Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Spider-man je zřejmě jediná komiksovka, které se nikdy nepodařilo tak úplně zacílit na správnou sortu diváků a zvolit adekvátní image. První pokus byl nejdospělejší a pak už to šlo dolů. Momentálně se po krátké odmlce vyměnil protagonista a z čerstvého dospěláka kterému horko těžko prodají v obchodě alkohol tu máme superhrdinu, který má div né horkou občanku. Jestli je tenhle teen tah dobrý či špatný těžko říct, ale výrazný posun kupředu se nekoná, jen se na to šlo odjinud. Výsledek je však veskrze opět průměrný. Samozřejmě highlighty jsou, ne že ne. Scéna s lodí (už v traileru) je působivá a všechno okolo Keatona jakožto hlavního záporáka je lahůdka (rozhovor v autě skoro husina). Akce ale obecně nic moc a je jí málo. A školní laškování a uměle naroubovaná femme fatale, která znesnadila pavoučímu muži rozhodování o (ne)záchraně světa je tam vyloženě jen kvůli tomu, aby měl příběh nějaký dramatický oblouk a hlavní postava životní dilema. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po prvním a druhém Raimiho filmu asi nejlepší Spidey. Peter Parker dostává už třetího představitele (a Holland je typově i herecky skvělý), ale naštěstí nejsme nuceni sledovat potřetí během pár let i jeho origin. Stejně jako ve webbovkách se jde cestou (hughesovské) teenagerovské komedie, tentokrát - díky návratu pod křídla Marvelu - ale silně propojené s Marvel Universe. A ten koncept Spider-mana jako superhrdiny pro chudé, který vzhlíží k jiným, již etablovaným superhrdinům s dětským nadšením i narůstající frustrací z vlastní nevyužitosti, se mi dost líbil. Obzvlášť v kombinaci s padouchem, který ve finále láká hrdinu na temnou stranu argumentujíc právě tím, jak jsou oba přehlíženi od těch nahoře (tenhle dialog se mi líbil víc než ten v autě). Další skvělý nápad byl Spideyho high-tech kostým nadesignovaný Starkem a Peterovo objevování jeho možností, přičemž je mu průvodkyní umělá inteligence s ženským hlasem, završené tím, že do závěrečné akce musí jít jen ve své staré mikině. Akční scény nejsou špatné, ať už jde o záchranu výtahu uvnitř Monumentu, rozpůlený trajekt nebo souboj na neviditelném obřím letadle, jsou dostatečně výrazné (trajekt až bizarní) i dlouhé, ale nějak nemám potřebu si je pouštět znova. Marvelovsky prvoplánový humor šel většinu času šel mimo mě. Celkově je to fajn, ale na leccos by to chtělo přitlačit, jít víc do hloubky - na teenagerovskou komedii, akci, padoucha i vedlejší postavy (zbytečná tetička May, samoúčelně cool M.J.). Nemluvě o tom, že jedny z nejsilnějších scén z komiksů - Spidey se vyhrabává z pod trosek a tetička May zjišťuje, že je Peter Spider-man, potěšily, ale zdaleka nemají svou původní sílu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od Spider-Manovy puberty nesliboval, o to více jsem byl překvapen! Zmatkář Parker má vskutku divoké začátky dospívání a okolí mu je příliš neulehčuje. Keaton předvedl obrat o 180 stupňů - tedy od Batmana k Vultureovi. A jako padouch je výborný. Jízlivý a ironický Stark píchá jako klubko ježků, ale směrem k závěru je jasné, jaké má jeho chování cíl. Výborná akce (asi nejlepší je trajekt v ohrožení), solidní triky, vcelku dobré i 3D. Snad jen občas byl Spider-Man příliš počítačově gumový, ale dalo se to snést. Ostatně Spidey je takový pavoučí gumák i v comicsech. A pak je neuvěřitelně vtipný! Tedy kino se nesmálo tak často, jak by podle mě mělo, jenže pro děti, kterých byla většina, dospělácké hlášky zkrátka vtipné být nemohly.... Objektivně 4 hvězdy, pátou ale zkrátka musím za Ramones - Blitzkrieg Bop! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Filmová varianta Iron Manova na dálku ovládaného obleku (na který zde také dojde). Navenek funguje bezvadně a splňuje všechno, co od něj očekáváte (přestože jde z velké části jen o nezávazné blbnutí, film uteče vcelku rychle), ale uvnitř je prázdný a chybí mu osobitost. Vyjma scén s Michaelem Keatonem, jehož komiksový Walter White mě bavil mnohem víc než Spider-Manovo dilema, jak zajistit světový mír a zároveň sbalit sexy spolužačku. Vulture by zasloužil sólovku, ve které do jeho obratně vystavěného příběhu nebudou zasahovat (povinné) odkazy k osmdesátkové popkultuře ani teenager válčící se svými hormony. Překvapilo mne, jak konzervativně film přes své zaměření na mladší diváky (zhruba ve věku Youtuberů, které oslovuje hned úvodní Peterův videodeníček), kteří by v sobě mohli mít trochu rebelantství, vyznívá. Učiněný anti-Deadpool. Charakterizace tety May začíná i končí u zkratky „MILF“ a druhá výraznější ženská postava je zde jen od toho, aby měl Spider-Man koho zachraňovat. Ze dvou hrdinů z lidu je správné pouze počínání toho, který jedná s posvěcením obří korporace (a za přispění jejích supermoderních technologií typů dronů), byť se snaží sebe i své okolí urputně přesvědčit, že Starka za zády nepotřebuje, což je podtrhnuto hned dvěmi patetickými scénami „last minute“ prozření. Nádech anarchie, která filmem bohužel není nijak zohledněna, v sobě má akorát Spider-Manovo nezodpovědné ničení cizího majetku (a ve finále pravděpodobně i zabíjení desítek civilistů), ve které opakovaně ústí jeho snaha konat hrdinské skutky. Také z toho důvodu funguje mnohem lépe patosu prostá civilní rovina, dialogové scény připomínající nám, že Peter je v nitru jen obyčejný kluk z ulice, který ví, kde v Queensu připravují nejlepší sendviče, ale s řešením závažných morálních dilemat vám nepomůže. Kdyby jej tvůrci netlačili k zodpovědnosti a nesnažili se jeho počínání napasovat do šablony superhrdinských velkofilmů, mohl by být nový Spider-Man mnohem přesvědčivější. Protip: vezměte si do kina tabulku se jmény vašich oblíbených seriálových postav a udělejte si čárku, kdykoli se na plátně mihne Earnest Marks z Atlanty, Lincoln Rice z Broad City, Bertram Gilfoyle ze Silicon Valley nebo Nacho Varga z Better Call Saul. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 175 miliónov $ | Tržby: 880.2 miliónov $ | Pojatie materiálu je veľmi trafené, a obsadenie je skvelé. Michael Keaton pozdvihol klesajúcu kvalitu záporákov v Marvelovkách opäť na výslnie, respektíve na úplne inú, vyššiu úroveň. Čo ten človek dokáže vyjadriť detailamy svojej mimiky, je neuveriteľné. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. 6. 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Poté, co byl Tom Holland obsazen do hlavní role Petera Parkera, nechal si na chodidle vytetovat obrázek pavouka. (Chevees)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama