Reklama

Reklama

Gangy z Birminghamu

(seriál)
  • Česko Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2013–2022), 35 h 3 min (Minutáž: 55–81 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hrají:

Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis, Andy Nyman, Harry Kirton, Paul Anderson, Joe Cole, Natasha O'Keeffe, Hugh O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(36)

Veleúspěšná gangsterská sága vás přenese do Birminghamu 20. let minulého století. Rozvětvená rodina Shelbyových založí obávaný gang nazývaný Peaky Blinders. Jejich jméno odkazuje na zvyk nosit žiletky na svých kloboucích, což mnohé napovídá. Seriál vám představí krutou, krvavou, ale bezpochyby působivou kapitolu moderních britských dějin.
Výpravná gangsterská rodinná sága se skvělým obsazením včetně Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCroryové, Annabelle Wallisové, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milese. Obsazen byl i spisovatel a rastafariánský básník Benjamin Zephaniah. Příběh podle Stevena Knighta začíná v roce 1919 v chudých čtvrtích poválečného Birminghamu, kde žádné zákony neplatí. Navrátilci z války, noví revolucionáři a zločinecké bandy, ti všichni bojují o přežití v průmyslovém prostředí, které se zmítá uprostřed dramatických hospodářských změn. Zbraně propašované ze zákopů se dostávají do ulic a kdo je má, nezdráhá se je použít. Zatímco Churchill mobilizuje své jednotky zvláštního oddělení, ilegální bookmakeři vydělávají jmění v nelegálních sázkových kancelářích a traumatizovaní infanteristé zapíjejí svůj granátový šok v hlučných hospodách. Na okrajích má město stále ještě vlídnější tvář, tam cikáni a loďkaři obchodují s koňmi a věští budoucnost, avšak na vrcholu této průmyslové džungle se usazuje rozvětvená rodina Shelbyových, jejíž četní sourozenci, bratranci a strýcové tvoří ten nejkrutější gang ze všech - 'Peaky Blinders'. Svůj název si vysloužili zašíváním žiletek do kšiltů svých čepic a peníze vydělávají sázkami mimo závodiště, vybíráním výpalného a loupežemi. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele swenyx k tomuto seriálu (21)

Série 1 (2013) (S01) 

4/5 asi by to bylo i 5/5, ale na to je to málo akce takže tak. Jsem rád že tu bylo i více zajímavých postav než tomu bývá v jiných seriálech. Seriál je tématem i příběhem podobný Taboo. ()

Epizoda 1 (2013) (S01E01) 

Pro mě dlouho odkládaný seriál. Konečně jsem to začal sledovat a první díl je pod úrovní kterou jsem čekal, ale věřím že se to pořádně teprve rozjede. ()

Epizoda 2 (2013) (S01E02) 

2. díl a už teď vidím že Tommy se s ničím nesere. Akce zatím žádná ale to časem přijde. Jsem zvědavý na další díly. ()

Epizoda 3 (2013) (S01E03) 

Čekal jsem každým dílem větší tempo a napětí, ale opak je pravdou. Rád bych už viděl nějaké větší hroty ;) ()

Epizoda 4 (2013) (S01E04) 

John vstupuje do manželství naslepo, Grace jako špionka udá Freddieho a Tommymu to snad už docvaklo. ()

Epizoda 5 (2013) (S01E05) 

Arthur se nechal podvést Arthurem, i když to bylo obvious, pak se ještě ani nedokáže zabít, no prostě komedie :D Thomas se dá dohromady s Grace což moc rád vidím, čekal jsem v jejím charakteru zvrat jen jsem zvědavej kdy a jestli vůbec mu řekne celou její peprnou historii :D ()

Epizoda 6 (2013) (S01E06) 

Scéna s Peaky Blinders proti Kimberovy byla badasss jak svině. Super zakončení 1. série. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Mírné zlepšení oproti první sérii tu je, ale na 5/5 to není. Musím ale přiznat, že soundtrack už asi nikdy nezapomenu, je to jammísek jak svině. ()

Epizoda 1 (2014) (S02E01) 

Inspektor nám přežil s poraněnou nožkou, hospoda je na sračky, výlet do baru v Londýně,  parádní bitka a Tommy přišel o zub, tak bych to asi zhodnotil :D ()

Epizoda 2 (2014) (S02E02) 

Tom Hardy je tu baby, líbilo se mi jak má nevymáchanou hubu a s ničím se nesere, bohužel ale asi jediná dobrá linka v tomhle díle ()

Epizoda 3 (2014) (S02E03) 

Solomonsovi zas jebne, ale to bude asi v každé jeho scéne :D To samý vlastně i Arthurovi, zas ten jeho amok a Tommy si našel klisnu. Čajový dýchánek se sendvičema pobavil. ()

Epizoda 4 (2014) (S02E04) 

Syn Polly se nám ukazuje čím dál víc a musím říct že je to frajer. Tommymu došel benzín, tak přijel za May dotankovat ;) ()

Epizoda 5 (2014) (S02E05) 

Finále bude ostrý ()

Epizoda 6 (2014) (S02E06) 

Dobré ukončení 2. série, ale stejně mi tu chybělo více akce, jsem prostě Zoomer takže je tu na mě furt málo akce, jinak nemám výtky. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Nové opět skvěle postavy, asi jsem ještě neviděl seriál u kterého bych si každou novou postavu tak moc oblíbil. Soundtrack opět jede a jestli si něco určitě budu pamatovat, tak to budou proslovy Alfieho, ty byly fakt top :D ()

Epizoda 1 (2016) (S03E01) 

Svatba Grace a Tommyho vydařená, bylo jasný že  u Tommyho nemůže být normální svatba bez toho, aniž by se něco stalo. Jsem zvědav na linku s rusy. ()

Epizoda 2 (2016) (S03E02) 

Přestože má 1 díl horší hodnocení tak mě bavil o dost více, rusové mě moc neoslovili ale naopak zvrat s Grace jsem teda nečekal. ()

Epizoda 3 (2016) (S03E03) 

F pro Grace, škoda že to s ní skončilo takhle, jedna z top postav. Michael si zastřílí, Tommy se dozví o zrádci a Arthur bude mít děcko, to to dopadne :D ()

Epizoda 4 (2016) (S03E04) 

Z tak dobré postavy jako byla Polly udělali trosku. Chápu že i jiné postavy potřebují prostor, ale takhle neee. Ovšem ruská ruleta byla super. ()

Epizoda 5 (2016) (S03E05) 

Solomons zas na scéně, to je pro mě peak dílu. Ruská orgie a jakýsi rituál Tommyho s Tatianou. Další díl bude mazec. ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Británie centrem natáčení v Evropě

Británie centrem natáčení v Evropě

27.11.2021

Na starém kontinentu stále častěji vznikají nejen evropské, ale také hollywoodské produkce, a mnoho z nich míří do Spojeného království. V britském Liverpoolu se teď rozvíjí projekt, který má místní… (více)

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

19.01.2021

Fanoušci seriálu Peaky Blinders aka Gangy z Birminghamu následující zprávu nejspíš neuslyší moc rádi. Tvůrce seriálu Steven Knight nicméně potvrdil, že seriál bude po nadcházející šesté řadě… (více)

Reklama

Reklama