Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (64)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přehlídka kostýmů, nic jiného. Dramaturgicky nezvládnuté - chybí jakékoliv napětí, zápletky, resp. když už se něco jako zápletka objeví, je to smeteno pod koberec nebo se vše hned vyřeší či jde o tak nejapnou záležitost, že ji ani zápletkou nazvat nejde. Postavy jsou tak dokonalé vzhledově, až to vypadá jako seriál pro čtenářky Bravíčka, Elle, případně Marianne. Osudy postav jsou mi zde šumák, jak nevěrohodně a mizerně charakterově jsou podány. Spousta zbytečných až nadbytečných scén, zato jiné, pro mne podstatnější pro děj, chybějí. Hudba zcela chybí nebo je upozaděna, často tvoří jen vatu na pozadí. Dokonce ve filmu chybějí i majestátnější lokace - jo, u scény svatby natáčeli v katedrále, ale jinak mi přijde, že nevylezli z ateliérů, kde točili jídelnu, šatnu a ložnici, vše v jednom. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jsou tu králové a královny, princové a princezny, láska a ctižádost, boj o moc a o vliv, prostě vše, co si žánr vyžaduje. 1) Pojmout historický film jako červenou knihovnu asi nebyl ten nejšťasnější nápad._____ 2) 30letý Tom Hughes (princ Albert) v roli vůbec nedává vyniknout své fyzické přitažlivosti. Zaujali mě i 33letý přitažlivý David Oakes (Albertův bratr Ernest), 25letý Jordan Woller (blonďatý gay lord Alfred Paget) i 23letý Leo Suter (Edwar Drummon, soukromý tajemník ministerského předsedy Roberta Peela, taky gay)._____ 3) Jordan Woller je synem lesbické matky a anonymního dárce semene a vyrůstal v péči, jak říká, svých tří matek. One of the great things about being born to a gay couple is that they have to work hard to have a baby, so you know you were really wanted, říká. Stal se později sám dárcem spermatu._____ 4) Celý vztah dvou mladíků je literární license autorky scénáře. Ve skutečnosti se nikdy neznali. Paget se stal dvořanem až tři roky po smrti Drummonda. I další osudy těchto historických postav si autorka upravila podle potřeby._____ 5) Pro mě to není manželství z rozumu, říká princ Albert. Ne, je to manželství z nerozumu, odvětí zamilovaná Viktorie. Co na to jen říci?_____ 6) 10.9.2019 - Třetí řada se mi líbila víc, možná jsem si prostě jen na rukopis autorů zvykl._____ 7) Stále více bije do očí omezený rozpočet - kapesní dvůr._____ 8) Zaujal mě 41letý Laurence Fox (lord Palmerston). ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

U mě tenhle seriál byl ve výhodě, ještě než se začal vysílat, jelikož tuhle dobu a postavu miluju. Obsazení se mi líbilo a stále líbí, Jenna Coleman je fajn a nevadí mi, že je hezčí než skutečná Victorie, je jí podobná a hraje dobře. V Doctorovi Who me iritovala, ale tady jsem zapomněla, že nějakou Claru hrála, jako Victorie je skvělá. Z Alberta jsem nebyla tak nadšená, jelikož herce znám pouze z Dancing on the Edge, kde měl děsnou postavu, ale po čtvrté episodě, kterou jsem jako jedinou zatím viděla hned dvakrát, protože se mi tolik líbila, musím říct, že ho asi budu mít ráda :) Jeho Albert je správně upjatý, zásadový, morálně na výši a společensky dost nechopný. Rufus Sewell je samozřejmě jako vždy skvělý. Kostýmy jsou fascinující. Downton Abbey mi to asi nenahradí, ale zatím to sleduju s velkým zájmem. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po štyroch dieloch musím konštatovať, nie, napriek fantastickým kompozíciám obrazu, svetlu a kamere a perfektnému digi Londýnu devätnásteho storočia, jednoducho nie. Je to rozťahané a dramaturgicky veľmi slabé, historicky nulovo výživné (akokoľvek presné by to bolo), lebo sa dozvieme len o tom ktorým smerom búchalo kráľovnino srdiečko a nie o jej role v politike impéria. Niektoré momenty ako guilty pleasure dobré, najmä behanie v lese s s prvým saským emo Albertom a spomaľovačky psíka. V neposlednom rade to v porovnaní s naposledy videnou ruskou peckou pôsobí ako veľmi chudobný a nevyrovnaný príbuzný. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som od tohto seriálu viac, ale nie som ani vyslovene sklamaný. Oceňujem dejovú linku, ktorá sa snažila byť pomerne obsažnou a informatívnou, aj keď na strane druhej hodila by sa tu lepšia dramaturgia, lepšie dramatické podanie udalostí. Formálna stránka však bola výborná - na Jennu Coleman sa veľmi dobre pozeralo a oslovilo ma aj dobové stvárnenie Londýna. Spolu s výbornou výpravou a kostýmami to vo mne zanechalo pozitívny dojem, ktorý na hodnotenie slabším nadpriemerom určite stačí. 70/100 ()

Galerie (796)

Zajímavosti (10)

  • Stanice ITV původně zamýšlela pořad jako mini-sérii, ale po velkém diváckém ohlasu se rozhodla z Victorie udělat televizní seriál s větším počtem sérií. (tessincolor)
  • Predstaviteľ Alberta, Tom Hughes, sa kvôli svojej úlohe naučil hrať na klavíri. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Kráľovná Viktória dostala prezývku Babička Európy. Vyplynulo to z jej detí, aké sa privydali a priženili do kráľovských dvorov po celej Európe. (krasomama)

Reklama

Reklama