Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze (830)

kiler1983 

všechny recenze uživatele

1.seria - bola famózna a pozeral som ju asi dva dni. všetko šlo tak nejako samo a rád som si pustil další diel. prvá séria stála za to.... 2.seria - je nejaká taká nemastná neslaná. sú tam síce pekné bojove scénky ale vytratilo sa odtial to čo bolo v jedničke. už nemám potrebu si hneď pustiť ďaľší diel. aj keby som to teraz nedokukal tak mi to viac menej je úplne jedno a kukam to len tak z povinnosti. napriek tomu som dal 4*... ()

frana3 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu chytlo, ale asi až od 3 dílu první série.Druhá série už byla opravdu TOP.Tak, že teď už jenom věřit, že pokračování bude mít stejnou kvalitu. Travis Fimmel má opravdu charisma a je pro roli jako stvořený.Tak hodně zdaru do 3 sezony. ()

sordes 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mi Vikings zkracovali čekání na Hru o trůny....Teď mi Hra o trůny zkracuje čekání na Vikings :-)) . ()

Seki 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál nepopíratelných kvalit. Jednak díky hereckému obsazení, kde se vyskytuje spousta neokoukaných a přesto velmi zajímavých tváří. Pak také díky úžasné Skandinávské krajině, která je pastvou pro oči. Děj je podmanivější s každým dalším dílem, takže vás nakonec, stejně jako mě, zcela pohltí do svých spárů. Filmařům bych ale vytkl velikost "ústředního města", které je na můj názor poměrně malé, na to kolik je v něm často lidí (ikdyž beru na vědomí skutečnost, že spousta jich tam je z okolních vesnic). ()

Africanus1 

všechny recenze uživatele

U všech bohů, tomu říkám vynikající záležitost! Až mám chuť si ukout sekyru, nalodit se na drakkar a vyrazit na moře. Po dlouhé době pohlcující seriál. ()

Martin96 

všechny recenze uživatele

1.série: Vikingové hned od začátku zaujmou svojí nezaměnitelnou "seversky temnou" atmosférou, kterou tvoří skvěle vybraní herci, krásné prostředí a podmanivá hudba. Pomalý rozjezd příběhu nabere obrátky v momentě, kdy se vikingové střetnou s křesťanskou civilizací. To je přesně ten okamžik, kdy jsi člověk uvědomí, jaký má seriál obrovský potenciál a že ve svých chvílích dokáže být naprosto dokonalý. Tyto dokonalé momenty jsou bohužel k sobě slepeny hluchými místy, kde se toho tolik zajímavého neděje. Někdy je také příliš zřejmé, kam se příběh posune dál, kdo vyhraje tenhle souboj apod. Další problém spočívá ve vygradování děje. Vrchol série nastane v 7. dílu a poslední 2 díly slouží jako předehra k další sérii. Seriál se neubrání srovnání s Game of Thrones. Řeknu hlavní rozdíl:Games of Thrones sází na komplexní příběh s mnoha postavami. Vikingové sází naopak na přímočarost. 75% 2. série: Jsem nadšený. Jakoby se tvůrci zamysleli nad 1. sérií a vychytali všechny mouchy. Stále se něco děje! Příběh je plný překvapivých zvratů! Postavy jsou propracovanější! A ten konec dechberoucí! 95% ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

1. Séria: 70 % niekedy zbytočne zdĺhavé pasáže plus čakal som viacej boja a emócií 2. Séria: 100 % pre mňa lepšia ako prvá, nechýbalo mi v nej nič veľa boja, emócií a plno zvratov ()

rime 

všechny recenze uživatele

Aktuální seriálová špička(2015). To je víc než v co lze doufat. Seriál má spoustu kladů, herci jsou vynikající, skoro se chce říct, že co postava to osobnost - jenom tohle si zaslouží dlouho trvající potlesk - je to velká vzácnost. Je v tom cítit atmosféra, opravdu je to výborně podaný. Serial zaujme také svým vzhledem, vypadá to skoro jako áčkový film, takto u nás nezvládnou natočit seriál ani za 100 let. edit: 2016/4 série, pořád famózní, je to skoro zázrak. ()

kubixix 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem zatím rozpačitý. Zpracování se určitě musí nechat, je to mistrovský kousek, ale celkově to zas tak růžově nevidím. 1. série 70%. ()

Zrzka82 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tuto tématiku nemusím a kamera přesycená krví a vyvrácenými střevy mi způsobuje zažívací potíže, tento počin by bez toho nebyl tak fantastickým, dobrodružným, napínavým a věrohodným dílem, jakým seriál Vikingové do zajisté jsou. Jsem po týdnu v polovině třetí série a zatím jsem nebyla zklamaná, ačkoli s blížícím se koncem musím přeci jen poukázat na lehký sešup v kvalitě a propracovanosti děje. Leč můj pocit může být dán i tím, že postavu Ragnara si člověk na začátku oblíbí přesně tak, jak tvůrce zamýšlel... je to hrdina s mozkem, leč v posledních dílech místy mozek zapomíná používat.... V každém případě seriál stojí za ty hodiny koukání, lepší než koukat na odpad v TV (což mi připomenulo, že jsem ji letos (2015) o Vánocích zapnula a chtěla si odplivnout na "pohádku" senilní Zdendy Svěračů.... tak vy jděte zkouknout Vikingy a já jdu plivat :D ()

Haty 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nějakým způsobem "dařilo" se tomuto seriálu vyhýbat, nicméně když jsem si řekl, že se do něj pustím, rozhodně jsem nelitoval. Akce už od prvního dílu, úžasná atmosféra a vykreslení doby a jako bonus skvělé výkony představitelů hlavních postav. Nejde než doporučit, skvělá záležitost! ()

injoy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál od Breaking bad. Konečně změna!! Neokoukané tváře, charismatického Ragnara nejde nezbožňovat. Tohle mi chybělo. EDIT: po čtvrté sérii stále pět hvězd ! ()

Mrsina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodl jsem se přidat úplně nový komentář, který bude součástí, jak samotného seriálu, tak úplně posledního dílu. K Vikingům mám asi největší citový vztah ze všech možných seriálů, které se mi kdy dostali pod ruku. Bude to tím, že jsem na něj narazil sám velmi krátce po jeho vzniku (kdežto všechny ostatní ke mě přišly od mých blízkých a přátel jako doporučení z velké vlny fenoménu, a to jsem se vždycky do něj zapojil až někde v půlce svého působení), takže jsem ho sledoval opravdu řadu dlouhých let, s jedním dílem každý týden, každičký rok a moc dobře si pamatuji, že pokaždé na tenhle okamžik jsem se těšil jako malé dítě na Vánoce. Největším tahákem je samozřejmě hlavní postava Ragnara Lothbroka, na kterém všechno stojí. Avšak nejen on, ale i jeho nejbližší jsou neuvěřitelně charismatické postavy, jejichž naprosto dokonalé hraní ještě více podtrhuje oblíbenost. Ovšem jak to tak bývá, tak s Ragnarovou smrtí šla kvalita seriálu dolů, ale stále stále se držela v těch hranicích, kdy to bylo koukatelné a stále to ještě dokázalo mít spoustu naproto ohromných momentů či scén a atmosféru si to také drželo dobrou. A nakonec finální epizoda, se kterou jsem byl spokojený snad nejvíc ze všech možných seriálů. U všech ostatních jsem zažil, že finále bývá takovo emoční ždímačkou, u Přátel si divák vybrečí oči, kdežto u Hře o trůny člověk křičí, co všechno mělo být (logicky) jinak. Ale tady to všechno skončí tak nějak smířlivě. V podstatě každý se dostal nebo dosáhl toho, po čem toužil a v srdci i duši došel k míru, ke satisfakci. Když jsem sledoval závěrečnou scénu, jak sedí na pláži, tak jsem na to koukal s polovičním úsměvem na tváři a cítil jsem se prostě dobře, že to tak všechno má být. ()

Nemezzis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každou další sérií se mi seriál líbí víc a víc a to je na něm unikátní. Neokoukané herecké tváře- ztvárnily tento svět na jedničku a po čtyřech seriích mám stále dva nejoblíbenější: Ragnara(Travis Fimmel- jsem nadšen, že bude hrát ve Warcraftu) a Flokiho (Gustaf Skarsgård) , kteří hrají mnohem procítěněji než ostatní a vikingové stojí a padají na jejich výkonech. 1.série 85%. Moc se mi líbí vedlejší postava proroka, která vnáší do děje napětí 2.série 90%. 3.série 90% ani vikingský poutník Harbard není na škodu. Travis s Flokim válí v plné síle a Yidu zvládla svojí roli parádně. Odskok od třetí série byl výborný tah. První polovina 4té série100%. Závěrečná řeč Ragnara je parádním lákadlem na druhou polovinu: Jestli chcete být králem, musíte mě zabít. Kdo z vás chce být králem!? Druhá polovina jasnejch 100% i konec bez Ragnara. 5. série 100% Ivar je šílený, ale myslí mu to a i dějová linka Flokiho má co do sebe. Bjorn se v mých očí poprvé ocitl na pozici mého favorita. No uvidíme co do pokračování páté série přinese Rollo a moc se na to těším. ()

Hadrian 

všechny recenze uživatele

Je na čase upravit tenhle komentář....když to vezmem kolem a kolem tak Vikingové jsou vlastně super národ...během života si jenom užívají a když umřou, tak si zase užívají. K tomu zabíjejí Anglány, Francouze, křesťany celkově a nově se čtvrtou řadou i muslimy, takže vlastně všechny, co nemám rád. Ragnar Lothbrok je skvělá postava, která v podstatě jenom dělá xichty a s každým solidně vyjebe. Lagertha je snad první případ manželky, co mi neleze na nervy, Rollovy ambice jsou pochopitelné a Ragnarovi synové....no na Bjorna si člověk zvykne, Ivar je geniální psychopat a ti tři další mají ještě čas se vybarvit. Po Ragnarově smrti ve čtvrté řadě je třeba rozpoutat masakr milí synové a modlit se k Ódinovi, že dokážete seriál bez svého otce utáhnout. PS: Jsem jediný kdo vždycky když je Judith na scéně, tak hledí na to jestli jí chybí to ucho, co jí uřezali za to, že je feministická štětka? ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající herecké výkony, úžasné zvraty, dokonalé souboje, neuvěřitelný, ale přesto dokonalý příběh s bezchybnou severskou vikinskou atmosférou... Neuvěřitelně zajímavý seriál, jeden z nejlepších seriálů současnosti. Obléhání měst, vikinské rituály, tradice, nátura, zvyky i povaha - to všechno vytvoří z tohoto majstrštyku dokonale propracovaný, vynikající a nezapomenutelný audiovizuální zážitek... Neskutečně se těším na další díly. Moje nadšení je umocněno i tím, jak skvěle dokáží scénáristé zpracovat osudy skutečných vikinských legendárních postav jako je Ragnar Lothbrok a jeho synové. Podle mého názoru předvedl Travis Fimmel v roli Ragnara dokonalý výkon a nedovedu si představit nikoho, kdo by to byl schopen zahrát lépe... Za mě je Ragnar Lothbrok jednou z nejlepších seriálových postav v historii televizní tvorby a stojím si za tím. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama