Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (809)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se a ani mi to nepřišlo trapné. A to je vlastně solidní úspěch. 70% P.S. Je fascinující si brzo po projekci pustit i kinoverzi a porovnávat - už jen po stránce vizuální je jasné, že ten zdánlivě hipster formát 4:3 Snyderovy verze dává smysl, protože kompozice pro něj prostě byly dělány. Stejně tak absence humoru oproti Whedonovým dementním fórkům je k prospěchu věci. A hlavně to zběsilé tempo kinoverze zabilo spoustu solidní akce a postav, resp. vztahů mezi nimi. Neříkám, že je to masterpiece, ale někdy si rád tuhle "minisérii" určitě zopáknu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňa to nadchlo. Celkom chápem aj negatívne reakcie, ale mne to proste sadlo vo všetkých smeroch. Epické ako krava, atmosférické a vyvážené, herci v správnych polohách, z hrdinských nástupov som mal zimomriavky a pri scénach, čo hrali na emócie, som mal dokonca slzu v oku. Omnoho lepšie nielen ako Whedonova verzia, ale aj ako MoS a BvS. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $370miliónov▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,256,253║ Tržby za predaj DVD v USA $3,883,025║ Resetovaná Liga spravedlnosti Zacka Snydera sa nakoniec vydarila. Nie je to dokonalé ale Snyder nakopol klopitajúcu DC komiksárnu znovu do sedla. Je už len na nich, čo s tým teraz spravia ako to ustoja. Na to aký obsahový záber to má tak ma to nadmieru bavilo, občas dokonca aj zimomriavky prebehli, má to konečne lepší punc, výraz, nádych, lepšie dopasovanú hudbu s motívmi k daným hrdinom a hlavne silné ikonické scény. Dokonca aj taká Gal Gadot tu je stráviteľná a humor Flasha neotrávi, možno by som prijal záver bez tej snovej nádstavby, mohlo to pekne skončiť z vypnutým S-kom na hrudi ale dobre, nesmieme byť asi nenažraný. Trikovo občas bijúce do očí, akcia v norme, poteší celá plejáda známych hercov, ktorý tu majú svoje miesto. /85%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

em>,,BLÍŽÍ SE NEPŘÁTELÉ Z VELKÉ DÁLKY. POTŘEBUJU BOJOVNÍKY.“ /// Výhodou celýho filmu je, že si už ten původní nepamatuju. Zbla nic. Prostě vyšuměl. Mám tyhle blbiny rád a většinou je konzumuju podle přiloženýho návodu (takže vypínám i chytrej telefon). Celkem mě baví akce, kterou víc postav dělá zábavnou. Příběhový tempo je nevyrovnaný, největší nuda je, když je na scéně Lois. To bych chrupnul (a i slinku upustil…). Slabinou je záporák. Tenhle nezničitelnej bezemoční digitální ksindl, je de fakto podobnej tomu od Marvelu, takže problém může bejt nejen srovnání, ale i obvinění z vykrádání. Ale co maj prej furt vymejšlet… Nezatracuju. Kdo má rád dlouhý filmy a navíc mu nevadí, že jde o komiks, bude v pohodě. Ne vejskat štěstím, ale tak nějak.. prostě v pohodě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někdo nám krade kostičky. 2.) Od Clarkovi smrti nechodím do práce. /// Thx za titule ,,Kateřina Hámová“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Je to tam. Zlepšení po všech stránkách. Postavy (hlavně Cyborg a Flash) mají potřebné základy a prokreslenost, na kterých lze stavět i v macaté 4-hodinové stopáži, která překvapivě není tak přepálená, jak by se mohlo zdát. Pořád tu máme digi-maglajz (i když v prostřední a finálové potyčce imo přehlednější) a pořád jde o tentýž příběh, který ale díky bohu dává smysl - je tu kýžená výstavba, kontext a prostě to daleko lépe zaklapne ke konci do sebe. Rozhodně se tu najde hromada problémů (stále tu jsou některé WTF scény, zbyteční zpomalovačky, dlouhá úvodní expozice, prachobyčejná základní linie či zmíněné triky) ALE co je důležité - nerozpadá se to pod nátlakem několika vizí. Je to Snyder ve své nejryzejší podobě. A fakt, že se pokusil o něco odlišného a pro mě z velké části i funkčního... je pro mě velké plus. To srdíčko tam prostě má. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy Flash (Ezra Miller) zachraňuje Iris West (Kiersey Clemons) po srážce s kamionem, je možné si na vozidle všimnout nápisu Gard'ner Fox. Jde o odkaz na slavného komiksového tvůrce Gardnera Foxe, autora mnoha komiksových postav, ale především tvůrce „Ligy spravedlnosti“, která debutovala v březnu 1960. (TwoFace)
  • Film je věnován Autumn, dceři režiséra Zacka Snydera, která v březnu 2017 spáchala sebevraždu. Její smrt byla jedním z důvodů, proč Snyder téhož roku od projektu odešel, ale později i velmi silnou motivací, když se režisér rozhodl projekt dokončit a s pomocí fanoušků bojovat za jeho vydání. (TwoFace)
  • Stroj podobný tanku v jedné ze závěrečných scén s Batmanem (Ben Affleck), tzv. War Machine, je inspirovaný Batmobilem z komiksu „Návrat temného rytíře“ od Franka Millera. (TwoFace)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama