Reklama

Reklama

Gangy z Birminghamu

(seriál)
  • Česko Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2013–2022), 35 h 3 min (Minutáž: 55–81 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hrají:

Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis, Andy Nyman, Harry Kirton, Paul Anderson, Joe Cole, Natasha O'Keeffe, Hugh O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(36)

Veleúspěšná gangsterská sága vás přenese do Birminghamu 20. let minulého století. Rozvětvená rodina Shelbyových založí obávaný gang nazývaný Peaky Blinders. Jejich jméno odkazuje na zvyk nosit žiletky na svých kloboucích, což mnohé napovídá. Seriál vám představí krutou, krvavou, ale bezpochyby působivou kapitolu moderních britských dějin.
Výpravná gangsterská rodinná sága se skvělým obsazením včetně Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCroryové, Annabelle Wallisové, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milese. Obsazen byl i spisovatel a rastafariánský básník Benjamin Zephaniah. Příběh podle Stevena Knighta začíná v roce 1919 v chudých čtvrtích poválečného Birminghamu, kde žádné zákony neplatí. Navrátilci z války, noví revolucionáři a zločinecké bandy, ti všichni bojují o přežití v průmyslovém prostředí, které se zmítá uprostřed dramatických hospodářských změn. Zbraně propašované ze zákopů se dostávají do ulic a kdo je má, nezdráhá se je použít. Zatímco Churchill mobilizuje své jednotky zvláštního oddělení, ilegální bookmakeři vydělávají jmění v nelegálních sázkových kancelářích a traumatizovaní infanteristé zapíjejí svůj granátový šok v hlučných hospodách. Na okrajích má město stále ještě vlídnější tvář, tam cikáni a loďkaři obchodují s koňmi a věští budoucnost, avšak na vrcholu této průmyslové džungle se usazuje rozvětvená rodina Shelbyových, jejíž četní sourozenci, bratranci a strýcové tvoří ten nejkrutější gang ze všech - 'Peaky Blinders'. Svůj název si vysloužili zašíváním žiletek do kšiltů svých čepic a peníze vydělávají sázkami mimo závodiště, vybíráním výpalného a loupežemi. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (36)

Epizoda 1 (2013) (S01E01) 

Miluju to období, miluju hraní Cilliana Murphyho a platonicky miluju Annabelle Wallis. Takže rozhodně jedu dál. ()

Epizoda 2 (2013) (S01E02) 

Jsem v té filmové branži už tak hluboko, že si cením i detailů jako je precizní práce s kamerou. Tou Peaky Blinders oplývají v každé minutě a za to je skutečně obdivuju. ()

Epizoda 3 (2013) (S01E03) 

Tentokrát se toho tolik nestane, ale Murphy si krade každý moment pro sebe a to mu nesmírně žeru. ()

Epizoda 4 (2013) (S01E04) 

Who does not love Thomas “Fukin” Shelby?! ()

Epizoda 5 (2013) (S01E05) 

Inspektor Campbell mě začíná pěkně štvát a zároveň se mi líbí, jak se postava Sama Neilla dostává do popředí. Osud mé múzy Annabelle Wallis jsem očekával trochu jiný, ale druhá série ještě ukáže. ()

Epizoda 6 (2013) (S01E06) 

Je to ohromná radost najít po tolika nezáživných pilotech konečně opět seriál, který rozjedete takovou rychlostí, že vám ani nepřijde, kolik času jste u nového oblíbence už strávili. Parádní seriál v parádním prostředí s parádními herci a parádním soundtrackem. Jsem rád, že mám tolik ze Shelbyovic příběhu ještě před sebou. ()

Epizoda 1 (2014) (S02E01) 

Sam Neill mi zpočátku vůbec neseděl, asi i dost proto, že ho mám celý život zaškatulkovaného především z Jurského parku a od té doby jsem s ním moc projektů neviděl. Po několika dílech jsem mu ale sednul na lep a jsem zvědav, jak se bude vyvíjet nadále. ()

Epizoda 2 (2014) (S02E02) 

S vědomím, že se má k ansámblu připojit světem i mnou milovaný Tom Hardy, jsem dost chvátal do druhé série, aby mě ale kromě jeho nástupu trochu zbrzdila. I tak ale se seriálem rozhodně nekončím. ()

Epizoda 3 (2014) (S02E03) 

Pravděpodobně mě prozatimní náběh druhé řady vůbec nenadchnul, když jsem se od Peaky Blinders skoro na půl roku odmlčel. Ovšem obecné téma a hlavně výprava seriálu se mi ohromně líbí, tudíž hodlám setrvat s vírou v to, že tato epizoda byla jen mírným krokem vedle. ()

Epizoda 4 (2014) (S02E04) 

Vůbec nedokážu říct, proč mě první půlka druhé sérky Peaky Blinderů natolik nezaujala, že jsem nad seriálem zlomil hůl a na tak dlouho se od něj odmlčel. Teď jsem totiž dostal chuť dát Shelbyovic řádění zase šanci a najednou mě to úplně pohltilo. Natolik, že nedokoukám jen druhou řadu, ale nejspíš rovnou celý seriál. ()

Epizoda 5 (2014) (S02E05) 

Annabelle Wallis je natolik krásnou herečkou, že jsem se k Peaky Blinderům dostal hlavně kvůli ní, byť mě zklamalo, jak nepříjemnou roli nakonec v první sezóně měla. Nyní se ale vrátila s trošku lepším poselstvím a těším se, že v seroši ještě nějakou chvíli zůstane. ()

Epizoda 6 (2014) (S02E06) 

Pro milovníka filmů jako je Lawless jsou Gangy z Birminghamu naprostou povinností! Fakt netuším, proč jsem na třičtvrtě roku seriál zavrhnul. ()

Epizoda 1 (2016) (S03E01) 

Svatba správně honosná, jak se u gangsterského bosse Tommy “Fukin” Shelbyho sluší a patří. A i spousty nových aliancí a hrozeb, které Peaky Blindery dělají Peaky Blindery. ()

Epizoda 2 (2016) (S03E02) 

Nečekal jsem, že jeden ze zásadních zvratů celého seriálu přijde tak brzy. Thomas si ale poradí naprosto se vším. ()

Epizoda 3 (2016) (S03E03) 

Nejsem moc spokojený, jak se onen nečekaný odchod rychle zametl pod koberec. Za to hvězda nemilosrdně dolů. Ale na druhou stranu chápu, že není času nazbyt se tím zaobírat v celé hodině. ()

Epizoda 4 (2016) (S03E04) 

I ten největší gangster celého Birminghamu se může dostat do úzkých. Jsem zvědav, jak to s loupeží nakonec bude. ()

Epizoda 5 (2016) (S03E05) 

Alfie Solomons je zpátky, přestože jeho úmysly jsou ještě méně jasné než kdy dřív. Celé to špinavé paktování ale na Peaky Blinderech přeci milujeme nejvíc. ()

Epizoda 6 (2016) (S03E06) 

Po dlouhé době opravdu silný a nečekaný zvrat na konci série jakéhokoli seriálu. Nemít možnost se hned zítra vrhnout na 4. řadu, tak jsem pěkně namíchnutý. ()

Oprátka (2017) (S04E01) 

Ze všech dosavadních sérií rozhodně nejnabušenější opening alarmující jistotu hutného příběhu minimálně po celou momentální sezónu. O události, která epizodu uzavírá, jsem věděl dopředu, přestože mě její provedení šokovalo. RIP! ()

Neznabozi (2017) (S04E02) 

Většinu epizody mnou cloumaly pocity, že tentokrát plný počet nenapálím, závěrečná scéna se všemocným Adrienem Brodym mě ale natolik uchvátila, že bych těch hvězd rozdal klidně deset. Tohle bude krutá válka! ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Británie centrem natáčení v Evropě

Británie centrem natáčení v Evropě

27.11.2021

Na starém kontinentu stále častěji vznikají nejen evropské, ale také hollywoodské produkce, a mnoho z nich míří do Spojeného království. V britském Liverpoolu se teď rozvíjí projekt, který má místní… (více)

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

19.01.2021

Fanoušci seriálu Peaky Blinders aka Gangy z Birminghamu následující zprávu nejspíš neuslyší moc rádi. Tvůrce seriálu Steven Knight nicméně potvrdil, že seriál bude po nadcházející šesté řadě… (více)

Reklama

Reklama