je ok a vyrůstání dítěte bez matky je jaksi normální či dokonce přednost. Za tohle by se komunisti nemuseli stydět, kam se hrabou budovatelské filmy....a nakonec se budeme objímat a milovat s borgy s úsměvem k novým zítřkům....ach jo:/ ()

The Star Gazer (2022) (S02E01) 

Velmi nadějný začátek.  Patrick Steward to táhne, věříte mu každé slovo. Scénář a kamera zatím perfekní. Napětí, příběh, snad to vydrží. A jestli vykradou téma časové zápletky? Mně to nevadí, lepší jak kdyby vymýšleli za každou cenu nové věci co to zničí, stejně jako ve SW. ()

Monsters (2022) (S02E07) 

Zatím nejhorší epizoda. Zbytečná nudná vata. ()

Mercy (2022) (S02E08) 

Trochu jsem čekal, že se to konečně rozjede a ono nic. Oproti předešlé serii nuda a Q je takový utrápený. nevyužitý potenciál. škoda ()

Hide and Seek (2022) (S02E09) 

Star trek měl dříve velmi chytrý, propracovaný scénář. S filozofickými otázkami, odkazy na historii. Bohužel tady je scénář velmi špatný, slabý jak z béčkového akčňáku. Hraje si na něco co vůbec není. Chybí příběh a logika. A nezachrání to ani parta trapných rádoby borgů. ()

Farewell (2022) (S02E10) 

Zklamání z celé serie ani finální epizoda nezalepila. Plné nelogiky a nudy. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Po skvělé prvni serii přišel propadá druhé řady, začátek třetí serie dodal naději. Bohužel zábavné byly první dva díly. Poté se to nese v duchu trapného sentimentu. Scénaristická nelogika bije do očí. Škoda, potenciál byl veliký. Ale mně nestačí hloupý scénář, když se na scéně objeví známé postavy. ()

The Next Generation (2023) (S03E01) 

Příjemný díl. Možná až moc nucených narážek na TNG. Ale postavy mají smysl. Nesnaží se je nikdo změnit v duchu "gender, raso" vyrovnanosti. Jen se bojím aby následujících 9 dílů nebyla vata a až poslední díl nebyl koukatelný. Nechcme se překvapit. ()

Disengage (2023) (S03E02) 

Po té slabé druhé serii, je tohle skvělé. Možná bych trošku ubral té sentimentální snahy. Jinak mě to hodně baví. ()

The Last Generation (2023) (S03E10) 

Nechápu tady to vysoké hodnocení. Do očí bijící hloupost a ničení klasickkých postav. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama