Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 1
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 1

Recenze (301)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgie doby, kterou jsem naštěstí prospal v různých formách a vůbec toho nelituji. Na druhou stranu to není zas taková tragédie, ale zpětně působí dnes tento krimi seriál spíše jako komedie nebo parodie na skutečnost. Možná tak pro rodiče nebo naše babičky tohle mohla bejt obdoba dnešní kriminálky Las Vegas / Miami apod.., ale to už bylo opravdu hodně dávno a určitě to i oni ve své době brali s úsměvem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, tehdy headhunterům stačily papuče, psací stroj consul se dvěma kopírákama, fixem nakreslená cedule - NERUŠIT VÝSLECH a dvacet deka vlašáku v povoskovaným papíru. A desperáti neměli šanci... Vůbec k tomu nebyla potřeba nabušená laborka, nadupaný pécéčka napojený do Langley a vnadný kočky a metrouši co všechno znaj a všude byli. Z téhle socialistické kriminální série na někoho možná dýchne retro závan, na mne to však působí už mírně vyčpěle. Neříkám že tehdy v osmdesátejch jsem na to nečučel, ono ani nic moc jinýho od tohohle kromě Honzíka Zemanů v bedně nešlo... ale proč to dnes reprízovat? Opravdu je ještě někdo z diváků rozhicovanej, kdyš si hoši v šusťákovkách jedou pro vraha houkajícím žigulíkem? :-))) Jediné co možná zaujme jsou některé ty herecké výkony, kromě mladého Peška ovšem... ten byl na pěst. Dva rohlíky k tomu vlašáku. Víc nedám. * * ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Seriál, jemuž jsem se léta vysmíval, nevědouc a nevěříc, že by ti špatně oháklí chlápci mohli být součástí kvalitní krimi. A ono jo! Je to dobře napsaný, dobře zahraný, výborně zrežírovaný- nemám s tím problém. Naopak- velice mě to zaujalo. A srovnání s Prvnim oddělením? Určitě spojené nádoby. Dříve a nyní, přístup jinak velmi podobný. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takhle vypadaly dnešní televizní seriály, tak si tu bednu občas i zapnu, bez rizika těžké psychické újmy a vyklopení natrávené večeře. Výborně natočené a skvěle zahrané (jak jinak, s českou hereckou šlechtou v letech, kdy ještě uměli hrát), samozřejmě že normalizační, ale kdo v těchto seriálech vidí víc propagandy než výborné filmařiny, měl by se nad sebou zamyslet. A kupodivu to jde i bez ultradrsného zrzatého Horáce, roztřesené kamery a vybuchujících pražských monumentů. Rudla Pekařů, Krejcárek, Kamil a nejmladší benjamínek, parta, pro kterou si stojí zapnout youtube. 4* ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Vyrovnanost dílů je celkem dobrá, žádný nijak výrazně neklesne pod vyváženou linii. Pitaval je vcelku solidní, řekněme nadprůměrnej (ve srovnání s jinými) krimi seriál z 80. let. Když už není díl ani tak detektivní, či napínaví, vyváží se to vcelku dobrou dávkou humoru. Detektivní bandu složenou z ostřýleného Rudly Pekaře alias Notýsek, praporky milujícím Liborem Krajcárkem, čili Penízek, znalcem mezipostelových vztahů Kamilem Hamříkovic a benjamínkem Jiříkem Otradovců vede tvrdou rukou nadporučík Břéťa Kubát... [7/1O] ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • Vyšetřovatelé používají magnetofon ZK 140T z roku 1972, čtyřstopý monofonní kotoučový magnetofon. Vyráběný byl v licenci německého Grundigu polskou firmou Unitra ZRK. (sator)
  • Hoci bol Jaroslav Dietl majstrom pera, z jeho úvodnej znelky nenakrútil režisér Jaroslav Dudek ani záber. Prerobil si ju podľa seba. Každý diel začína detailom mužskej ruky otvárajúcej zapečatený trezor. Keby Dudek nakrútil úvodnú znelku podľa Dietla, začínala by zápästím mužskej ruky s hodinkami ukazujúcimi za minútu sedem. Pavel Zedníček (podporučík Kamil Hamřík) zahasil cigaretu skoro na konci úvodnej znelky, pôvodne to malo byť hneď na začiatku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama