Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2016) (S01) 

V porovnání s The Crown je tohle mnohem slabší, ale pořád skvěle britsky nadprůměrné historické kostýmní dobové drama. Viktorie má sice fantastický vizuál a výpravu, ale co se týče příběhu, je neskutečně pomalá a vlekoucí se, máloco si z toho budete pamatovat, žádné šokující zvraty to nemá. Nicméně Jenna je výtečná a ostatní herci taky, hudba je taky dobrá a celkem fajn se u toho odpočívá - není to taková šílená depka jako seriál od Netflixu, Viktorie je pozitivnější, ale o to méně zajímavá vlastně je. Čekal jsem víc, nicméně britské historické drama je britské historické drama, dobře natočené, líbivé... takže 70%, ani víc, ani míň. Zázrak se nekoná, ale špatné to není. Záživnější zápletky a tempo (nepíši větší, protože Viktorie žádné tempo nemá), by tomu prospěly. Za zkouknutí to ale stojí. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Pořád je to "slabší" v rámci britských dramat, ale tentokrát o něco lepší (jaké překvapení!) a z některých dílů jsem byl vyloženě nadšený. Vizuál, výprava, prostředí, to vše zůstavá ohromné a dokonalé - a ohromná a dokonalá zůstává i Jenna, která je prostě fakt rozkošná a ten její nosík je úžasný a díl od dílu hezčí a roztomilejší. Tempo je pořád pomalé, ale pořád se na to (naštěstí) dobře kouká, postavy jsou zajímavější a rozepsanější, jsou atraktivnější a celá série je tím pádem i mnohem přitažlivější a hodně hraje na emoce - tak, že to fakt funguje, nejedna událost vás zasáhne, Víc se řeší politika, víc se cesruje (takže vidíme více britské krajiny), což taky musím pochválit, protože je to rozhodně dobře. Úrovně The Crown to sice stále nedosahuje, ale z Viktorie se stal opravdu dobrý, atraktivní a skutečně historický seriál s perfektním obsazením (je tam i lady Ollena). Asi se k tomu nevrátím, ale u případné další série chybět nebudu. 80%. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Koruna to není, ale na to jsem si už dávno zvykl. Také Viktorie si ovšem i ve třetí sérii udržuje (svůj) standart, který nastolila už první sezona. Výprava je stále excelentní, herecké výkony stále vynikající... jen po té dějové stránce se to prostě občas trochu vleče, ale s tím se nedá nic dělat. Tenhle seriál je pořád parádní, poctivá historická podívaná, která stojí za pozornost. 80%. Občas je to sice trochu telenoveloidní, ale v tomhle případě to samozřejmě vůbec nevadí. ()

Reklama

Reklama