Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (133)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Značně rozkolísaná úroveň jednotlivých dílů a neumělé herectví Jílkovo předurčuje tuto sérii spíše k zapomenutí. Celkem solidní scénář a napětí měl jen závěrečný příběh, kdyby byly takové všechny díly, byl by to možná na televizní tvorbu i slabě nadprůměr. Bohužel to sráží ostatní díly, zvláště čtvrtý, ve kterém tvůrci udělali z diváka hlupáka. Něco tak slaboduchého je nejen pod úroveň diváků, ale i herců. Celkově tedy bohužel propadák, zírám, že to vyšlo na dvd, kolik lidí si to asi koupí za 777 Kč? To by spíš měli ještě dávat peníze nazpět :)- ()

Greg 

všechny recenze uživatele

První díl se docela povedl - je to vtipné, místy i napínavé a Jiřina Bohdalová a Jiří Štěpnička jsou také dobří. Druhý díl udržel kvalitu prvního dílu, z hereckých výkonů určitě vynikl Viktor Preiss. Třetí díl udržel kvalitu prvních dvou, zato čtvrtý byl o dost slabší a zatím nejhorší. Pátý díl byl naopak nejlepší a zatím byl ideálním zakončením seriálu. Celkově to nebyl špatný seriál, měl docela dost slušných momentů, na případné pokračování bych se i rád podíval, ale vrchol české seriálové tvroby to zajisté nebude... aspoň pro mě. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento cyklus byl záměrně natáčen s určitou dávkou nadsázky a já tak k němu taky přistupoval. Během sledování jsem se pak nedivil, proč se určité postavy chovali tak jak se chovali a proč se něco událo tak jak se událo. Kdo nadsázku a ironii nepochopil, škoda mluvit. Ale i v záhlaví je možné se dočíst, že se jedná o krimi komedii a ne o drama podle skutečné události. Ale i mně pár věcí lezlo na nervy, především odhalení pachatele hned na začátku, myslím že čeští diváci jako věrní kriminálkaři (v televizi v podstatě nic jiného není) by unesli větší zátěž na mozek a odhalení pachatele až na konci (jako např. v Poirotovi nebo Marplové) by bylo daleko atraktivnější a záživnější. Ono se to ale lehce řekne, ale napsat něco alespoň vzdáleně příbuzného s genialitou závěrečného rozuzlení v podání Agathy Christie, je věc druhá. A Zdeněk Zelenka a většina dalších na to prostě nemá, proto zvolil snadnější a bohužel méně napínavou cestu. V tom případě měl ale také zvolit kratší a únosnější stopáž, což by jen prospělo. A ještě musím napsat, že mě vytáčela ta přemíra telefonování a focení atd. Obzvlášť ve 4. epizodě jsem měl dojem, že hlavní roli měl mobil:-) Z hlediska filmařského je to natočené bezchybně, kamera, střih, zvuk, hudba - bez námitek a z hlediska televizního nadstandard. Herecký ansábl našich předních herců v čele s královnou je úctyhodný a hezky se na to dívá. Však kdy pak si takový Kostka, Němec, Štěpnička i samotná Bohdalová zahráli v pěti celovečerních filmech? Dále si na své přišli Viktor Preiss, Josef Dvořák, Jiří Plachý ad. Samozřejmě k dokonalosti tomu chybí dost, chtělo by to větší spád, vychytanější scénář, méně křečovitosti atd. Ale která z našich televizí dokáže vytvořit něco takového? Já oceňuji nápad a energii s jakou se tento cyklus vytvořil a další 2 díly se tvoří. Jak se lze dočíst i většina diváků dala raději přednost této neobjevné starofilmařině před objevenými a posléze zase zapomenutými zjevy v talentových estrádách. Objektivně bych hodnotil třemi *, ale za Jiřinku 1 přidávám. Za nejvíce povedené díly považuji Hřích profesora Sodomky a Vraždu poštovní doručovatelky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach, ty seriály! Opravdu těžko se tohle dílo hodnotí. V sedmi delších epizodách jsou povedené krimi zápletky s těmi, které svým průběhem připomínají trapnou frašku. A jsou ve většině. Člověk se neubrání pocitu, že to není tak špatné, když v tom hraje naše legendární herečka. Jenže šestá část doslova zkouší, co divák ještě je schopen akceptovat jako kriminální zápletku. Naopak sedmá část a pátá je nadprůměrná. Bohužel zrovna druhá půlka závěrečné epizody už tak kvalitně nepůsobí. Chtějí si tvůrci dělat z detektivních seriálů legraci? Parodují je? Či snad tohle máme brát vážně a jak už to tak bývá, Češi vloží kapku humoru prakticky do čehokoli. Těžko říct. Chvílemi to funguje jako neskutečná prča, chvíli jako dobře napsaný případ a chvíli ani jedno z toho. Na dvě hvězdy to s vypětím všech sil dotáhla J. Bohdalová a ty dva docela napínavé případy. ()

lake-lake odpad!

všechny recenze uživatele

scénáristická bída a nouze, trapné dialogy, nepochopitelné scény, navazující na něco, co nebylo ... ono bohužel neznamená, že když se dá dohromady Bohdalová & Preiss v rádoby bodré české "detektivce", vznikne z toho druhá paní Piperová ... Scéna, kdy mladému policajtovi přiletí do hnízdečka lásky šutr se vzkazem, a vysype okno, přičemž policajtík zůstane s milou v posteli jako by se nechumelilo - to je fakt ze jako života ! A Markéta Hrubešová deklamující po francouzsku "ne spa" - jak orižinální! ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Verš: „Žena je román darovaný muži, aby měl co číst. Žena je román v prvotřídní kůži, kterému sem tam chybí list,“ je z divadelní hry Jiřího Suchého „Žena ve středu“. (sator)
  • Odborný poradce JUDr. Jiří Komorous, který byl vždy jedním z prvních, kdo měl možnost číst scénáře Jiřího Zelenky, prozradil, že ačkoliv ho režisér přesvědčoval o neokopírování skutečných kauz, v každé epizodě našel nějaký reálný případ. (Olík)
  • Původně bylo natočeno pět dílů. Další 2 byly odvysílány až s ročním zpožděním. (vyfuk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno