Reklama

Reklama

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

neoBlast odpad!

všechny recenze uživatele

Dobře uznávám, že odpad! dávám z povinnosti, protože filmařsky je toto strašná ptákovina. Vyjmenovávat důvody nemá opravdu smysl. Ale z celé osmdesátkové vlny má tahle trojka asi největší naději na můj rewatch. V přítomnosti intoxikovaných přátel. Má dokonce výborné předpoklady zařadit se po bok přivilegovaných Bratrů z donucení a hlavně Černého přízraku, filmů jež se staly pravidelným itinerářem v rámci našich nepravidelných movienights sessions. 10 % ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Ono to tak zlé není, jen to u nás bylo méně, nebo spíš vůbec známé, v té době co dvojka a jednička. Reeve ukázal že vůbec nehrál špatně toho zlého. Konečná "bitka" spíš úsměvná ale to se podepsal zub času. Ale dvojka se Zodem, stále vede. Tohle je rozhodně slabší o poznání. Jsem zvědavý na čtyrku , kterou jsem ještě vůbec neviděl :-D ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád jen z těchto důvodů...je tam Reeve, je tam krásná Lana Langová v podání Beverly Marshové a je tam naprosto otřesný Richard Pryor (jinak výborný komik), který je tak debilní, až je úchvatný. P.s. vrchol filmu? Změněný (já říkám realistický) Superman, vysedávající po barech (ten jeho nasraný xicht je prostě...boží!) a střílející oříšky (a způsobující ekologické katastrofy pomocí tankerů s naftou a další) a bitka na vrakovišti. Ta je! Nejlepší hláška? Superman po vystřízlivění pomocí umělého zeleného Kryptonitu na Lorelei Ambrosii (umělecké jméno jak pro pornoherečku, což?:) , která s lascivně pohupující nožkou sedí na rameni sochy svobody... ,,Už jsem myslela, že nepříjdete. On: ,,Nemyslete si, že vás zachráním. Já už to nedělám´´. :))))))))) Nejgeniálnější věta vůbec. Ani comicsy na to nemají.;-) P.s. povšimněte si, že jeho ztmavený outfit, má tentýž odstín, jako Singerův šmutný šášula.;-) Hl. červené části. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Zas jednou proti většině, ale aspoň jsem v téhle záplavě hozené špíny trochu originální. U Supermana 3 jsem se totiž výborně bavil. Já námět ani příběh tohoto komiksového superhrdiny nějak moc neprožívám, takže když se hlavně v první polovině film zvrhl v humornou eskapádu, vůbec mi to nevadilo, jenom jsem se smál. Úplný začátek byl slabší a je pravda, že Eiffelovka byla v 2. díle lepší otevírací scéna, ale tento nedostatek se mnohými věcmi později vylepšil. Richard Pryor. Nominovaný na Zlatou malinu za nejhorší výkon? Haha, naopak zahrál výborně, bylo vidět, že si svou roli užíval, a tak trochu nahradil absentujícího Lexe Luthora (svou humorností, na zlovolné plány tu byl herecky slušný R. Vaughn). Je pravda, že scénář je opět slabý, zvraty jsou občas trochu nucené a o faktických věcech ani nemluvě (superpočítač, satelit co mění počasí - na druhou stranu co čekat ve filmu o létajícím člověkovi v červených slipech, že). Kladné věci ale převažují: zajímavé postavy (kromě Pryora třeba ne až tak hloupá blondýna), dobré nápady (zlý Superman) a scény (schizofrenní souboj na vrakovišti, faux pais v Pise), toť důvody, proč dávám 3,5*. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát 2 nebo tři a zůstávám jaksi uprostřed :-)) Sice to není sračka, ale je to děsná blbost. Příběh je průměrný a většinu času docela nuda a nejvíc mě tam vadily ty rádoby humorné prvky. Několik výjimek vtipných bylo. Třeba to s tou šikmou věží anebo ta blondýnka, co si potají, když jí nikdo neviděl četla Kantovu Kritiku čistého rozumu, ale jinak to tam většinou působilo dost rušivě. Lois byla odsunuta na druhou kolej a objeví se na začátku a na konci. No zkrátka nic moc a trochu se děsím čtyřky, ale i tak budu chlap a podívám se na ní. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Když Superman vytváří diamant pouhou silou ruky, je to odkaz na původní komiksy, kde to dokázal taktéž. (WolfR)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama