Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potěší jedna pěkně mířená sekera do hlavy, jinak je Wrong Turn docela bída. Hory mají oči jsou někde zcela jinde. Tady jsou k smíchu jak horalové, tak nebohé oběti. 40% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Udělejme si pár poznámek. 1. Proč se musí skoro v každém současném hororu pro mládež opakovat identická úvodní scéna? Mladý pár kdesi - jeden z páru mizí - druhý hledá - "děsivé napětí" - nalezení silně znepokojivé věci (obvykle mrtvola) - mizí druhý. 2. Je opravdu možné, aby uprostřed lesního ticha provedl někdo únos a vraždu během několika sekund, ačkoliv jen o několik metrů dále sedí další člověk? 3. Opravdu můžou v jednom úseku mizet mraky lidí, aniž by policie při prvním průzkumu helikoptérou nalezla veliké vrakoviště aut obětí, "schované" v lese? 4. Proč se hrdinové při první vážné konfrontaci vždy zachrání tím, že zalezou za roh či pod postel? 5. Proč si tvůrci myslí, že čím více tělesných zohyzdnění, špíny a bordelu nasadí, tim hororovější film natočí? 6. Proč musí mít hrdinové vždy shodnou periferii s filmovou kamerou? 7. Tu scénu ve větvích stromů jste mysleli vážně? 8. Proč tam není ani zrnko humoru a nadhledu, které by podobné průjmy vytáhlo do koukatelných rovin? 9. Proč musí postavy zastavovat, aby mohly pronášet moudra typu "Byli to dobří kámoši, a teď jsou mrtví.." "Nemůžeš za to." 10. Proč mají podobné ptákoviny vždy X pokračování? Mimochodem, je vskutku famózní, že ústřední hrdinové nevítězí na základě vlastních schopností, nýbrž jen díky tomu, že je z nějakých záhadných důvodů záporák neodkrouhne úplně stejně jako ostatní. Zajímalo by mě, na zásadě čeho si padouch řekne "hehe, všechny jsem je vykosil jak prasata, ale tuhle ne, tu jen svážu nebo zavřu do kůlny a půjdu se projít, třeba mezitím uteče a nakope mi držku, hahaha". Já vím, že ti tři opičáci byli nejspíše retardovaní, ale nemusejí požadovat retardovanost i po divákovi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Haló! Je tam někdo?" Typická přiblblá otázka, kterou vyřvává ten, kdo má v patách zmutované zabijáky. Buranský horor Wrong Turn se po letech ukazuje jako nejlepší z celé série, byť se pořád jedná o průměrný kousek, kde největším kladem je úžasně zelená příroda - lesy, skály, vodopád. A samozřejmě výborné mutantní masky od Stan Winston Studia! Jinak gore velmi umírněné, napětí místy ano, i když poslední střet jde až do komična, a tak nejzábavnější je naháněčka ve větvích stromů. Postavy krajně nesympatické, hlavně D. Harrington, děvečky tradičně uječené. Kecy typu - slibuji, nic se nám nestane, to zvládneme, pak se vezmeme - jsou vpravdě otravné. Osobně bych všechny nechal řádně odkráglovat do jednoho. Hodnocení ponechávám, ač ani na podruhé jsem nijak zvlášť nadšený nebyl. „Jak se dostaneš dolů?"„Pic!"„Uáááááá!" ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Horor založený na značné nechutnosti a krvavosti. Záporáci jsou skutečně odpudivá stvoření a způsob jejich "zábavy" je též velmi odporný. Prostředí filmu je poutavé, nakonec i samotný děj není špatný, ovšem dávka nadsázky při sledování tohoto snímku je nutnost. Alespoň já jsem se po těch 84 min nenudil, neustále se totiž něco děje. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V rámci podobných kousků, tedy lesních naháněček, je to to nejlepší. Svižný děj s pár lekačkama a krví, které je tak akorát. Ocenit se taky musí skvělá hudba a dobré napětí. Byl to jeden z prvních takových kousků, co jsem viděl, přiznám se, že mě to tenkrát tak nedostalo, když jsem ovšem později viděl hordu podobných sračkoidních kousků (včetně pokračování Pachu krve), tak jsem dokázal toto dílo docenit a zvýšit ze tří na čtyři. 70% Musel bych to zkouknout naráz, abych díly spravedlivě seřadil podle (ne)kvality. K tomu se ale zřejmě nikdy nedostanu, takže to zkusím aspoň od oka: I, II, VI, IV, V, III. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když slyším to strašné chychotání, tak mám z toho husí kůži. Hodně dobrý horor, ve kterém nechybí lekačky, napětí a překvapivé zvraty. Hodně dobrá je například scéna, kde Chris drží pérko od dveří, aby nevzbudil spícího mutanta. Nebo ta ve stromech s přeseknutou hlavičkou :-) Pak si jeďte někam kempovat... :D ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle typy ''hororu'' asi nikdy nezaujmou a nevyděsí,a u hororů je zásadou se bát.Mám s těmito filmy problém,protože mě místo toho znechutí a unavují mě klišé dějem.Před necelými 2 týdny jsem viděla podobný- Hory mají oči,který se mi jeví o něco lepší protože měl alespoň nějakou atmosféru.Ta tady totálně nefunguje už jen proto že je v rukou podprůměrného režiséra.Pro ty co si libují v hororové brutalitě slast,já očekávám víc než jen krvelačná jatka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých lepších horou.Je vidno,že tam tomto filme pracoval aj Stan Winston.Čo je len dobre.Atmosféra trochu slabšia na to,že je to horor ale krvi je tu dostatok. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, ale překvapivě se z toho vyklubala poměrně sympatická a zábavná pocta klasickým survival thrillerům v čele s Boormanovým Vysvobozením. Je sice pravda, že film kopíruje snad všechna zajetá hororová klišé a příběh nemůže vlastně ničím překvapit, ale na druhou stranu se může Wrong Turn pochlubit celkem slušnou atmosférou rozlehlých lesů, dvěma opravdu vkusně zvládnutými hororovými scénami a trojicí vcelku sympatických hlavních hrdinů, jejichž jednání mi nepřipadalo ani zdaleka tak hloupé, jak to u těchto snímků většinou bývá. Hory mají oči se mi sice líbilo trochu více, ovšem ani tento kanibalský příspěvek určitě nepovažuji za zavrženíhodný. 65% ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Na to, že takmer 80 percent stopáže sa odohráva čisto za denného svetla uprostred lesov západnej virgínie je tento hororový thriller pomerne napínavým a prekvapivo v niektorých scénach miestami aj desivým filmom. Plný počet dávam predovšetkým (hlavne) za scénu v opustenom zrube, ktorá ma zakaždým dostane. Pre mňa osobne príjemný zážitok, ktorý sa už nedočkal rovnako dobrých pokračovaní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nová vlna hororov - ani slasher, ani exploitation, ani thriller - všetko spolu; hovorme tomu trebárs slashploitation. Alebo sračka. To je v podstate jedno, nemá to nápady, nemá to štýl, nemá to vtip, nemá to nič, len pár rádobybrutálnych efektov a partu nesympatických retardov. Kvázi horror pre teenagerov, čo nevedia, kto je to Jason, Michael, či Freddy. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by to nebyla taková sračka, kdyby to nemělo jediný, ale přímo zásadní problém a to SCÉNÁŘ. Ten obsahuje tolik nelogických věcí (ty postavy se tam chovali jak úplný hovada, to už 5letý dítě by těm mutantskejm myslivcům líp zdrhlo. Nicméně když neberu v úvahu dementní, ale opravdu dementní scénář a spíše průměrné herce, dočkal jsem se alespoň trochu průměrné zábavý, nicméně tohle je ten případ, kdy se mělo jednat o dobrý horor a místo toho z toho byla nechtěná komedie. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Pach krvi myslím nerobí hanbu svojim starším predchodcom teenage hororov, atmosféra sa celkom zachovala a dala do vizuálneho „nového“ šatu. Je to trochu iné oproti tým starším veciam, v dnešnej dobe si zas toho filmári nemôžu dovoliť to čo kedysi, ale ináč sa podarilo celkom dosť vecí zachovať. Príjemný teenage horor s dobrou atmosférou, vizuálnou stránkou, príbehom (síce tým najtradičnejším, ale to vôbec nevadí). Myslím, že v dnešnej dobe (po roku 2000) to patrí medzi tie lepšie horory, ale to je vec vkusu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Úvodní pokus o Špatnou zatáčku se celkem povedl, což nastartovalo celou minisérku. První variace je samozřejmě plně originální a zábavná, pokulhávají sice herci, ale to se dalo u něčeho podobného očekávat. Pro mě druhý nejlepší díl série. Plně dívatelný a asi i doporučitelný hixploitation. 75% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Více než méně tupý slasher, který z předpokládeného odpadu vytáhly 1) scéna na stromech, 2) smrt dívky č. 2, 3) smrt šerifa. Nicméně, ta všude zmiňovaná údajná explicitní brutalita se asi moc dobře schovala do sklepa, neb já si ničeho, co by se dalo nazvat explicitně brutálním, nepovšimla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale ani som nejasal nadšením. Nejaké to napätie tam je, masky boli dobré, lesík bol pekný aj herci zahrali dobre (aj keď sa niekedy chovali iracionálne, ale scenár je scenár). Ja by som však pridal na efektoch a gore, nebolo to tak krvavé ako som čakal. Tiež by som pridal na atmosfére, vôbec som sa necítil nejako stiesnene a v podstate som s hrdinami ani nesúcitil, pretože si ma nezískali, nepredviedli nič extra (až na samý záver) a preto mohli v divákovi vyvolať maximálne iba ak tak neutrálny postoj. 55/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na Hory mají oči to sice nemá, ale stále jsem se u tohohle akčního hororu pěkně bavil. Trochu mě zklamalo, že tvůrci nevymačkali z daného tématu ještě víc šťávy, což určitě bylo možné, ale nenudil jsem se a místy to bylo opravdu napínavé. Honička v korunách stromů sice byla tak trochu wtf, ale každý film je něčím originální a tohle dílo mi přišlo docela v pohodě. Jsem zvědav na pokračování. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Obstojná záležitost, která ani nemůže urazit. Kult bych z toho nedělal, ale v rámci žánru a možností se tomu nedá nic zásadního vytknout. Podobné horory či vyvražďovačky s Rkovou vatou beru všema deseti. Stopáž je krátká, příběh primitivní, příjemní herci, zajímavé prostředí, dobrá hudba, řádné krvavé úmrtí – to vše je skvěle zvládnuto. Kanibalové nemají chybu – jejich skřehotání a smích – to mě pobavilo, ale v dobrém, samozřejmě. Rozhodně by se tu dalo co vylepšovat. Obohatit scénář přidat aspoň další zajímavé úmrtí a to mnohem delší. No, vypadá to, že jsem magor, co si v tom libuje. :D Ale tak přeci jenom, je mojí srdcovkou série Saw, tak se pak není čemu divit. Rozhodně se tu pár menších nelogických scén najde, ale není to nic zásadního. Chtělo by to trochu víc přidat na atmosféře. Napětí tu ale bylo, ne, že ne. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Dal jsem tu čtvrtou – zabavil jsem se dobře, tak proč projevovat mé kverulantství. ;) ()

Reklama

Reklama