Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (1984–1985), 14 h 59 min (Minutáž: 45–48 min)

Tvůrci:

Kenneth Johnson

Hrají:

Marc Singer, Jane Badler, June Chadwick, Jennifer Cooke, Robert Englund, Faye Grant, Jeff Yagher, Michael Ironside, Lane Smith, Blair Tefkin, Michael Wright (více)
(další profese)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Třetí část sci-fi série o zlých ještěrkách z vesmíru navazuje na první dvě série (Original miniserie (1983), The Final Battle (1984)) a jedná se už o klasickou televizní sérii, která nedosahuje kvalit prvních dvou dílů. Návštěvníci byli poraženi bakterií Rudý prach a po roce od této události se koná na Zemi oslava Dne vítězství. Zároveň se připravuje soud s uvězněnou lady Dianou. Dianě se ale podaří uprchnout a Rudý prach přestává proti Návštěvníkům fungovat. Ukazuje se, že ve stínu Měsíce je ukryto mnoho mateřských lodí mimozemšťanů, kteří čekají na ten správný okamžik k novému útoku na Zemi... (vitajak)

(více)

Recenze (30)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Výborný a strašidelný seriál o invazi zákeřných mimozemšťanů na Zemi. Ti si pak z celé planety udělali své otroky. Kdysi tento seriál vysílali na ČT, tak doufám, že se k němu někdy vrátí. V seriálu zazářili např. Marc Singer, Michael Ironside a také starý známý Robert Englund (Freddy Krueger). V roli sadistické mimozemšťanky se tu třpytla Jane Badler jako Diana. Opravdu kvalitní a napínavý sci-fi seriál, kterému v současné době vzniká volné pokračování V-nová generace. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak seriál je trošku nastavovaná kaše. Hned na začátku se ukáže, že Rudý prach, který zahnal Návštěvníky na útěk se vytrácí a jeho další vypuštění by znamenalo katastrofu. Mimozemšťani znovu obsadí Zemi a rebelové proti nim bojují. Z propracované ságy se spoustou postav se stala trošku taškařice, kdy zhruba 5-7 postav díl za dílem odvrací plány ufonů a většinou vyváznou z bojů s mnohonásobnou přesilou. Je to méně výpravné, člověk má pocit že sleduje jen lokální akce, nicméně ty akce jsou pořád skvělé a efekty vypadají také dobře. Kromě toho sledujeme ještě život na vesmírné lodi, který mi se všemi těmi intrikami, vztahy a podrazy a připomínal trošku Dallas či jiné soap opery té doby... ale opět je tu Diana, což je naprosto luxusní mrcha, díky které to stojí za to. Vůbec postavy to táhnou a především spousta známých herců - Ironside hraje typického tvrďáka a polozmetka, Mark "Pán šelem" Singer typického hrdinu, Lane Smith se objeví jako magnát. Ze všech nejlepší je ale Robert Englund - já ho mám zaškatulkovaného jako děsivého Freddyho Krugera a magora ze spousty dalších hororů, ale tady hraje jemného, trošku zmateného a neskutečně sympatického vesmířana Willieho na cizí planetě a musím říct, že mě naprosto dostal. Byl jsem zvědavý na konec - inu nějaké zakončení tu je SPOILER přijíždí vůdce a bude mír, ale tvůrci si nechali otevřená vrátka s bombou na palubě jeho lodi KONEC SPOILERU. Každopádně 80 léta byla na sci-fi docela skoupá a tenhle víceméně stojí za to. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Toto je 19 cca 45 - minútových epizód nadväzujúcich na pôvodných 8 celovečerných TV - filmov. --- Treba povedať, že po tých rokoch od uvedenia na ČT 1 (čo tak reprízu vážení ???) tá nostalgia mierne opadla a napr. výkon MARCA SINGERA je na hranici odpadu, ale aj tak je to sci - fi klasika, ktorá nepochybne inšpirovala trebárs DEŇ NEZÁVISLOSTI. A napriek (z dnešného pohľadu) technickej nedokonalosti efektov, dávam pred tvorcami pomyselný klobúk dolu. (25.1.2009) ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozrejme, seriál nie tak vyšpičkovaný a scenáristicky tak dobre napísaný ako pôvodne dve mikrosérie, ale stále ide o vyšší nadštandart. Zostáva väčšina z pôvodnych postáv, na čele s akčným ťahúňom Marcom Singerom, zostáva aj dostatok akcie a dej sa dokonca presúva viac do extériérov, čo len kvitujem. Škodou pre seriál je, že jeho dej už nie je kontinuálny ako tomu bolo v mikrosériách, ale každá epizóda rieši len jednotlivé zápletky, väčšinou nejaké vyslobodenia, úteky, zháňanie zbraní alebo diverznú činnosť. Ku koncu seriálu sa porúča niekoľko hlavných postáv, najviac absentuje asi Michael Ironside. Záver seriálu a eskalovanie zápletky zasa postráda na zaujímavosti. Ale ako celok pôsobí seriál veľmi dobre, presne v duchu akčných alebo akčno-dobrodružných seriálov z 80. rokov. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Seriál nedosahuje úplně kvalit obou minisérií, hlavně celá záležitost se "Starchild", a odchodem jedné oblíbené postavy v půlce tomu moc nepomohli. Také zmizení některých postav z minisérie a úprava už daných skutečností občas vadily - co se stalo se sestrami Robin? Proč mimozemšťani mají normální hlasy? A jak je to se vztahem Mikea a Julie? V překotném tempu se sice takové boty ztratí, ale typické "osmdesátkové" chyby se vyskytují i tady - sem tam díl s tím, kdy se hlavní hrdina objeví v zapadlé díře, místní odvážná žena se do něj zamiluje, aby hrdina na konci zase odjel do západu slunce a v příštím díle už o tom nepadlo ani slovo. Na druhou stranu je škoda, že "V" neměl víc dílů sérií, protože se z toho mohla vyvinout hodně povedená sci-fi se solidním propojeným příběhem. Zatímco v minisériích bylo nejzajímavější sledovat odboj a přerod obyčejných lidí v bojovníky, v seriálu kupodivu, hlavně ve druhé polovině, přebírá nadvládu část s "Návštěvníky", sledováním jejich zvyků a vztahů. Linka s "Pátou kolonou" rozhodně měla potenciál, stejně jako Diana a její zbavování se protivníků lstivými, nehezkými způsoby. Ukončit seriál cliffhangerem byla chyba, protože důstojné zakončení v podobě byť ještě jedné nebo dvou epizod, by mu slušelo - včetně vysvětlení nevyřešených otázek, jako co se stalo s Mikeovým synem. I z dnešního hlediska je to ale stále nadprůměrná sci-fi, z níž dodnes spousta tvůrců čerpá (pomyslý pozdrav panu Emmerichovi). Na plné hodnocení to není, ale silnější čtyři hvězdy určitě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Marin Mazzie v tomto seriálu debutovala. (Pumiiix)
  • Postava Diany se umístila v roce 2004 na pátém místě v anketě TV Guide's 25 Greatest Sci-Fi Legends. (Pumiiix)

Reklama

Reklama