Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (670)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Ne, nemůžu si pomoct, ale Lovci pokladů jsou parádní film. Už jako malej jsem měl hrozně rád dobrodružství a vše, co se týče hledání pokladu. Tímto filmem jsem si vlastně splnil dětský sen. Dle místního hodnocení se jedná o průměrní snímek, a u většiny kritiků to tak i bude, ale mě ta fiktivní konspirační teorie o pokladu Templářů ve spojitosti s americkou historii náramně bavila. O akci tady není nouze, zvratů je tu taky dost, vše umocněné Rabinovou hudbou. To vše nahrává Nickovi, aby zapřáhl svůj mozek a provedl mě cestou, po které budu chodil velmi rád i v budoucnosti. 85%. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Další z řady neuvěřitelně nablblých hollywoodských odlitků, který dává nový význam rčení "hrát na jistotu". Tady hra na jistotu znamená, že prakticky celý film je jako koláž slepen z těch neprovařenějších a nejvousatějších klišé, které se za stoletou historii dobrodružné kinematografie nasbíraly. Herecké obsazení je sice hvězdné, ale postavy jsou tak umělohmotné, že ani Voight, ani Keitel a dokonce ani Cage nedokáží než jen trapně pobíhat a páchat tak idiotské, stupidním patosem přetékající dialogy, že by člověk (zvlášť Evropan, zvlášť inteligentní Evropan, zvlášť inteligentní Evropan, který má rád dobré filmy) zaplakal. Plusy snad dva - Diane Kruger, ne snad kvůli hereckým kvalitám, ale protože se na ni moc hezky kouká, a taky to, že se poklad nakonec opravdu najde a celá tahle ptákovina neskončí ve stylu "Bene, Bene, zlato jsi sice nenašel, ale tím skutečným pokladem je přece americká svoboda a navíc jsi získal ženu svých snů". Závěr - stejně zhovadilé jako například Den nezávislosti nebo Piráti z Karibiku, ale ani zdaleka tak efektní nebo vtipné. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo vymyslené hľadanie pokladu, fajn prevedenie... ale nemôžem sa zbaviť dojmu, že keby to neprodukoval Disney, bolo by to lepšie. Ostrejšie a napínavejšie. Kruger príjemná, Bartha zlatý. Ale Disney na to nalepil nápis "RODINNÝ". Mrzí ma to hlavne za Cagea, pretože ako sa tu už niekto pri jeho filmoch vyjadril, neberie sa vážne. Má na viac! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když mi máma řekla, že půjdeme do kina na nějaký dobrodružný film s Nicolasem Cagem v hlavní roli, nechtělo se mi. Ale akční podívaná mě do děje vtáhla už na začátku. Nevěřila jsem svým očím a zapřísáhla jsem se, že v mé videotéce nesmí "Lovci pokladů" rozhodně chybět. Hlášky Rileyho a Bena (hlavně Rileyho), hezká Diane Kruger, charismatický Sean Bean, kterého mám čím dál radši, to všechno mě dostávalo do kolen. Nikdy jsem nesdílela nadšení pro Indiana Jonese, možná i proto se "Lovci pokladů" stali mým nejoblíbenějším dobrodružným filmem, ač se asi kritikům moc nelíbí. Scéna, kdy Ben krade Deklaraci nezávislosti, je prostě úžasná. Po shlédnutí na VHS musím také vyzdvihnout výborný dabing. Tenhle film prostě zbožňuju. dívám se na něj ráda a basta :)! ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Další bezduchý pokus navázat na Indyho úspěchy. Jenže Lovce pokladů na rozdíl od Indyho logika a nápaditost minula velkým obloukem - ale to nic, oni si to vynahradí koňskou dávkou vlastenectví. Výsledek: hovanina na entou! A proboha, udělejte někdo dobrej skutek a poraďte Caigeovi, ať už se na to hraní vysere! ()

Maddlis 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch lehce nadprůměrných večerních filmů na Nově...Nicolas Cage to jak už bylo řečeno zvládnul a tak se na to dalo i hezky koukat.... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Další pohádka s Cageem, kterých má na svědomí už hodně, ale přiznávám, že mě pobavila. Celý film měl takový obyčejný spád, na konci se to však dost zvedlo. Objevení pokladu bylo hezky zpracované. Z herců se mi nejvíce líbili Justin Bartha a Jon Voight. Ale hodnocení bude nižší, protože mi tu byl hodně nesympatický Cage. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny film s indianajonesovskou tematikou, akurat ze tu hra Cage. Pribeh nic moc, ale par akcnych vsuviek potesi, takisto ako aj krasna Diane Kruger. 66 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si až po dlouhých 11 letech od vzniku filmu pošmákl na skvělým loveckým pudu pana Nicolase. Na začátku novýho století je dle mýho názoru Cage ve skvělé formě, kdy pro mě geniální Švindlíře střídá neméně kvalitní Obchodník se smrtí. Vsuvkou byl syrovej Pan rosnička a tenhle dobrodružnej pohodovej filmek o pokladu. Byl jsem v dobrým rozpoložení, story s hádankama a nápovědama opravdu můžu, navíc je málo lepších záporáků, než Sean Bean. Jo, prostě lovcům do truhly přihazuju 75% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmu je moje krevní skupina. Dobrodružství, sympatické postavy, slušní herci (a herečky), také asi dostatečný rozpočet. Jen mladý pomocník mi moc nesedl a plný počet nedám i proto, že je ve filmu až moc klišé. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Svižné, klišovité, zábavné, semtamnelogické, s charizmatickým hlavním hrdinou, s trapným záporákem ( nic proti Beanovi ). Turteltaubova režie nepatří k nejhorším a v rámci žánru je naprosto dostačující. Střih hlavně v prní polovině dost přidává na spádu a Trebinova hudba taky sedí. Díky těmto plusům a minusům film spadá do čistého průměru, což ale není zas až tak zlé, jelikož se u toho díla divák pobaví daleko víc, než u takové Šifry mistra Leonarda. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Slabounká napodobenina Indiany Jonese s někdy až trapnými poskoky v ději. Sean Bean opět hraje záporáka, i když klasifikovat takto jeho postavu.... Lovci pokladů se nezmohli ani na to, aby ho zabili ve vytuněném finále a namísto toho ho trapně poslali pryč. Lovci jsou velmi nenáročná dobrodružka s průměrnými herci a naprosto otřesným dabingem. Diane Kruger je absolutně nezajímavá a Nicolas Cage má stále tupý výraz. Opravdu průměr. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že ne zrovna rejža pro tyhle bijáky s pomocí produkce překročil svůj stín. Parádní pátrání, parádní Cage. Miluju tenhle film. 90%. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemná, rozhodně ne nudná oddychovka, kde za vás veškeré hádanky a puzzly celkem hodně rychle a spolehlivě vyřeší sympaťák Nicolas Cage coby rodilý "treasurehunter" Gates. Když je v koncích Gates, zaskočí za něj buďto jeho ocásek Riley anebo dr. Chaseová (v tomto filmu moc pěkná Diane Kruger), případně vypomůže Gates senior (Jon Voight). V patách jim je další sympaťák-záporňák Ian (Sean Bean), který se vždycky jako na potvoru úplnou náhodou dozví, kam vedou další kroky hlavních hrdinů, a aby toho nebylo málo, tak se do toho pustí i FBI s dalším sympaťákem v čele (Harvey Keitel). Pravda, moc logiky ten film nepobral, je to všechno strašně jednoduché a přímočaré, a to hlavně díky velmi rychlému a neomylnému úsudku Cage-Gatese, nicméně se u toho člověk rozhodně nenudí a dobře se na to kouká, díky Diane Krugerové. Takový sympatický hollywoodský filmeček se spoustou sympatických postaviček. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů mapujících americké dějiny, který se v posledních letech objevil v kinech a který při tom nepostrádá humor a překvapující herecké výkony. Btw: první část předchozí věty se vážně snaží o ironii. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pohodový dobrodružný film, který nepřekvapí ani nezklame. Máme tu všechny typický klišé vzniklý už u Indiana Jonese s tou výjimkou, že !SPOILER! poklad nakonec skončí kompletně v dobrých rukou. ()

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama