Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Arsenal83 k tomuto seriálu (1)

Viktorie (2016) 

Nechávam 4 hviezdy, hoci úvodné časti kvalitou a zaujímavým spracovaním sú jednoznačne pred záverečnými. Pozrel som si len prvú sériu a tá má svoju kvalitu. Výborné kostýmy, dobová atmosféra s intrigami na dvore a veľmi dobrá herečka, ktorá je podstatne krajšia ako kráľovná v skutočnosti bola. Určitým nedostatkom je prílišná orientácia na ľúbostné vzťahy, hoci chápem, že toto priemerného anglického diváka zaujíma asi viac, než nejaké politické reformy. Orientácia na srdcové záležitosti ale spomaľuje dej a za 8 častí prejde v príbehu len málo mesiacov. Pri takomto tempe, keď kráľovná vládla 64 rokov, to bude mať 30 sérií. Aj kvôli tomu sa do druhej série radšej nepúšťam. ()

Reklama

Reklama