Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 1
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze (374)

verbal 

všechny recenze uživatele

Svět už nutně potřeboval, aby si někdo konečně pořádně vytřel prdel všemi těmi prvoplánovými oelasťákovanými superhomokládami, ze všech stran správňácky, povrchně, šosácky a kýčovitě mentorujícími dyslektické mentály napříč věkovým spektrem a v jednom kuse zachraňujícími lidstvo před „strašlivým“ intergaylaktickým zlem. A Kluci to naprosto elegantně dokázali! Tudíž tu máme konečně dimenzi, ve které je Supergej prohnilá a úchylná karieristická jebka s božským komplexem, Vondrpizda prospěchářská lesbická štětka, Černý homopanter zfetovaný vraždící negr, Neviditelný superslizák voyeurský deviant, honící si na pánských i dámských hajzlech, a kde Vodomuž šuká delfíny a znásilňuje stážistky. Všichni sdruženi do nenažraného parazitického korporátu jménem S.H.I.T. (Strategic Homoland Intervention Team), v jehož čele tentokrát nestojí dobrácký strýček Džexn, nýbrž paní Bota, bezskrupulózní to narušená megasvině s laktační psychózou. Takovému světospásnému dobru se může postavit pouze postupně tvrdnoucí přiteplený jeliman Kvajdík, podporovaný neseroucím se gengem ultrakrutopřísně hustého Waldemara Matušky. Kája Urban vládne, i když jsem s jeho novým vzhledem každou chvíli čekal, že si začne pobrukovat Eldorádo! Prostě nádherně žlutozelený, žluklý, dokonale viskózní, z paty vytažený, nekompromisně brutální a neseroucí se chrchel přímo do korektně zářivých tymolínových úsměvů Assvenžrů a Ligy vyteplenců. Paráda! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NEZÁLEŽÍ NA TOM, ODKUD HRDINOVÉ POCHÁZÍ.…“ /// Tak těmhle superhrdinům asi palce držet nebudete…A těším se na další sérii, protože tahle má celkem překvapivý rozuzlení a zároveň zauzlení! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou komiksovou sérii od Zartha Ennise a ilustrátora Daricka Robertsona z let 2006 – 2012, neznám. 2.) Ze starý mi zůstali v ruce jen ruce. 3.) Thx za titule „olasek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Než mi hošani začali v dialozích explicitně sdělovat témata i charakterizaci, protože bůhvíproč usoudili, že jsem úplně blbá, byli vynikající kombinací deadpoolovského humoru postaršeného z inteligentního puberťáka v šestnácti na inteligentního puberťáka v devatenácti a invenčního "coby kdyby to bylo ve skutečnosti" s pořádnou dávkou fujky korporátu a bleh marketingu, jen bez té ubíjející millarovské pózy (kde by si například takoví Hughie a Starlight u Millara ani neškrtli a jejich utrpení by bylo samo o sobě pointou, jaká je snaha o to být dobrý člověk trapná, trestu zaslouženíhodná ptákovina, tam je to u chlapců jen začátek na cestě ke zjištění, že ne, oni ti cyničtí nihilističtí čuráci, co mi ničej život, přece jen nemají pravdu). Ke konci se ty dojáčky a upřímně myšlená poselství sice poněkud nakupí, ale na druhou stranu, pošťouchnutí do toho, jak je ten fikční kult pomsty a kulervoucnosti ve skutečnosti trapný, nucený a zničující, nelze po dekádě, kdy nám Hra o trůny vymývala mozky, neocenit. PS: spajsky jsem naposled upřímně poslouchala v osmi, takže těžký nedík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní seriálová kanonáda pokračuje a máme zde další HIT, který si vytírá zadek se všemi komiksy a superhrdiny. The Boys jsou parádní dystopií, která představuje originální svět superhrdinů, kterým na lidech až tak nezáleží a pro mrtvoly nechodí daleko. Karl Urban jako žoldák, který superhrdiny pohrdá je naprosto perfektní ( hlášky a herecký výkon na oscara) to stejné platí o Homelanderovi ( Antony Starr z Banshee, který arogantního "Supermana" hraje s grácií). Zaujme i zbytek hrdinů ( Starlight, A-train, Queen Maeve) Deep a Black Noir jsou poměrně nevýrazní. Má to skvělé tempo, dobře dávkované zvraty, trefný černý humor, solidní akci, šokující násilí se šťavnatým Gore, působivý vizuál a také poutavý příběh s vynikajícím finále, které na druhou sezónu vnadí neskutečně. 8 Hodinová jízda jak se patří a povinnost pro všechny fanoušky Superhrdinů i pro ty, kteří je v lásce nemají. 90% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "How do you know so much about Spice Girls?" Jo, občas se sám sebe ptám na to samý. Každopádně přišel čas ukázat světu nový druh superhrdinů. Pořád nosí pláštěnky, jenom jsou to zároveň arogatní egomaniakální šmejdi, kteří neváhají vraždit ve vlastním zájmu, což je super z hlediska konceptu (a v komiksu to musí být boží), ale v seriálu? Tam to asi mohlo být dotažený trochu víc. Jasně, na povrchu je to dost brutální a sprostý, a hlavně teda zábavný skoro po celou dobu, přece jen jsem si ale po čas sledování říkal, že ty postavy drží neviditelná ruka scenáristy a brání jim v tom, co by skutečně chtěly dělat, kdyby mohly. A tenhle pocit jsem pak neměl jenom u zlejch pláštěňkářů, ale i protagonistů v čele s Karlem "přál bych si mít jeho charisma" Urbanem. Jediný, co tak bylo skutečně diabolical, byl ten finální zvrat. Tfuj. Ale jo, těším se na další nášup. Ale ještě o něco víc se těším na letošní Watchmeny. Sue me. P. S. jdu si vylepit plakát Starlight na zeď. 1. série - 8/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimořádný seriál o hrdinech kteří se chovají jako dnešní celebrity. Fetují, občas někoho znásilní, či někým proběhnou nadzvukovou rychlostí. 2 série sice nepřekonala tu první, ale i tak u mě zůstal tento seriál v popředí. Je to prostě perfektně vykreslený dystopický, zároveň však velice temný svět lidí i hrdinů, co se s bezprávím buď snaží bojovat a nebo se strachem mlčí. Celé je to vlastně jedna velká satira na naši společnost a zpracování je tak dokonalé, až je to místy k pláči, když si to člověk uvědomí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hypercynická podívaná pro velký kluky, co potřebujou, abyste věděli, jak velký kluci to jsou. Ale že by se to dalo dohromady tak, aby těch 8 hodin subjektivně nepůsobilo jako 80, to ne. Papírový komiks si touhle emo woke pubertou prošel v 80s, rozpohybovaný to na nás cpou dnes... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: Nápady narvaná adaptace výborného Ennisova komiksu, kde jsou superhrdinové za psychopaty, zvrhlíky nebo idioty, zároveň však světem uctívanými primadonami, které je třeba často plesknout přes prsty. A jediný kdo na to plesknutí má koule je Billy Řezník a jeho Banda. Je to logicky vyměklejší než předloha, ale jinak by to lidi nezkousli. Navíc se dá lecos dohnat v dalších řadách. Skvělé dramaturgicky zvládnuté díly se schovaným překvapením pro fandy šlapou jako hodinky. Herecké osazenstvo je přesně vybrané. Urban a Quaid jsou tahouny lidské strany, Starr a Moriarty tě suprácké. Především Homelander je šťavnatá postava a závěr nechává velký prostor pro fantazii. Už aby tu byla druhá řada. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bůh žehnej Americe. Evan Goldberg a Seth Rogen jsou kamarádi od dětství. Spolupracovali spolu na řadě fláků. Fešáci v upnutých trikotech, prvoplánově kladní, zoufale nudní, zachraňující nás šváby před intergalaktickým zlem. Jenže tady jsou naši tajtrdlíci krapet jiní: morálně pochybní. Říkají si The Seven a reprezentují gigantickou společnost jménem Vought, která tvoří jejich veřejnou image a spravuje všechny ty zlaťáky, které tahle parta přináší. S jejich značnou silou přichází velká zodpovědnost, což je téhle bandě docela šumák. Proti elasťákovým celebritám začne bojovat nesmělý mladík Hughie, pomstychtivá banda, kterou povede Karl Urban coby ostřílený Butcher (který přišel vinou Sedmičky o manželku), se pak postupně rozrůstá o nové týpky – v jádru citlivého Frenchieho, němou a velmi hbitou Kimiko a o bývalého vojáka Mother's Milka. Na druhé straně je především egoistický slizoun Homelander ve skvělém podání Antony Starra. Jízda plná řízné hudby, adrenalinu, černého humoru, laserových očí a krvavých orgií má zelenou. Jen u toho diváka místy nesmí moc přemýšlet a pouze se bavit. První série moc fajn, v druhé už to začalo dřít. Mnohé postavy totiž ve velkém bilancují, přešlapují na místě, vylévají si srdíčka a slibují si, co bude až bude. Neubráníme se zbytečným scénám, které jen zabíjejí čas, aby si tvůrci mohli šetřit na další sérii. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Čllovek by čakal, že tie explodujúce hlavy alebo Butcherov austrálsky akcent rýchlo omrzia, ale nie, neomrzia. Milý bot, ktorý čítaš tento komentár v post-internetovej ére za dva roky: roku 2023 sme tu mali stávku scenáristov, pretože sa báli, že im vezmeš prácu. Pokiaľ sa tak stalo, a ak je jeden jediný seriál ktorý budem oplakávať, bude to tento. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'The Boys' lze interpretovat ze dvou různých pohledů: 1) buď jako nekorektní parodii na superhrdinský žánr (zejména pak na týmovou odnož Justice League a tvorbu Zacka Snydera); 2) anebo jako provokativní odpověď na to, že superhrdinský žánr už nějakej ten pátek stojí na jednom místě.... Konečně (!) někdo přišel s nevšedním komiksovým seriálem, v němž nejsou supráci vyobrazeni jako černobílé figurky alá Mirek Dušín, ale jako amorální úchylní čuráci, kteří pod idealistickým veřejným pláštíkem schovávají svou hříšnou identitu. Tudíž namísto toho, abyste zde ony rádoby "superhrdiny" obdivovali, máte nesnesitelný nutkání je s největší radostí kopnout do koulí - a kupříkladu takovej Homelander (jehož se perfektně zhostil Antony Starr) je ten největší velezmrd, jaký kdy chodil po televizních obrazovkách. Šoust ve stavu beztíže či brutálně stylizovaný gore není ani za mák špičkou ledovce toho, jakým nehorázným způsobem si tenhle projekt nebere sebemenší servítky, poněvadž kreativní mámvpičismus a parodická nebojácnost tvůrců fakticky neznají mezí. Tahle nevšední žánrová satira/ironický pohled na superhrdiny bez růžových brýlí dozajista nadchne dvě divácké kategorie: ty, kteří tomuto žánru holdují a mohou 'The Boys' považovat za báječnou podívanou, anebo ty, které tento žánr již unavuje a 'The Boys' pro ně bude originálním žánrovým zpestřením. Co dodat? Karl Urban steals the show! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najskôr to zlé. Každá epizóda mala skoro presne 60 min a práve preto boli v každej časti nudné pasáže, kvôli ktorým nemám vyloženú chuť pozrieť si seriál okamžite znova. Ďalej, po druhej epizóde som mal pocit, že sa budú "chlapci" snažiť o zničenie všetkých superhrdinov, avšak namiesto toho sme sa dočkali už len častých scén, v ktorých sa naši štyria hlavní predstavitelia len dohadovali v tajných skrýšach, že čo ďalej. Taktiež ma nebavila dejová linka o zbližovaní Hughia a Starlight. Po tom, ako rýchlo Hughie zabudol na Robin, sa pomaly so mňa stala feministka, ktorá nenávidí chlapov. No a ešte napíšem, že ma veľmi mrzí malý priestor pre Black Noira. Ale ku kladom. Je v skutku skvelý nápad, že superhrdinovia sú tí zlí ..a obyčajní ľudia sa ich snažia zničiť. Čo je pointa celého seriálu, i keď po 2.epizóde sa to uberalo iným smerom. Vidím veľký potenciál pre The Deepa. Celkovo sa jedná o veľmi kvalitný seriál (okrem nudných miest, ako som spomínal) a aj Avengeri môžu ísť rovno do čerta, pretože všetky tie miliónové snímky zatienil tento seriál. A to sa považujem za fanúšika Avengers. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

1.séria 80%. 2.séria - 75%. 3.séria - 80%. Ech, čo ja viem. Mám rád somarinky a šialenosti od dua Seth Rogen a Evan Goldberg (Interview, Apokalypsa v Hollywoode), ale toto ma úplne nebere. Prvá séria asi najlepšia, solídne prvé dve epizódy a vynikajúci Karl Urban ako Butcher ma dostali na koňa, ale potom mi to prišlo dosť dlhé, naťahované a pomalé. Aj keď musím uznať, že v každom diely je nejaká nechutná šialenosť (orgie v tretej sérii vyhrávajú!) a príbeh je tiež celkom zaujímavý. Našťastie ma každá séria iba osem dielov, tak to celkom odsýpa, no radšej by som si to dal ako film. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Hm, prapodivná série. Načasování je ale výborný, protože dnešní doba je komiksovými filmy a superhrdiny totálně přecpaná (což teď nemyslím negativně, prostě je to zase jedna velká filmová éra), takže tohle téma je víc než vítaný. Ale casting je víceméně dost divnej, jsou tam světlý momenty jako Elisabeth Shue (ach) nebo dokonalej Karl Urban, kterej má akcent k sežrání, ale Simon Pegg jakožto línej otec v cardiganu a většina superhrdinskejch představitelů jsou hodně wtf. Celkově to prostě působí strašně hloupě, nedomyšleně a povrchně, což je škoda:( ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Superhrdinský žánr pohledem realisty. Tam kde v tradičních filmech žánru jsou všude jen vymaštění Dušínové a ploché plakátové postavičky, tady řádí deziluze a nihilistický cynismus. Podle ducha myšlenky že každý dobrý nápad bude zneužit, tak pro každou superhrdinskou schopnost se tu najdou i ty nejhorší možná využití - přesně jak by to ve skutečnosti fungovalo v realitě. Ale zatímco Snyder v DC se k tomuhle přístupu zkusil jen opatrně přiblížit s depresivním výhledem a marností v srdci (aby pak bleskově zdrhnul zpátky do bezpečí Dušínovských blitek), tady se s tím autor komiksu Garth Ennis a naštěstí ani producenti a režiséři seriálu vůbec neserou, a ten hnus, brutalitu a zlo čistě přijímají. A k tomu k nim místo marnosti a deprese přistupují s extrémním humorem, jaký v hrané podobě a v mainstreamovém médiu snad ještě nikdy nebyl k vidění. Nádhera. (druhá řada je slabší, ale ta třetí naštěstí vrací seriál na vrchol). 9/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odvrácená strana superhrdinství (ala Watchmen) aneb Justice League pro starší a pokročilé. A taky splněný sen Marka Prchala a všech bezcharakterních Pí(č)áRistů, jejichž prací je dělat před veřejností z psychopatů, zvrhlíků, podvodníků a neschopných zoufalců idoly hodné zbožňování. Fantastický námět plný nápadů a přesahů do reality, nekompromisní zvraty, skvělí herci (Antony Starr z Banshee je jako "zlý Superman" úplně skvostný) a brilantní našlápnutí k druhé sérii. Rozhodně jedna z nejlepších letošních seriálových novinek. S01: 90 %; S02: 70 %; S03: 80 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem docela váhal, ale nakonec to stojí za to. Námět je dost originální. Je to vlastně parodie na superhrdinské seriály, protože tihle hrdinové moc "super" nejsou. Vlastní je velká organizace a člověk si je může dočasně pronajmout. Hrdinové vydělávají spoustu peněz a nejsou bez chyb. Jejich průšvihy jsou ale pečlivě zametány pod koberec. Některé lidi to začne štvát a snaží se s tím něco dělat. To se stane i našim hlavním protagonistům. Seriál je celkově dost temně laděný. Oceňuju originální a akci a pár známých jmen jako Karl Urban nebo Simon Pegg. Taky se mi dost líbí zvolená hudba. Opravdu mě to pohltilo. Je to snad jediný superhrdinský seriál s uvěřitelnými emocemi. Postupně se dozvíme dost zajímavých věcí.Taky je to dost sprosté a objevuje se tu nahota. Je to podle DC předlohy. Končí to trochu otevřeně a další série je vážně nářez. :) Dozvíme se spoustu nových věcí a hodně se toho stane. "Dali mi do postele delfína." :D ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama