Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 7
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 7

Recenze (301)

argenson 

všechny recenze uživatele

V některých epizodách nelze popřít výborné herecké výkony ve vedlejších rolích svědků, poškozených a podezřelých; byli to profíci a odvedli slušnou práci (Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský, Regina Rázlová, Josef Kemr). Jako celek ovšem nepoužitelné, protože už tenkrát jsme měli možnost občas kouknout na Profesionály nebo Dempseyho a Makepeacovou. V jejich sousedství pak Vlastimil Hašek věčně sedící za stolem s papírama a v pulovru na knoflíky působí prostě směšně. A krom toho, v těch zápaďáckých seriálech se vraždilo a ve velkým se jelo v drogách, tady se kradli papoušci na výstavu. Celkové hodnocení u mě sráží i Michal Pešek, ten mě sral vždy a všude. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. To, co napsal Sportovec podepisuju v plném rozsahu a to, co napsal Flaker.27 taky. Už jenom první díl, založený v podstatě na neuvěřitelné díře v "centrálním plánování" (plán čtverhranů, viz plán zabezpečení obchodů, viz opatření o způsobu uzavírání výloh, viz návrh na doplnění západek z vnitřních stran rámů, zajišťuje s. Šustrová, bude upřesněno, bude provedeno v pátém čtvrtletí) je velmi poučný, i když nám dneska může znít jako naprosté sci-fi... Obsazení je zpočátku trochu šok, ale člověk si vcelku rychle zvykne. Občas se navíc podaří vyrobit poměrně slušný vtípek a celkově je to natočeno vcelku příjemně uvolněným způsobem... Celkový dojem: 65% + body za rozhodnutí, zpracovávat skutečné případy. ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ja mam tento serialcok rada. ani nie /len/ kvoli samemu filmu ale.. pri nom sa mi vybavi moja brigada v Prahe, kedy sme s kamoskou vzdy vecer unavene z roboty a vyletikov, co sme robili, sadli pred TV, papkali uvarene jablcka a bavili sa nad tymto serialom. Krom toho ja som ohromne zrala toho... mladého Jiříčka (Michal Pešek), takze i z toho sme si robili srandu. :) pripomina mi tie pohodove vecery :) este k filmu: podla mna to neni take zle, nie? dnes sa tocia i ovela vacsie hluposti. tu aspon vidime starych sympatickych super ceskych herov.... :D ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

"Když nejde o život(resp smrt)...jde o hovno." Pravidlo všeobecně lidské platí naprosto ukázkově i v oblasti kriminálních seriálů. A tady jde o smrt jen v každém řekněme čtvrtém-pátém díle. Sledovat totiž hodinu jak se celý policejní aparát pouští do nerovného boje s fantomem aranžérem výloh Ovoce-Zelenina, nebo zápolí s bestiálním zlodějem papagájů...chce vskutku pevné nervy. Scénář je dejme tomu průměrný, koukat se na to jistě dá, ale Dietl by určitě zvládl jít více do hloubky, pokud by mu to formát seriálu umožňoval. Vtipné je, že s výjimkou Freje vidíme v epizodních rolích věhlasnější a lepší herce(Hrušínský, Kemr, Preiss, Čepek, Sklenčka), než jsou ti, co vedou každodenní vyšetřování. Koumák Zedníček není vtipný, spíš obvykle to otravný. Silák Krampol je prostě mimický svéráz, ale jeho dramatické schopnosti jsou mizivé. Šmoulinka Pešek je výstavní opak mužnosti. Alespoň že Taťka šmoula Hašek si střihl asi svou nejlepší roli.60% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

V kontextu ostatních Dietlových seriálů jsem zvýšila hodnocení, ale platí to, co mi vadilo i dřív - ne všechny osudy postav mě zajímají (vysloveně Jiříčičiček a jeho boj za uznání mě absolutně nebavil) a bohužel není zrovna fajn, když kriminální seriál není napínavý. Třeba vyčkávání na papoušky jsem měla chuť proklikat. Bylo by ale nefér zavrhnout seriál jako celek, protože pak by člověk přišel o perfektní díl s kasařem Rudolfem Hrušínským a některé povedené "vyslýchací" scény, například ta se spisovatelkou-vražedkyní byla zcela na úrovni zahraniční produkce. Taky není úplně marné, jak v každém díle narazíte na minimálně jednoho kvalitního herce ve vedlejší roli. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • Když volá Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek) paní Tesaříkové (Květa Fialová) z telefonní budky, tak vhazuje do telefonu korunu, tu ovšem nevhodí dovnitř, ale zpětně ji vytáhne ven. (Kubyk23)
  • V roce 1734 vydal francouzský právník Francois Pitaval sbírku kriminálních příběhů. Právě odtud pochází slovo "pitaval", které se rychle ujalo. (M.B)
  • Nadriadení zo skutočnej pražskej kriminálky boli proti tomu, aby Ladislav Frej (náčelník npor. Břetislav Kubát) nosil počas natáčania fúzy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama