Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (809)

Nin 

všechny recenze uživatele

Ten film by chtěl sestříhat... Každopádně na to, jak je to ukrutně dlouhatánský film, jsem se nudil "jen" někdy uprostřed, jinak to poměrně slušně sviští. Liga spravedlnosti má skvělou akci (řekl bych celkově lepší než původní verze) a příběh dává konečně nějaký ten smysl... i když pořád není nijak zvlášť zajímavý. Ale na superrhdinskou komiksárnu pohoda. Jenže stejně jako předtím jsou i teď největší problémem příšerné postavy. Místo aby byly hlavní postavy tím tahounem (stejně jako se to povedlo Marvelu, kde se stali třeba takový Iron Man a Captain America postupně pojmem), tak jsou v lepším případě docela OK, v horším případě trapní. Nejhorší je tu Cybrog, který vypadá i po tomhle remasteru příšerně. V komiksu je to občas vynikající postava, tady je to neuvěřitelný fňukal. V komiksech je jeho příběh často mnohem tragičtější (což se divím, protože Snyder se snaží mít všechno co možná nejtemnější), ale přesto dokáže z toho vyjít jako borec. Tady je jenom borec jakoby v těch svých superschopnostech, jinak osobnostně je na profackování. Dále je tu Flash, který je stejně jako ve verzi od Whedona podivný autista, ale opět jsem s tím byl tak nějak smířený. Má tu navíc pár fajn scén a vtípků, ale zároveň taky příšerně trapnou scénu se záchranou holky z auta (a nezajímá mě, že je to narážka na komiks... natočený je to prostě strašně). Celkově je tu díky většímu prostoru i víc hlášek, dialogů či celých scén, které jsou prostě WTF. A co se týče ještě postav, tak i ta motivace padouchů je jakoby logičtější... ale pořád prázdná a klouzající po povrchu. Víme, že Steppenwolf nejdřív Darkseida zradil, a teď mu to chce děsně vynahradit... Jenže proč? Proč najednou ta jeho názorová změna? Sorry, ale když o něm a té situaci pořádně nic nevím, tak mi nestačí ty jeho lesklý očička, abych s ním nějak sympatizoval. Jo a Martian Manhunter patří taky k další řadě trapasů v tomhle filmu (to vydávání se za Loisinu tchýni, aby ji uklidnil, je divný a v konečným důsledku totálně creepy). Každopádně akce fakt dobrá. Bohužel často totálně mimózní.  (5/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Z původního sestřihu si už nepamatuju nic, krom digitálního ne-knírku, co ne-měl ten pán z Krypton, co byl víc patetický, než americká vlajka vlající na zápase amerického fotbalu za účasti pravých amerických patriotů. Tady je to všechno lepší (až teda na supermana, ten je plnej patosu pořád a scény s ním jsou stále neskutečně na nic). Postavy, co minule nedávali vůbec smysl tu najednou fungují a to dokonce tak, že Ezru Millera (flash) dokonce přestanu považovat za bytost rovnou chcíplému klíštěti v kožichu syfilitického vakovlka. Dokonce i Cyborg funguje, ba dokonce těší! Batman při skládání týmu je výborný a přestože je to stále víc gadgetýr, než-li detektiv/hlava moudrá nejmoudřejší, hrozně mě baví a pořád budu tvrdit, že je u mě Affleck jediný, co dokázal perfektního Batmana i Bruce Wayna. Upřímně, chtěl jsem dát původně tři hvězdičky, už jen pro to, že první hodina filmu je nejzábavnější a všechno je příliš temné, zpomalovačky otravné a počasí věčně zatažené, ale.... Tenhle film má čtyři hodiny a já je nejen že přežil, ale dokonce jsem se přistihl, že se i bavil, já padouch - takže za to si to tu čtvrtou nakonec bez problému zaslouží. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, to bylo ale v roce 2017 hysterické plivání oligofrenních dyslektiků na Džoše, jak jim ten hajzl dokurvil jejich oblíbené žužuomalovánky, plné létajících buzen, do přitroublé dvouhodinové čalamády pro debily, když tenkrát chudák Zek smutnil. Zek se však otřepal, nenechal svůj opus vláčet bahnem a za čtyři roky si to přihasil s jakože rehabilitační Ligou vypatlanců – Snyder’s put. A to je, kurva, nenadálý totální mástrpiss!!! Oligofrenní dyslektici totiž zřejmě mezitím dospěli v renesanční osobnosti a erudované kritiky, tudíž pro samé superlaxativy není náhle kam plivnout. A nedivím se! Zekova némlich ta samá, stejně přiblblá, ovšem nyní již čtyřhodinová čalamáda pro debily, dovatěná do rektohostilní délky výhradně úmornými záběry na strnulé obličejové obrny prkenně čumícího Spájdrgeje a ještě více ochrnutého Batfleka a pár úplně stejně hnusnými digianimáky z můvimejkru, je úplně jiná Liga! Tedy v případě, že vám během těch uplynulých čtyř let radikálně změnili výhled z klecového lůžka v Ústavu pro léčbu kognitivních poruch. Já tedy jednu oproti původnímu mentálmoulinexu nasraně uberu, protože jsem měl po skončení úplně stejnou chuť ožužlávat leporela a srkat jogurt nosem, jen u toho má prdel navíc poznala středověk. P.S. Jsem tu jediný, kdo tak bezmezně obdivuje onu bezbřehou kreaturivitu a variadebilitu všech těch patlalů a scénatristů omalovánek pro slabikovače bublin, zejména v konkurenčním boji Mrvelu a Dyslektického Cigána o přízeň dětí s rozštěpy? Jen se hluboce zamyslete míchou! Zlého kosmického anihilátora Tetanuse nahradili zlým kosmickým anihilátorem Muflonusem, ničivé dementkamínky vyměnili za ničivé retardkrychle, svištivě létající bukvoidi si povyměňovali zařezávající se pastelové elasťáky a sem tam i pohlaví, a voilà, tedy vlastně vola, máme tu úplně nové a neotřelé dobrodružství! Akorát tentokrát ten Muflonus nevybil jedinou buznu, takže můžete na rozdíl od Assvendžrů napjatě ohryzávat pastelky, jakéže to origifobní vyfikundace se zlým kosmickým anihilátorem, ničivým čímkoliv a neproškrtanou sestavou patetických rektospektorů na vás čekají příště. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme sice Donnerova Supermana 2, ale vypuštění vymodleného Snyder Cutu je situace, která se nikdy nestala a my, fanoušci z toho můžeme jedině profitovat, takže bych se nějakého narušení precedentu neobával. Okolnosti okolo vzniku téhle verze byly už propírané tolikrát, že je patrně s nimi již každý obeznámen, takže se pověnuji filmu samotnému. U skoro 4h filmu je patrné, že rozhodně je kde krátit a ze začátku jsem si vzpomněl na režisérskou verzi prvního Vetřelce, kde si Ridley vyloženě pohrával s dlouhými záběry lodi, podobně jako Snyder se zasněženými horami. Jakožto hrubý sestřih tedy Zack Snyder's Justice League beru jako film a film o filmu bez mluvících hlav zároveň. Osobně jsem si jako velký fanoušek DCEU v rámci možností užil i Whedonův podivně červený kinosestřih, ale pokud by po nějaké době vyšel snesitelnější 3h cut, asi bych si nejčastěji pouštěl ten (černobílý si Zack může strčit za klobouk 🙂). Jak se shodovaly zámořské recenze, i já tvrdím, že tato verze není sama o sobě samospásná a pokud se člověku nelíbily předchozí filmy, nebude ho patrně bavit ani Justice League. Příběh je až na přepracované finále a epilog totožný, ovšem tentokrát je hromada času na prokreslení jednotlivých charakterů a jejich motivací, mytologie známého Arcizáporáka i na obyčejné dialogové vsuvky a postavy, které byly z kinosestřihu vystřiženy. Jedná se zkrátka o snímek, který je na míru určen Snyderovým zarytým fanouškům zpomalovaček a temnoty a je právě tak maximálně velkolepý, jaký jsme si představovali a chtěli jej vidět v Imaxu už před těmi cca 3 lety. A teď je čas začít brečet do polštáře nad zřejmě nikdy nerealizovatelnými sequely dle původní vize. Nedělám si iluze, že se tento krok Warner Max vyplatí, ostatně za 70 mega přinést již jednou natočený materiál při té velké fanouškovské masáži zas takový drahý krok není. Ovšem jestli se tím konečně obhájí kompletní astronomický rozpočet, to je už na hollywoodských účetních...90% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder je mistrem v podávání placeba. Problémy původní Ligy spravedlnosti ani zdaleka nevyřešil, jen je rozmělnil a poschovával v dvojnásobné délce. Charaktery některých postav z toho sice možná vyšly „živější“, ale stále se úmorně dlouhou dobu díváme na prakticky nezničitelné (a tím pádem nezajímavé) hrdiny, jejichž schopnosti postrádají jakoukoliv konzistenci a řídí se jen tím, jak se to scenáristovi zrovna hodí do krámu. A k tomu generický záporák z generické galaxie generických záporáků, který posté přišel ovládnout/zničit svět, protože prostě proto! A při scénách plných zpomalovaček, ubulených hudebních vložek a nekonečného teasování na pokračování a spin-offy, které nikdy nevzniknou, jsem si akorát říkal, zda jsem se svým časem neměl naložit líp a pustit si místo toho 2 až 3 kratší, přesto obsahově plnější filmy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy Flash (Ezra Miller) zachraňuje Iris West (Kiersey Clemons) po srážce s kamionem, je možné si na vozidle všimnout nápisu Gard'ner Fox. Jde o odkaz na slavného komiksového tvůrce Gardnera Foxe, autora mnoha komiksových postav, ale především tvůrce „Ligy spravedlnosti“, která debutovala v březnu 1960. (TwoFace)
  • Původně se zamýšlelo, že „Snyder Cut“ bude čtyřdílná minisérie. (JORDY)
  • Snímek je natočen ve formátu 4:3, jelikož byl původně určen pro IMAX kina. (EMMY)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama