Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze (480)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1: Recyklátor známejch příběhů jako například Sedm statečných (samurajů), ale i spousty jinejch, hlavně westernů a scifíček (pocta?). Překvapilo mě, jak strašně primitivní a naivní to je (záměr?). Každej díl se odvíjí téměř totožně. Potulný lovec Mando dělá práci o kterou nestojí a nějak to vždycky dopadne. Baby Yoda je samozřejmě ňuňu a asi žádnej fanoušek SW to nebude příliš hanit, protože ač pitomý, je to příjemný pokoukání ze světa SW. A já fanoušek Hvězdnejch válek jsem. Toť způsob náš! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Disney + to rozjíždí ve velkém. Přinesla nám tento nový seriál s Pedrem Pascalem v hlavní roli, který se odehrává někde na okraji po epizodě 6. Tenhle lovec je první liga, takže mu žádná mise nedělá problém. Impérium se rozpadlo a každý se snaží nahrabat pro sebe. Akce je v každém díle a je dost slušná. Každý díl je sice o něčem jiném ale časem se vše propojí a začne to dávat smysl. Celou dobu Manodvi dělá společnost malý Yoda, který je super a hned se stal hitem celého internetu. :) Postupně se o hlavní postavě dozvídáme nové věci a budujeme si k ní vztah. Poslední díly jsou skvělé, hlavně finále. Budu se těšit na další řadu. Po zhnusení Epizodou 9 je tohle příjemná změna. 2. série je snad ještě lepší. Objeví se mnoho známých posta a my se dozvíme i něco o minulosti Baby Yody. "Tohle je cesta." ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První hraný seriál ze Star Wars universa a hned taková pecka. Tomu není co vyčíst. Hravě uklidil nové epizody do kapsy a vrátil Star Wars na trůn. Líbí se mi to propojení snad celým příběhem, od starých episod, až po ty nové a seriály. Je to naprostá špička. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně to proběhlo přesně, jak se dalo očekávat, ale to mi absolutně nebrání v maximálním hodnocení, které je a to nepokrytě přiznávám, zlehka nadsazené. Závěr to totiž od dalších mnoha seriálů neuvěřitelně spojil dohromady a tak mi nezbývá, než nadšeně zakřičet: Yes, this is the way! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Krapet nudné, nevýrazné a strašně jednoduché příběhy s maskounem a malým zeleným drzým pidižvíkem podavané po lžičkách jak miminu krupicová kaše. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Star Wars velice příjemný doplněk, který baví i přesto, že působí jako western ve sci-fi kulisách. Nebyl jsem fascinován, ale pobaven určitě. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně cesta, kterou by se měli SW vydat. Zamknout Kennedy někam hluboko do sklepa a zahodit klíč a pak se otevřít úplně všem žánrům, v tomhle univerzu se může odehrávat naprosto cokoliv, od romantiky až po horor. Tvůrci to správně pochopili a udělali si SW western. Je to trochu jednodušší, místy hodně naivní. Ale díky sympatickému castingu a Baby Yodovi to celkem funguje i v momentě, kdy téměř doslovně vykradou Sedm statečných. A nejlepší ze všeho je vizuál závěrečných titulků a hudba od L. Goranssona. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano! Přesně tohle je ta cesta, kterou se měli vydat tvůrci u nové trilogie. Mando je neskutečnej frajer, co má kolty hodně nízko u pasu, ale zároveň neskutečnej sympaťák a je úplně buřt, že toho namluví snad ještě míň, jak Geralt. Oceňuji pomrkávání jak na veškeré filmy, tak na hry i seriály. Někomu se to může zdát utahané, já osobně si vychutnávám atmošku divokého západu, u banthy zadnice, kdo by nechtěl být teď námezdním lovcem? Zasvěcenci ví, kam tahle lovecká odyssea spěje.....k propojení s Rebels samozřejmě a věřím, že pak to bude jízda nadsvětelnou rychlostí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně Star Wars fanda, a tak jsem byl už od začátku trochu "proti" Mandalorianovi, no napříč tomu to není úplně špatná záležitost a svoje kouzlo to má. Všudypřítomný Baby Yoda (a vznik nových memes!!) spolu s typickým Star Wars vizuálem jsou plusovými body Mandaloriana, dále jednoduchost a přímočarost děje, kdy je vlastně celá série jen o putování lovce a hledání práce. Co mi hodně sedlo jsou 30minutové díly, které si v rámci možností udrží pozornost a nesklouzávají do dlouhosáhlé nudy, ale pořád mám dojem, že mi tam něco chybělo. Něco, co často i nadprůměrné díly (zejména poslední 3, které byly akčnější, dravější a působivější) spojí do nadprůměrného celku a dá celé sérii výraznější pointu. Takhle mi to přijde jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to celé smysluplně zakončit, a sázejí jen na fanouškovskou základnu SW a osvědčený, fungující vizuál bez toho, aby uzavřeli tuhle vesmírnou cestu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po rozpačité, neřku-li katastrofální trilogii snímků pod hlavičkou Disney se Star Wars univerza konečně chopil někdo s jasnou vizí a správným přístupem. Ano, The Mandalorian od Jona Favreaua v sobě snoubí všechno, po čem fanoušci již dlouho volali. Je to totiž kombinace hutného příběhu, jež působivě doplňuje původní trilogii, pevného scénáře bez zbytečných a rušivých odboček a brilantních hereckých výkonů, na nichž je hned vidět, že herci spolu s tvůrci tento projekt doslova vydupali ze země. Na první dobrou Vás rovněž zaujme a nepustí celková atmosféra, která si bere za inspiraci některé slavné "spaghetti" westerny, což důrazně potvrzuje i úderný soundtrack. Co tedy dodat na závěr? Pokud stále ještě váháte, zda si "Manda a jeho příhody" pustit, vážně už nemusíte. The Mandalorian je totiž přesně tím, čím měla být nová trilogie - totiž inovativní a neokoukanou podívanou, jež Vás od začátku chytne a již nepustí. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. (Disney+) „This is the way.“ ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Co se krásně povedlo seriálovému Zaklínači (funkčně spojit epizodické vyprávění s širším dějovým obloukem) je přesně aspekt, ve kterém Mandalorian fatálně selhává. V jednotlivostech je velmi dobrý, často až výborný (druhá, primárně obrazem vyprávěná epizoda je vrchol seriálu, dialog stormtrooperů v závěrečném díle je splněný fandovský sen ve Waititi stylu). Ale způsob, jakým po třetí epizodě úplně ztratí ze zřetele hlavní dějovou linii, je jednoduše neodpustitelný. Audiovizuální průmysl a merchandising možná po představení Baby Yody už nikdy nebudou stejné, Mandalorianovi se ale minimálně v první sérii kvůli absenci struktury uspokojovat příliš nedaří. 60 % 2. série: No jó, asi bych si měl konečně přiznat, že jsem byl naivní, když jsem od Mandaloriana před rokem čekal odvážnou analýzu anomické situace v předaleké galaxii. Jak se po pádu Impéria nachází v transitional fázi konstituce nového společenského řádu, která s sebou nese nejistotu a prázdno. Na to Disney prostě koule nemá, i když se to vyloženě nabízelol. A užívat si seriál jako bezbřehý fan-service vyprávěný jako stará a hloupá RPGčka, kde na konci každé epizody akorát nějaká postava řekne Mandovi - leť tam, udělej tam tohle a vyřeší se tvůj trabl. Ale furt mi to nějak nejde a pláču nad nevyužitým potenciálem. Ale většině lidí to stačí, tak co tady brečím. Konec druhé série mi taky přivodil lehkou husinu, takže nic proti ničemu. 55 % ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"This is the Way..." Zatímco jsem se vyhýbal všem seriálům a těm ze světa Star Wars obzvlášť, tak mi neustále někdo říkal - "Tohle je nejlepší Star Wars od Epizody III! Tohle se Ti musí líbit! Nechápu, že na to nekoukáš!" No tak jsem se podíval. A možná, kdyby do mě celá sociální bublina netřískala, že tohle je nejlepší seriál, tak bych tomu i věřil. Mandalorian je dobrý, je super. Ale není nejlepší, nebo ten dokonalý zážitek, co mi všichni slibovali. Jsem rád, že Disney dokáže Star Wars ještě prodat, i za cenu, že to je seriál. Oceňuji, že si dali práci a mapují události po Epizodě VI. Prostředí a výprava se mi líbí. Druhá série po úspěchu té první i ukazuje mnohem větší rozpočet. V první sérii oceňuji Nicka Nolteho. Pokud má něco Mandalorian dobrý, tak charaktery, kterých mí opravdu hodně. Hlavní postava je sympatická díky Pedru Pascalovi. Vida, diváci si k němu vytvoří silnou vazbu, i BEZ toho aniž by si sundal helmu. Nikoliv jako u Halo (2022) *facepalm*, tam mu je helma evidentně nepříjemná, protože ji zase naopak pořád sundává. Stinou stránkou může být padouch, který je nesympatický, nezajímavý a nudný. Za mě je však Mandalorian díky stopáži velmi příjemnou skoro až westernovou podívanou. Uzavřené kapitolky, které se větví do příběhu o záchraně malého Baby Yody. Který je samozřejmě rozkošný. Zejména když zvrací. Bože, nevěřím, že jsem napsal takovouhle větu. V šestnácté epizodě navíc velmi emotivní příchod jedné oblíbené postavy. Disney nemohl se trefit na nostalgii více. Tohle bylo nejkrásnější shledání, co mohl seriál nabídnout. Díky <3 (85 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ja neviem, ale začínam mať obavy, že bez rodu Skywalkerovcov (alebo aspoň ikonických postáv akou je Han Solo) je pre mňa vesmír Star Wars nezaujímavý. Všetky tie typické gadgety a rasy sa mi síce páčia, ale sami o sebe mi k spokojnosti nestačia. Príbeh bez poriadneho napojenia na staré udalosti ma proste nezaujal. Veľkou mierou kvôli novým postavám. Aj keď vďaka seriálovej stopáži mali tvorcovia dostatok času ich poriadne prepracovať, tak sa im to príliš nevydarilo. Hlavný hrdina je celý čas len málovravný drsniak s bandaskou na hlave, takže sme ukrátený aj o jeho grimasy. Tým pádom sa nedá ani odhadnúť čo v jednotlivých scénach cítil alebo si myslel. No a ostatné postavy sú len do počtu vrátane mončičáka mini Yodu. Vizuál a technická stránka sú špičkové, ale zároveň pôsobia strašne sterilne. Chýba tomu skutočná špinavosť. Celý čas to pôsobí tak divne umelo. Naviac mi nesedela ani gradácia jednotlivých epizód. Vďaka netypickej stopáži sme často vrhnutý do deja bez nejakého vysvetlenia a tým pádom som bol z toho skôr zmätený. Subjektívne mi vadilo westernové ladenie seriálu, keďže to je žáner, ktorý nemusím. Čo asi vysvetľuje väčšinu vecí, ktoré považujem za negatíva. Keby namiesto Manda bol v hlavnej úlohe mladý Obi-Wan Kenobi, tak by ma to pravdepodobne oveľa viac nebavilo. Kvôli tomu začínam mať obavy o jeho seriál. Ďalšie série Mandaloriana s veľkou pravdepodobnosťou vynechám. Pre mňa je to rovnako nezaujímavé dobrodružstvo s nudnými postavami akým bolo Rogue One. Je škoda, že práve parádny Solo tak prepadol a tak sa budú Star Wars najskôr uberať cestou, ktorá sa mi nepáči a už sa jej nezúčastním. 5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bavil Vás seriál Hvězdná brána? Tak ste konečne našli nasledovníka. Tu sa tiež cestuje z planéty na planétu, len teda s inou motiváciou. Aj tu máte dosť jednoduché zápletky, ktoré bodujú hlavne akciou, atraktívnosťou prostredia, zaujímavosťou postáv a ich vzájomnými prepojeniami. Zásadným rozdielom je však to, že Mandalorian je sponzorovaný veľmi bohatým nebožtíkom. Takže je tu úplne iný level režisérov, kameramanov, zvukárov,...ktorí dodávajú potrebne vymazlený audiovizuálny zážitok. Na dnešnú dobu, kedy väčšina áčkových seriálov preferuje hodinovú minutáž dielov (a hlavne na pomery SW sveta), je tu strašne príjemná minutáž. Ak si odrátate třešničku na torte v podobne vychytaných záverečných komiksových titulkov, tak ste v podstate len jemne cez polhodinu. Hviezdou seriálu je samozrejme "Baby Yoda" a hneď v závese sú akčné scény. Vesmírne dobrodružstvo s potenciálom baviť nás nasledujúcich x rokov. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ano, this is the way! Tohle jsem od Star Wars univerza vždycky chtěl a i přes všechny ty animované seriály se mi toho stále nedostávalo. Mandalorian je konečně série, která nevaří z vody, ale přináší rozšíření, které svět Star Wars skutečně rozšiřuje. Občas je to možná až příliš epizodické a přímočaré, což se nejvíce projevilo na Filoniho epizodě, který dobře zvládá režii, ale prostě neumí napsat normální scénář pro dospělého diváka. Jako představení postav to ovšem funguje náramně a možná i díky tomu jsou finální epizody tak dobré. Ač nechybí pro Star Wars typický situační humor a roztomilost - tentokrát v podobě baby Yody, není to infantilní. Naopak je Mandalorian na poměry SW nebývale temný, přízemní a dívá se na celé universum z trochu jiného pohledu, což je to, co jsem už od dob Ep. III chtěl vidět a nedostávalo se mi toho. Potenciál je prozatím jen naznačen, celá první série působí spíše jako prolog, ale už teď je to daleko zábavnější jak celá nová trilogie. Neskrývám nadšení a chci víc! I have spoken! ()

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co se s lidmi stalo, jestli jim spadla laťka někam do septiku, nebo nové Disney filmy byly až tak moc špatné, že při náznaku jen o špetku lepšího díla hned jásají nad novým mesiášem. Pravdou je, že tato břitká sračka nezasluhuje ničí pozornost. Tento seriál i s jeho postavami je plytčí než představa lidí co si myslí, že Země je placatá. Už jen to, že můžeme vymazat některé díly kompletně (dívám se na tebe The Prisoner [06] a The Sanctuary [04]), tak člověk nepřijde skoro o nic, v případě šestého dílu, který je i celý natočen špatně, nepřijdeme doslova o nic. Z Jawů se stali primitivní minioni ze stejnojmenného filmu. Celá výstavba seriálu je naprosto špatná od toho, že nevíme proč baby yodu temná strana chce až po to, že už samotné zachránění miminka nedává moc velký smysl. Toto ovšem nevadí, hlavní problém je výstavba ostatního příběhu filmu. Kde věci se dějí jen protože scénáristé tak řekli a v reálném světě nedávají smysl. Myslím tím zachycení vysílačky v sedmém díle, kde poté jednotky hned vyjedou na místo lodi o které neví kde je. V osmém díle zase ujedou celou vzdálenost zpátky k městu, ale nějak je nenápadně dožene robot bez ničeho během malé chvilky. Hlavní záporák řekne, že je (hlavní hrdiny) nevybombarduje, pak řekne že ne a pak to zase změní. Místo své obří lodi pošle pana plamenometčíka na ně atd. Podobné kraviny se dějí v každém díle a není jich málo. Toto se opravdu někomu líbí? Nebo prostě jen nemáte koule na to říct, že toto je strašná sračka? I have spoken! This is the way. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama