Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (95)

Melios 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých dielov to bola najväčšia vtákovina. Mama terminátor? WAT? :D Ale aj tak je to super pokračovanie a teším sa ,čo prinesie päťka. Potom ,čo som zhliadol túto sériu si myslím , že ma už nič neprekvapí :) 5* ()

Israha 

všechny recenze uživatele

To, co se úplně nepodařilo trojce, dotahuje čtvrté Žralokonádo v podstatě do dokonalosti. Bláznivé tempo, blatantní absenci technické a herecké kvality, míry a dobrého vkusu, ujetý humor a lahůdkově (sebe)ironickou stylizaci si to jakožto základní atributy série bere s sebou, ale důraz na camea celebrit poněkud ustoupil filmovým i jiným parodiím a pokus o "rozmáchlý" dějový oblouk působí tentokrát i v rámci své bezuzdné absurdity o dost soudržněji a v důsledku toho plyne tahle šílenost tak rychle, že nemáte čas ani chuť dívat se na hodinky. Asi někde tady, mezi trojkou a čtyřkou, se Sharknado vymanilo ze škatulky kultu pro milovníky campu a šíleností a stalo se plnohodnotným popkulturním fenoménem. Ve své podstatě se to dá považovat za obrovský úspěch. ()

IGNI 

všechny recenze uživatele

Pomalu se to začíná stávat mojí srdcovkou, stejně jako Megalodon je i Sharknado výstavní skříní Asylum, každé další pokračování se snaží být víc šílenější a mě to prostě baví, už se těším na další přírustek! ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Nekutečnej nářez, po dlouhé době fakt podařená parodie, skoro na všechny kultovky. Star wars, star trek, Christine, čaroděj ze země OZ, pobřežní hlídka (potěšilo, nás nostalgiky :) ). Jedna hláška stíhá druhou, prostě jsem se bavil od začátku dokonce. A třešnička na dortu, Rajda Tara jako nahláškovaný Terminátor. Chci sní sólovku! :D Asylum tady dokazuje že zábavný film, se dá opravdu natočit i za pár babek. Pálím prostě plných 5. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Žralokonádo, požarnádo, krávnádo, atomnádo a všechny dalčí druhy tornád, jež si dokážete představit, víc šílenější to už být nemůže. Zřete, neb to se nedá popsat. Za nejšílenější film všech dob dávám 5 hvězd ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

A opet Žraločí tornádo. Opravdu jen čekám, který díl konečně získá Oscara. Fakt prdel. Nejvíc mě baví, jak si na začátku dělají prdel z Hvězdných válek. Vůbec mi nepŕíjde, že by tvůrcům docházely nápady. Jen tak dál. Ale přesto peachovina na entou. No i když oči mi nepraskly. :) Ale musím přiznat, že takhle jsem se dlouho nenasmál a to myslím úplně vážně. Žraločí, ropné, ohnivé, lávové, elektrické, kamenné, nukleární a dokonce i dobytčí tornádo. Kdepak, tento film musíte brát naprosto vážně. :) Je vidět, že tato série má opravdu výjimečné kvality. :) Steve se opět překonal. :) Dokonce jsem poslal děkovný mail do TV Barrandov. ()

kataklysm 

všechny recenze uživatele

Promenáda vnadných samic v čele se Stývem z Berla Kills. Tornádo žraloků. Totální brak snímek. Pustil jsem si to v jiném jazyce, abych tomu nerozuměl a.... bavil jsem se. Takže 5+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná sérii, ví, do čeho jde, a pokud neví, jeho chyba. Opět skvělá parodie na spousty filmů se spoustou krve a roztrhaných těl. na začátku jsou Star Wars, na konci připomínka Apokalypsy Jízdou valkýr. Kromě jiných připomínka na Indiana Jonese a Dobyvatele ztracené archy, Star Trek, Pobřežní hlídka, Buckaroo Banzaie či Christine. A mezi řadou postav se mihnou i Elvis a Tina Turnerová. Je radost sledovat všechny ty nápady a vtípky s masakrovanými postavami. Se špičkovými triky by to byla super podívaná, ale ztratila by kouzlo jistého neumětelství. Snad jedinou výtku bych měl, proč se postavy neschovaly do krytu...jenže pak by nedošlo na citaci z Čaroděje ze země Oz, tudíž nakonec OK. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ian Ziering je ve své roli prostě skvělý a já se jen těším na to, čemu bude muset znovu a znovu čelit, nebo jakým způsobem bude sám zachráněn. Tady je ten finální opravdu skvělá magořina. Stojí to ale i na dalších hercích, kteří jsou béčkově výborní. Tara Reid už je s touto sérií také plně spojená, ale už sem patří i David Hasselhoff. A když už jsme u té „Pobřežní hlídky“, tak ve filmu se objeví i Gena Lee Nolin a Alexandra Paul, které z tohoto devadesátkového seriálu budete znát dobře. Pro fanouška béčkových kravin je tohle pořád nádhera. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Ty krávo tady už to není jen žraločí tornádo, ale i kamenné či jaderné, kravské na co všechno nepřijdou. Já se opět dobře bavil absurdnost ,ale vtipná. Těším se na další díl co nás čeká dál? ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Víc a víc a víc! Sharksandnado, bouldernado, oilnado, firenado, frozenado, hailnado, cownado, lightningnado a nukenado jsou na postupu! Víc tornád, zničené přehrady, jaderné elektrárny a velkoměsta. Proti apokalypse samozřejmě stojí nezničitelný Fin Shepard, jeho kyborgizovaná létající manželka se světelným mečem a zbytek Shepardovic rodiny. Opět bombastičtější podívaná s mizernými efekty, ale odkazy na Star Wars, Star Treck, Texaský masakr motorovou pilou, Christine, Čaroděje ze země Oz a bůh ví kolik dalších klasik. Jezdí se v autech, strojích s obří motorovou pilou, pluje se na pirátských plachetnicích, létá v letadlech, na padácích, s různými létajícími aparáty i vlastní silou a při tom všem se bojuje se žraloky živými, hořícími, zmraženými a nukleárními. Nesmíme zapomenout na Davida Hasselhofa jako Colonela Gilberta Sheparda a minutku pro Steva Guttenberga, který si nejspíš odskočil přímo z Lavalantuly 2. Úžasná podívaná pro milovníky absurdních béčkových spektáklů! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uplynulo päť rokov od posledného Sharknada. Planéta Zem je pred Sharknadom chránená špeciálnym projektom, ktorý z vesmíru zabraňuje vzniku Sharknada. Fin Shepard je stále národným hrdinom a prichádza do Las Vegas. Z ničoho nič sa však na oblohe objaví niečo, čo nikto nečakal. Sharknado je po piatich rokoch späť a je silnejšie než predtým. Finovi tak nezostáva nič iné, ako vykonať to, čo mu v živote ide najlepšie. A to je zachraňovanie sveta pred lietajúcimi žralokmi. - Moderná žraločia TV klasika z USA je po roku späť a opäť prináša súboj rodinky úžasných proti lietajúcim žralokom. V podstate sa oproti minulej časti nič nezmenilo, ale stále si to udržalo vyššiu úroveň ako úbohá dvojka. Sharknado má oproti iným hororom od The Asylum jednu obrovskú výhodu. Tá nespočíva v hereckom obsadení, ktoré je taktiež zložené z hercov, ktorých zrejme nikto iný nechce, ale v tom, že sa tu človek nemusí pozerať na hodinu nezmyselných dialógov medzi otravnými postavami, ako to býva u iných hororov od tohto štúdia. Sharknado je nabité neprestávajúcou akciou, ktorá samozrejme pôsobí skôr úsmevne, ale aj to sa počíta. Prekvapila ma prítomnosť fighterov z ťažkej váhy v UFC Roya Nelsona a Franka Mira. Tí boli ešte na začiatku roka v top 10, ale keďže sa radšej venujú 'zmysluplnejším' veciam ako je tréning, už sú odtial preč. Frank nedávno neprešiel drug testom a zviedol to na klokanie mäso, takže by som nebol prekvapený, keby nabudúce vycúval zo zápasu kvôli zraneniu zo súboja so žralokmi. + herečka z Sharknado 2, Charlie's Farm a Sharknado 3 + herečka z Sharknado 3 + herec z Piranha 3DD a Sharknado 3 + herec z Piranha 3DD + herečka z V/H/S/2, Burying the Ex a A Blood Story + herečka z V/H/S: Viral + herec z Sharknado 2 a Sharknado 3 + herečka z Halloween II, Hatchet III, Seed 2, Contracted: Phase II a Tales of Halloween + herec z Texas Chainsaw 3D ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kterýpak jiný snímek se může pochlubit tím, že se s přibývajícími pokračováními efekty hrůzostrašně kvalitou propadají, a to nejen k naprostému animačnímu dnu, nýbrž hluboko pod něj. Celý tento díl se táhne ve víru neustále expícího tornáda, které už zdaleka není obaleno pouze žraloky, nýbrž nově i ropou, ohněm, elektřinou, ba dokonce i jadernou energií a nějakou tou připletenou krávou. Opravdu by mě zajímalo, jak probíhá takový běžný natáčecí den. Na vymýšlení něčeho takového je třeba mít hodně velkou zásobičku podpůrných prostředků. Hrozně se mi líbí směr, kterým se tento snímek vydal. S absurditou zašel do těch největších extrémů a funguje to. Rozhodně ne po celou stopáž, nicméně je k nalezení tolik momentů, které mají potenciál takřka stát se kultovními. Sharknado je snímek plavící se ve svém vlastním žánru. Dokonce nechybí ani troška romantiky. O obrovském nadhledu tvůrců nechť svědčí například zrychlené závěrečné titulky. Velmi příjemná oddechovka. Těším se na další díl. ()

Reklama

Reklama