Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Recenze (285)

Cartmof 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clone Wars pro mě byla cesta. Cesta, kdy jsem nespočetněkrát narazil. Avšak také cesta, kdy jsem objevil nové kouty předaleké Galaxie. Klonové války mají avšak jeden seriózní problém. Jsou repetetivní. Jsou tu až desítky dílu, které jsou dokola furt to samé, nepřináší nic nového a akorát člověka omrzí. Jediné díly, které za moc stojí jsou opravdu jen ty, které zase ukazují něco nového. Průměrný seriál, který je overrated. Nechápu, jak někdo může dát víc jak 3/5. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Ten kdo zbožňuje Star Wars, by se měl podívat alespoň na pár dílů, dát jim šanci a možná najde v seriálu takové zalíbení jako já. Je zřejmé, že seriál je dělán především pro mladší spektrum diváků a nad slunce jasné, že díky tomu se ne každému bude líbit. Rozhodně ale má co nabídnout i odrostlejším a starším, kteří byli odkojeni na původní trilogii Star Wars. Jak už jsem zmiňoval u filmu Star Wars: Klonové války, animace je nádherná, hudba se také nadmíru povedla a tupí drodi jsou opravdu vtipní. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Genialni serial vyborne doplnujici svet Star Wars. Animace mne osobne sedne, akce strida akci a neprijde mi, ze by se pribeh soustredil na mladsi divaky. Naopak atmosfera valky a hlavne pribehy vojaku-klonu mne osobne hodne vtahuji. Jedina moje vytka je k hudbe, ktera je hnusna, misty sice dynamicka a trefna, ale klasicke motivy Hvezdnych valek jsou tak zazrane do mozku, ze je proste postradam. Kazdopadne kvalitni sci-fi serial a pro vsechny fanousky Star Wars povinnost. 90% ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Animace není kdovíjak úžasná. Některé epizody jsou vyloženě k ničemu. Je tu pár postav které bych úplně vyškrtl a naopak jiným dal víc prostoru. Jednotlivé epizody jsou příliš krátké a než se něco stane už je konec, ale zase se to rychle sta..je. Ale je to STARWARS a těch není nikdy dost. Takže ať je to jak chce, alou s tímhle seriálem do oblíbených. Po dokoukání druhé sérky musím k hodnocení přihodit. Seriál je to velmi koukatelný a zábavný. Druhá sérka přišla s mnohem lepšími a hlavně vyváženými díly. Velmi se mi líbili díly kdy Asoka hledala svůj světelný meč či detektivní s Padme. Postavy které jsem dříve chtěl vyrazit se nyní zařadili mezi mé oblíbené, ale pořád si stojím za tím že by některé měli dostat více prostoru, například Yoda či Aayla. Dále bych bral aby se postavy více vyvíjeli (připadne mi, že většina neprochází nějakým vývojem a chovají se porád stejně) a přibyl mnohem větší počet soubojů na meče. Myslím že by nebylo od věci dát také větší prostor vztahu Anakina s Padme, přeci jen je to docela důležitá složka. Snad v dalších sérkách. Postavy co mám nejradši:Obi-Wan, Padme, Ahsoka, Satine, Aayla Secure, Yoda ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle bylo SW,tak tomu nedám 2 hvězdy.Trapné,už hnusně infantilní,nudné a debilní šaškování,které nemá v ničem co nabídnout!Proč si to Georgíku nestrčíš někam a nenaservíruješ radši něco takového. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

1. séria 55% - To si treba naozaj pretrpieť. Detinské časti, časti s Jar Jarom (to bol niekedy fakt výsmech), pár podarených častí. 2. séria 70% - Začiatok série podobný prvej, až do jedného Lord Vader momentu, kde mám pocit, že seriál nabral správny smer a následná dejová linka s mandalorianmi bola veľmi podarená (Obi a Satine for the win) 3. séria 85% - Zo začiatku priemer, ale časťou 3x10 tuším to začalo byť nesmierne epické až do časti 3x18, linka so Savagem, Ventress a na planéte plnej síly, bolo to, čím Clone Wars malo byť od začiatku(part 1). Obohatenie sveta Star Wars o "mystiku" síly. 4. séria 80% - V podstate si držala nastavenú látku z 3. série, boli tam super časti, napr. s Krellom. Posledné časti naznačili, že 5. séria bude úžasná. 5. séria 90% - Ľuďom čo vymysleli tie 4 časti s robotmi by som snáď polámal prsty. Nebyť týchto častí, je to takmer dokonalá séria. Lebo posledné časti s Mandalorom a Ashokou bol ten správny feel train a čistá dokonalosť. Došlo tam na to, na čo snáď čakal každý sledovateľ Clone Wars - emperor. 6. séria 95% - Vrchol dokonalosti, ktorý pripravil o 100% Jar Jar (aj keď tu určite nebol tak nestráviteľný ako v prvej sérii). Prvé 4 časti boli presne tým, čím malo byť Clone Wars (part 2). Vyplnenie medzery medzi EP2 a EP3 čo sa týka klonov a hlavne Orderu 66. Všetky otázky boli odpovedané. A posledné 3 časti - Yoda trip, alebo čím malo byť Clone Wars (part 3). Neskutočné obohatenie mystiky síly. Zodpovedané otázky ohľadom Dagobah, a taktiež "kanonizovanie" Dartha Banea veľmi poteší. Ak by sa raz v Disney odvážili na tomto postaviť nejakú story, bol by som brutálne rád. VÝSLEDOK 85% - Prvé časti si treba naozaj pretrpieť. Nie je to show pre deti, obohacuje to Star Wars svet do dokonalosti. Pre Star Wars fanúšikov povinnosť. A ak vam v EP2 a EP3 prekážal Anakin, tak tu si môžete byť istý, že sa vam opäť zapáči a jeho cesta k Vaderovi je naozaj perfektne naznačená. A častokrát takéto "bokovky" seriály majú problém, že tie nové postavy mimo film nie sú zaujímavé. Ale tu to tak nie je. Ashoka je jeden z najlepších charakterov v Star Wars (myslím od 3 série, keď už bola staršia a silnejšia v sile). ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. Za mě jde o sakra hodně dobrý Star Wars seriál i když Star Wars sem nikdy moc nemusel a nikdy sem se do něj nezamiloval. Tenhle seriál mohl být perfektní ale bohužel šestá série zklamala a je to jen průměrná série ale ostatní byly výborné nebo i perfektní. Jsem zvědav na Star Wars Rebels. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se ze seriálu pro děti pro mě stalo něco epického. Poslední díly byli něco neskutečného a bylo i super, že změnili animaci. Vynikající hudba. Škoda že v předešlých sériích nešli některé díly chronologicky po sobě, ale to je jen malá výtka! Every choise you have made has to led this moment…. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hromady droidů, deště lejzrů a mračna vesmírných bitev, akce střída akci, planeta planetu a temná strana nenápadně postupuje. Ačkoliv je série cílená i na mladší publikum, nebojí se občas přitvrdit a zneklidňovat. Neztrácí ze zřetele širší kontext příběhu a s přibývajícími díly získává období klonových válek zajímavější a komplexnější texturu. Některé díly jsou sice průměrné, jiné pak vyloženě dementní, ale celkově jde o hodně zábavný, imaginativní a zvláště s přibývajícími díly sympaticky nejednoznačný seriál - v řadě ohledů lepší než prequelová trilogie. Nicméně zejména u pozdějších příběhově hutnějších epizod mě celkem mrzí, že mají jen cca 22 minut a více vyniká jistá zkratkovitost. Přesto naprosto jednoznačných celkových pět hvězdiček, jeden z mých úplně nejoblíbenějších seriálů a srdcová záležitost, na jejíž lepší části můžu koukat nekonečněkrát a furt se skvěle bavim a tlemi jak idiot. Závěr 7. série je pak čirá dokonalost, nejen absolutní emocionální vrchol Star Wars, ale i celkově jedna z nejsilnějších věcí, co jsem v životě viděl. A důkaz, že i muži pláčou. U animáku „pro děti”. Finální čtyři díly jsou zkrátka v mých očích Lucasův a Filoniho opus magnum, jenž ještě prohloubil mou velkou lásku k nedokonalým prequelům. Kvalitativních vrcholů má však seriál celou řadu i v předchozích sériích. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Seriál si zatím drží velmi slušné tempo, je plné napětí a akce, a ještě více rozvíjí Georgem Lucasem stvořený svět. Velkým nedostatkem tak stejně jako v pilotním celovečerním filmu zůstávají dialogy a snaha o vtipnost za každou cenu... 75% ()

Elyon 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla pilotní díl seriálu, který šel do kin, vůbec jsem nečekala, že jeho pokračování bude takový nářez. Miluju Star Wars a Nová naděje byl můj první vědeckofantastický film. Ale to je teď jedno. Když jsem poté sledovala novou trilogii, sérii jsem si zamilovala ještě víc, pokud to vůbec šlo. Jenže pořád jsem měla takový hrozný pocit prázdnoty, mezi jednotlivými novými epizodami a hlavně čas, který je odděloval od sebe. Například taková Skrytá hrozba a Klony útočí byly od sebe deset let. Jenže co se dělo během té doby? Jak vládla Padmé nebo co dělal Anakin během výcviku? Bohužel nikde nic, v Americe jsou o tom sice komiksy a knížky, ale tady v ČR zatím nejsou přeložené. A tak to bylo i s Klony a Pomstou. Sice jsou od sebe takové dva, tři roky, ale během těchto let probíhaly klonové války, války které změní tvář velmi vzdálené galaxie na další dvě desítky let. Proto jsem velmi ráda, že je tenhle seriál. Jednotlivé epizody ukazují války z pohledu obou stran a miliardy obyvatel celé galaxie si neuvědomují, že jsou loutky v rukou jedné osoby, která si s nimi hraje a využívá pro svou moc. Osud galaxie je sice zpečetěn, ale vidíme, jak k tomu došlo. Nové postavy jsou suprové, zejmena padawanka Ahsoka Tano. Ale také z vedlejších postav mám ráda senátorku Riyo Chuchi, která se objevila asi ve třech epizodách. Vévodkyně Satine taky nebyla špatná. Teď už se strašně těším na třetí sezonu, která bude někdy začátkem září... ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu, abych hodnotil každé hvězdné války zvlášť, nýbrž je to pořád to samé. Stupidní mlátičky se světelnými meči a jinými robotickými příšerami. Scénáš hodnotit nemůžu, jelikož jsem viděl jeden díl a vůbec mě to nenadchlo. Pro někoho z vás je to zřejmě libovka, ale mě se to ani trochu nelíbilo. Myslim si, že to jsou vyhozené peníze a Dave Filoni by se měl zamyslet nad tím, co opravdu chce. 1* za nápad ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Díly první série velmi dobré. Záživné, atmosférické, drsné na animák a zároveň vtipné. Poslední díly první série dokonce dojemné. Postavičky se hezky vykreslují - mám možnost sympatizovat a odsuzovat. Pak už to jde z kopce. Zábava jako když natahujete ponožku. A ty další díly jsou opravdu jen natahování "fusekle"! ()

greenlord 

všechny recenze uživatele

kinopilot jsem sice nevidel, ale jinak si myslim, ze se tento serial hodne povedl. nektere dily maji dechberouci tempo a i kdyz jsou i slabsi, stale se na ne da divat. nejlepsi epizoda jednoznacne ta prvni s malym bojovnikem:) ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pro SW fanoušky naprostá nezbytnost. Konečně uvidíme v akci kromě Skywalkerovic famílie taky další, méně profláklé Jedie, pořádného rozvedení se dostala taky situace okolo klonové armády - je fajn sledovat, jak se každý klon snaží odlišit od bratříčků - tu přezdívkou, tu trhlým účesem... Samozřejmě se najde i pár slabších dílů, ale díky krátké stopáži to nebolí, hned v zápětí většinou následuje jeden stoprocentní, aby to napravil :) Ahsoka je super ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

I přes velice zvláštně zvolenou animaci , se musím přiznat že se mi to líbilo. A nakonec ta animace ani moc neobtěžuje. Výborná vsuvka mezi jednotlivé díly. ()

WillyMarks 

všechny recenze uživatele

Konečně zkouknuto do 4.té série...nutno dodat, že jak se mi to zdálo až moc pohádkové, tak od konce 3.tí série to postupně stoupá do temnějších rysů, což je velice dobré... Pro fanouška SW je to povinnost. Můžeme vidět postupný přechod Anakina na temnou stranu a kompletní vývoj důležitých postav. Sice mi grafická stránka příliš nelahodí a souboje světelných mečů jsou takové trhané a ztrácí na plynulosti, nicméně v celku nás čeká spousta dobré akce...teď už jen počkat na 5.tou sérii....zatím 76% ()

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama