Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Svatá sardinko! 99% budgetu muselo jít na drogy, protože tahle šedesátkově papundeklová parodie má doslova všechno: batmobil, batkopéru, batžebřík, batsprej proti žralokům, batkameru, batloď, batkufřík, batkompas, batskener, batplyn, batvýtah, a batmotorku. Ideální aprílová podívaná. Konzumace skéra výhodou. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Diamant. Dnes jsou filmy o superhrdinech buď, temné, přehláškované (ano Whedone, dívám se na tebe) směšné nebo nudné. Toto není ani jedno. A udělátko typu- batžraločí batrepelent, nemá snad obdoby! A krásná Lee Meriwether (maskující se zde jako ruská novinářka, jejíž úchvatný přízvuk příznivci dabingu nikdy neusliší) v roli zastupující Catwoman , která se později objeví v jednom z nejlepších TOS dílů. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dynamické duo! Zázračné dítě a muž netopýr! Už dlouho mě žádný film tak nepobavil. Zvláštní na tom filmu je, že skutečně vychází z komiksových sešitů a dodržuje všemožné postupy, pravidla a atributy hrdinů, dokonce i zápletka jakoby vypadla z komiksu, ale je to celé podané humorným způsobem. Fakt sranda:) Přirovnal bych to k některým raným bondovkám, filmu Vražda na večeři (Murder by death) nebo ke Casinu Royale z roku 1967. Je to neuvěřitelně trhlé a zábavné, škoda jen, že čtyři záporáci mají jako jednotlivci málo prostoru, ale stejně je to především o Batmanovi a Robinovi. Dokonalé, nejen pro fanoušky komiksu. PS: Tak jsem měl to štěstí vidět film podruhé, dokonce v kině, a zážitek to byl snad ještě lepší, než napoprvé!:) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bláznivě gay od začátku do konce. Adam West jako Bruce Wayne/ Batman jednoduše válí s každou přibývající vteřinou a jeho hlášky o žraločím repelentu nebo stylovém odchodu oknem pomocí bat-lana jsou geniální. Robin by si oproti tomu mohl z fleku střihnout číslo v Modré ústřici, aby se mu mohli záporáci smát i za něco jiného než za příšerný kostým (ten netopýrův má aspoň styl, holt artista ;) a přihřáté klení. Joker, Riddler, Catwoman a Penguin jako největší comicsoví padouši jedou na plné obrátky a obzvlášť Cesar Romero si svého věčně usměvavého kašpárka užívá s až nechutným gustem. Batman je zkrátka klasika. Blbá, ale zábavná. Whooosh. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit, nenechte se Nolanem ošálit, nenechte si namluvit, že je Batman rytířem temným, realistickým a drsným. Ve filmovém pravěku byl totiž dětinský, cheesy, quirky (sorry, čeština nemá trefnějšího výraziva) a hlavně komediálním hrdinou. Nadsázka z filmu, téměř 50 let starého, čiší na všechny strany a je to zážitek, který divákovi nezprostředkuje žádný současný snímek. Je to něco tak odlišného, že se Batman: The Movie vymyká všem standardům, které nás dnešní kinematografie vyučuje. Spousta skvělých nápadů (např. úvodní titulky, pokřivená optika), které rozvibrují bránici každého kompatibilního fanouška, který musí zpětně alespoň částečně odpustit Schumacherovi ty jeho dva prznící zářezy. Rychlá roto, Kačeři, miloval jsem sobotní rána s vámi, ale lituji, že jsem nemohl vyrůstat na batmanovském seriálu. Ale kuš, to se dá přeci vždycky dohnat... Neironických 100 % ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Julie Newmar, která ztvárnila Catwoman ve stejnojmenném seriálu Batman (od r. 1966), ve filmu nemohla hrát, protože než se dozvěděla, že se bude Batman točit, podepsala smlouvu jinde. (Caelos)
  • Při závěrečném boji Batmana (Adam West) a jeho protivníků jeden z kaskadérů skočil po hlavě do vody, kde se udeřil a v bezvědomí musel být hospitalizován v nemocnici. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama