Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (671)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal - to jsem dostal :) Cage mám rád a ve spojení dobrodružné hledání pokladu, templáři atd. je o zábavu postaráno. Zajímavé Usa lokace, sympatická trojka a dobrá hudba. Mám rád tyhle filmy alá Indy Jones :) kde se luští různé šifry a odkrývají dávná tajemství. Film pro celou rodinku. 75 % ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Pohádka. Krásná. O tom, jak jeden Kladný hrdina (plus takovej ocásek), zdrhá před ostatníma. Všema. To jsou záporní hrdinové. Řekněme. No a v jednu chvíli se jedna záporná nechá ukecat a stává se taky klaďasem. Pak se přidá i fotřík opovrhující rodinnou legendou. Celý se to zamotá, zahrká, trochu promaže napětím, přidá se drobek lásky a špetka humoru, nu, a máme z toho pohádku. Krásnou.. Hurá do dalšího dílu... ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Tak jako... nečekal jsem zázraky, ale zas jsem si říkal, že v roce 2004 byla měřítka kritiky nastavena poněkud jinak, než v dnešní době a já se dočkám solidního průměru, minimálně. OK. Byla to zbytečnost. Přehlídka pamětihodností, necharismatického Cage pokoušejícího se být macho a cool, scén, které už jsme viděli a vše je propojeno nejdebilnějším soundtrackem, který už musel být tehdá retro. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Tak vedle Indyho se to nemůže vůbec postavit, ale když člověk přepne do úsporného módu, tak to jde zkousnout. Taková jednoduchá jednohubka. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

85 %. Lovci pokladů mi nahradili Laru Croft a Indiana Jonese. Dobrodružný konspirační thriller, z něhož bych i po letech doslova odcitoval některé dialogy. Jasně, řešení rébusů je často přitažené za vlasy, ale příběhově to odsýpá, Cage je charismatický a Bartha trefně doplňuje dialogy, respektive jednotlivé scény. Na tento kousek se zkrátka nelze dívat s otevřenou Wikipedií a ověřovat každou informaci. Ochudil by se tak o dvě hodiny svižného a zábavného akčňáku pro každou situaci. Do jisté míry můžu také říct, že ve filmu probírané dějinné aspekty formovaly můj zájem o angloamerickou kulturu, jazyk a historii. PS: Je to také první film, v němž jsem viděl Keitela – zde Tarantino ostrouhal. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

A vtedy som sa zamiloval do Dajanky Krúgerovej. Milujem tento film, jeho atmosférovú ľahkosť, dynamiku, umne spracovaný nápad, Sssssexi babu, správnych kladných hrdinov, dokonalého fazuľového záporáka. Neprestane ma to baviť. Pre Dajanku by som ukradol čokoľvek. Aj ju. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Americká vlastivědná pohádka podaná v thrillerovém stylu neprůstřelných hrdinů, kteří dokáží bez úhony kličkovat i hustým deštěm kulek. Odpočinková podívaná, až na ten únavný americký patos. ()

Ceja 

všechny recenze uživatele

Hrůza s hnojem dohromady... Klasický pseudolegendní americký přeplácaný a happyendní film pro tupé americké hlavy... hádanka byla vcelku nápaditá, ale ty tuny zlata, ty dialogy no katastrofa... Nechapu těch vašich 60%, zamyslete se nad sebou, nedám odpad jen z milosti nad Diane Kruger a pro jednu vtipnou scénu... ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je to sice mírně trapné (ve chvílích, kdy si hlavní hrdina vycucává vodítka z prstu nebo ve scéně, kdy se konkurenti Cage a Bean sejdou naprosto ve stejnou dobu při kráždeži Deklarace nezávislosti), ale jinak se jedná o nadprůměrnou dobrodružnou-komediální podívanou, která má sympatického hlavního hrdinu (sympatického proto, že to není typický americký akční hrdina, ale normální člověk). Navíc zde hraje Nicolas Cage, který je také zárukou jistých kvalit a tak musím říct, že se mi tento film celkem dost líbil. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

No musím říct že po zdrcující kritice jsem se dlouho rozmýšlel, jestli se podívat nebo ne. Nakonec jsem se rozhoupal pro ano a překvápko bylo na světě! Poměrně slušná podívaná, která mě ani trošičku nenudila, ba dokonce pobavila! ()

tenista 

všechny recenze uživatele

Ačkoli pro mě dějepis byl vždycky španělská vesnice, tak mám tenhle snímek moc rád. Možná právě kvůli tomu i trochu obdivuju lidi, co si dokáží zapamatovat všechna historická data a události (a když díky nim dokážou najícházet poklady, i když většinou jen ve filmu, přepadá mě velká žárlivost :o) Film má svižné tempo, hodně zápletek a kvalitní obsazení. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

V tejto disneyovskej rozprávke pre veľké deti, ktorým sú srdečne ukradnuté fakty z histórie ľudstva si užijete mix napätia, akcie, humoru a samozrejme lásky. Čo viac napokon možno očakávať od filmu s nálepkou Jerry Bruckheimer production? ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Dialogy- debilní jako bych je napsal já v deseti letech Postavy- tak natvrdlé a dětinsky se chovající jak já v deseti letech Scénář- hloupost sama jen s dobrým nápadem a zajímavými "klíči", to bych s dětskou fantazií a znalostí americké historie vymysel i já. Režie- Ta tu snad ani nebyla, aneb Jon Turteltaub je jen loutka producentů z Disney. Výsledek- občas vzbuzující napětí (ale mě je ještě 16 takže mi asi jen doznívá dětství) se zajímavými nápady(klíči), jejichž potenciál ovšem není skoro využit a je to škoda, tak z toho vzniká jen pitomý a Neuvěřitelně průměrný film jen pro děti a dospělí to snad musí snášet jen kvůli nim. To radši jděte na starého dobrého Indianu Jonese ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

No a co, že to je patetické? No a, že to tady bylo již několikrát? Film je fajná oddechovka, kdy si pěkně odpočinete a čas vám příjemně uteče, aniž byste neustále pokukovali po uplunulé době. A klidně tvůrcům prominu i ten klasický happyend s Ferarri a obrovským baráčkem. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Není to rozhodně žádný poklad, ale je to relativně zábavné pokud ohdlédnete od naprosté nepravděpodobnosti a překombinovanosti zápletky a děje. A kdo to má rád, velmi se pobaví u deklamovaných patetických žvástů o velikosti a důležitosti Ameriky. ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek. Ale není to film na sobotní večer podle mého gusta. Snad někoho příliš neurazím když si troufnu narážet na podobnost s DaVinciho kódem. Objevování záhad Templářů a Svobodných zednářů je teď nejspíše v módě, jenže podobnost se strhujícím příběhem Dana Browna zde zůstala jen v představách autorů. Akce není příliš zábavná a děj mi, stejně jako tato verze vylíčení svatého Grálu, přijde trochu kýčovitý. Pro mě je zklamání Nicolas Cage, od kterého jsem zvyklý na vyšší kvalitu snímků- Opětovné sledování snímku asi nehrozí. edit:Myšlenky, které se mi honí hlavou, hezky interpretoval Lima. 40% ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobre spracované dobrodružstvo so všetkým čo k tomu patrí. Vlastne podľa mňa tomu nechýbalo nič. Ani si nevybavujem, či som niekedy videl N. Cagea v úlohe inteligentného vedca, ale to stvárnenie sa mu podarilo a pozeralo sa na to dobre. Ku koncu filmu to bola adventúrka typu Indiana Jonesa, ale iba vzdialene. To sa samozrejme porovnávať nedá. Mňa táto záležitosť bavila. Aj akčné, aj zdravo napínavé a ešte aj s pekným happyendom. To si môžem pozrieť kedykoľvek. ()

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama