Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 2
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 2

Recenze (302)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, co je tu kolem znalců (viz pshimi). Všechno za komančů = lež a nic jiného. Tenhle seriál se snad nejvíc blíží reálnému vyšetřování a metodám, které se při něm používaly a používají. Jestli z dramatického hlediska pro některé více naivní ztrácí seriál na atraktivitě, tak aspoň nekecá a o věcech, které zobrazuje, něco ví (vynikne zvláště v porovnání s ptákovinami německé a americké produkce). A že se vyšetřují vykradené kasy v obchodech atd? Co myslíte, že tvoří většinu policejní práce? Ten, kdo si stěžuje, že je to banální, tak až mu v tramvaji partička nenechavců ukradne peněženku s výplatou, a on to půjde nahlásit, tak by bylo zadostiučiněním, kdyby mu policajt řekl "to je ale banální". Garantuju, že mu to v tu chvíli banální připadat nebude. Byl bych skutečně rád, kdyby se tu podobné věci neřešily skrze ideologii v současnosti převládající. A vůbec, některé komentáře jsou tak nekonečně pitomé, že dám klidně 5*. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Tak po 30 letech jsem si v klidu pustil celého pitavala, hudba velice dobrá ba co dím vynikající, výkony všech velice dobré. Skvělý výkon ale odvedla Regina Rázlová. Některé díly jsem si pustil 2x. Je lepší než krimi seriály, které nám naši televizní pracovníci servírují minimálně 8 dílů denně. Při sledování jsem neusnul, moc se mi to líbilo a klidně jsem se seriálem strávil 18 hodin. Jak byli všichni mladí a krásní, já taky :-) ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době se znovu dívám na seriál a říkám si, že by bylo zajímavé provést analýzu, kolik kritiků dramaturgie tohoto seriálu nyní opěvují Případy 1. oddělení, které se co do zobrazení reálnosti vyšetřování příliš neliší. Jinak Ladislav Pešek ve své roličce ukazuje, jak byl výborný herec, ty emoce z něj tečou proudem, fakt parádní scéna (díl Kuchařinka). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha. Verejná bezpečnosť (VB) vždy zvíťazí! Republiku si rozkrádať, ani rozvracať, nenecháme. Máme na to páky. Mimo iné aj partiu z pražskej kriminálky. Poradie a názvy jednotlivých dielov tohoto socialistického, kriminálneho seriálu boli takéto: 1. Aranžér, 2. Milenec, 3. Benjamínci, 4. Včelař, 5. Cyklista, 6. Jupiter, 7. Vedoucí partiové prodejny, 8. Muž s punčochou, 9. Kuchařinka, 10. Majitel autoservisu, 11. Autorka detektivních povídek, 12. Exoti, 13. Kasař, 14. Narkomani, 15. Valutová příhoda. ** ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

V kontextu ostatních Dietlových seriálů jsem zvýšila hodnocení, ale platí to, co mi vadilo i dřív - ne všechny osudy postav mě zajímají (vysloveně Jiříčičiček a jeho boj za uznání mě absolutně nebavil) a bohužel není zrovna fajn, když kriminální seriál není napínavý. Třeba vyčkávání na papoušky jsem měla chuť proklikat. Bylo by ale nefér zavrhnout seriál jako celek, protože pak by člověk přišel o perfektní díl s kasařem Rudolfem Hrušínským a některé povedené "vyslýchací" scény, například ta se spisovatelkou-vražedkyní byla zcela na úrovni zahraniční produkce. Taky není úplně marné, jak v každém díle narazíte na minimálně jednoho kvalitního herce ve vedlejší roli. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (91)

  • Jupiter byl ukraden na zámku v Libochovicích. (sator)
  • Rozpočet seriálu bol vysoký. Stavby ateliérov vyšli na takmer 700 000 Kčs, honoráre a odmeny hlavných hrdinov i stoviek komparzistov vyšli Československú televíziu na 1 572 000 Kčs. Nákladné autá na prepravu techniky a rekvizít, ale tiež autokary a osobné autá pre hercov, to zasiahlo do celkového rozpočtu sumou 976 000 Kčs. Celkové náklady sa vyšplhali na vtedy neuveriteľných 14 774 000 Kčs. Na dnešné pomery by vyšiel seriál na 136 miliónov. Dochovaný záznam o rozpočte z roku 1982 prezradil, že pôvodné náklady mali byť dokonca ešte o 500 000 Kčs vyššie. (Raccoon.city)
  • Ve scéně v garáži, kde hovoří lakýrník (Vítězslav Jirsák) s Liborem (Jiří Krampol), je záběr na přestříkanou Škodovku, která má sundané stírací lišty (vidět jsou pouze kovové úchyty). V následné honičce, při stíhání Škodovky v dešti, je tato již osazena funkčními stěrači. (Kirman)

Reklama

Reklama