Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou to jen hormony, anebo se temné síly opravdu chystají ovládnout svět? Novomanželé Rosemary a Guy Woodhouseovi (Mia Farrowová a John Cassavetes) se nastěhují do starého newyorského činžáku, i když je přítel Hutch (Maurice Evans) varuje před temnou historií domu. Působili zde okultisté a došlo tu k několika tragickým úmrtím. Woodhouseovi se seznámí se starými sousedy Castevetovými, kteří u nich začnou být častými hosty. Když Rosemary otěhotní, doporučují jí Castevetovi svého známého gynekologa. Od té doby však Rosemary začne trpět nevysvětlitelnými bolestmi a strachem. Od Castevetových jsou slyšet zvuky jako při duchařských seancích, někteří lidé včetně ostražitého Hutche záhadně onemocní nebo přímo umírají. Jsou to jen náhody, představy psychicky labilní rodičky anebo se proti Rosemary chystá nefalšované satanské spiknutí...? (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Jako jeden z největších hororových géniů střední Evropy hodnotím tento snímek ODPADEM. Je to ODPAD.

Gyorgy

Gyorgy (hodnocení, recenze)

Resident Evil (2002) - 5*, Evil Dead (1981) - 1*. Jo, asi si z jiný planety. Minimálně prezentační fotka tomu odpovídá. 

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Tak toto mal byt kultovy film? Ved to je neskutocna kokotina. Ja fakt neviem. Asi som z inej planety. Cely cas cakam na kultovy horor a z toho kravina na n-tu. Aspon hlavny motiv sa podaril. Dakujem Mikovi Pattonovi ze ho vylepsil ;) - film je sracka o nicom.

Lukyn5

Lukyn5 (hodnocení, recenze)

Každej starej film má +80%... Vám jebe a šplouchá na maják.. kokotina, jen tak to přetrpět... 3 jsem dal a mam dost ..

A-chmed

A-chmed (hodnocení, recenze)

Kota: Vzhledem k tomu, že mu o rok později, než byl natočen tento film, sektáři zabili těhotnou ženu, o tom pochybuji. On potom byl na tom dost špatně a měl také ten incident s tou nezletilou holkou.

Lisabellla

Lisabellla (hodnocení, recenze)

Abych se přiznala, čekala jsem od filmu zázrak. Po přečtení knihy a komentářů jsem se těšila ještě mnohem více, ovšem byla to katastrofa. Miu mám jako herečku celkem ráda, ale pro svou roli se vůbec nehodila a i tak musím říct, že to byla jediná postava jakš takš zahraná. Ostatní herci (Johnem Cassavetesem počínaje a jackem Ramagem konče) přehrávali a příšerná gesta se do filmu ani trochu nehodila. hudba absolutně nevyhovující. Místo ponurých hlubokých tónů, které jsem očekávala vzhledem k tématu, se tam objevily nepříjemně vysoké klavírní tóny. Strhující knižní závěr se tak ve filmu proměnil v ukřičenou kýčovitou a histerickou scénku. Myslím si, že film byl zaměřený hlavně na Rosemaryno těhotenství, než okolní dooprovodné maličkosti, které ale byly celkem významné pro zachování celkové nálady a dramatického napětí.

tulen

tulen (hodnocení, recenze)

Neni to urcite spatny film, herecke vykony jsou kvalitni, stejne tak kamera, hudba .. jenze je to nejak o nicem ... Mam rad tyhle klasicky filmy, ale asi jsem cekal vic. Neni to v zadnem pripade horor - na ty jsem docela citlivy a na skutecne horory se radeji nedivam :) Tady ale hororova atmosfera nejak uplne chybela, nechapu proc to vlastne bylo do teto kategorie zarazeno. Kdyby to byl psychologicky film o mlade zene, ktera vlivem tehotenstvi a atmosfery domu podlehne paranoie a dusevnimu vysinuti, tak by to bylo lepsi nez tahle satanisticka sousedska selanka. Nevim, nejak jsem to nepochopil.

Kota

Kota (hodnocení, recenze)

neodesel jsem od toho od zacatku do konce a ani chvilku jsem se nenudil. Akorat by mne zajimalo, zda Polanski ma okultni vedy jenom v zalíbe, nebo jestli se sam radi do nejaky sekty !!! :-D

Jepy

Jepy (hodnocení, recenze)

Perfektne gradované napätie a výborné herecké výkony. Trochu zamrzí koniec filmu, ale napriek skvelému výkonu Mia Farrow sa cez to dá prenies .

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Ben Affleck zpátky u režie

Ben Affleck zpátky u režie

09.08.2020

Herec, režisér a oscarový scenárista Ben Affleck (Město, Argo) se po čtyřech letech vrátí za kameru. Napíše a natočí snímek The Big Goodbye, jenž bude vyprávět o pozadí vzniku snímku Čínská čtvrť… (více)

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama