Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta 2: Rok poté

  • USA I Still Know What You Did Last Summer (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (185)

Cival 

všechny recenze uživatele

Platí tu stará známá pravda o sequelu, který je horší než jednička. Když je tou jedničkou ale podprůměrný horor bez špetky invence a zajímavého nápadu, je to opravdu veliký průser. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vřískot byl vždycky lepší :) Ale teď se tu kromě Jennifer Love Hewittové (jejíž životní heslo je All You Need Is Love :)) zjeví ještě Jennifer Esposito... A za správně vypsychovanou hlavní hrdinku, které už ale nikdo nevěří (do jisté chvíle... :)), a za svým způsobem zábavně podané nahrávky vrahovi - viz i jinde zmiňované "Měli bychom se rozdělit...." :))))) A nevím, proč to tady nikdo nezdůraznil, ale Jenn má nádherné oči :) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film má skvělou základní kostru, na kterou je však nanešeno tolik klišé a nelogických momentů, že si nelze zvolené prostředí ani řádně užít... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $40,002,112Tržby Celosvetovo $84,002,112║ Nešťastný rýchlo kvas. /30%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zbytecne pokracovani uz tak prumerneho filmu jako byla jednicka se natocilo asi jen proto, aby se svezlo na tehdejsi popularite tohoto typu filmu a vydelalo par dolarku. Jinak stoji za zminku snad jen dokonale poprsi Love Hewitt. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Brazílie, voodoo kartáček, solárko. Když je z relativně děsivého vraha trapný rutinér, z vedlejších postav nesnesitelná individua a nejzákladnější logika si vezme dovolenou, je z fajn slasheru šmahem nesledovatelný a velesměšný brak, který předchozímu příjemnému dílu jen zbytečně kazí jméno. Bez sympaticky houževnatého Freddieho Prinze by se jednalo o naprosté dno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chce to čas, ono sa to postupne zlepší.“ – „No, horšie to už nebude.“ Prvý diel mám rád nielen preto, že s prvými dvoma VRESKOTMI a FAKULTOU stál za resuscitáciou tínedžerských vyvražďovačiek v polovici 90. rokov. Bohužiaľ, čoskoro na jeden výnimočný slasher tej doby (H20) začalo pripadať 10 mizerných video béčok, céčok až téčok. Bohužiaľ, aj VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO 2 je strašné. Pritom atmosféra je - i vďaka luxusnému letovisku, ktoré je kvôli búrkovému obdobiu takmer opustené - celkom OK. Herci sú sympaťácke „ksichty“ (Freddie Prinze Jr., Jack Black, Bill Cobbs, Mark Boone Junior), občas príde uchádzajúco krvavá vražda. No celé je to samé klišé, hrdinka objaví mŕtvolu, no keď privolá pomoc, telo o 20 sekúnd nikde (a ani kvapôčka krvi) a to neriešim snáď 15 odporne primitívnych bafačiek, kedy niečo vyhúkne z tmy. „Klasické“ pokračovanie slasheru v tom najhoršom zmysle slova. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Klišé teče po kýblech, postavy už ani debilnější být nemůžou a jejich chování taky ne ("měli bychom se rozdělit :)) - ale ano, bavil jsem se - jak se na fanfu horrorů patří! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování průměrného slasheru je, co se kvality týče, na tom podobně jako jednička, ale přece jen se mi zdá trochu zábavnější. A to hlavně díky krvavějším mordům a vyššímu bodycountu. Jinak film samozřejmě trpí nešvary, tolik typickými pro každý sequel. Má průhlednou pointu a spoustu otravných postav, chybí tu moment překvapení, hlavní hrdinka vystřelí osmkrát ze šestiraňáku, za to nejsme ochuzeni o tradičně debilní závěr. Ještě že tu je kočička Jennifer Love Hewitt se svojí promočenou, dobře vyplněnou košilí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušná vyvraždovačka, bohužel to je dost podobný jako první díl, nicméně zhulenej Jack Black s dredama je prostě děsnej kruťák a ještě k tomu skvěle chcípne, ostatně dobrejch vraždiček je tam i víc a hlavní řezník v rabářským oblčeku s hákem v ruce je božskej, ale všechno to bohužel zkazí čekaná a hodně slabá pointa filmu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud má člověk v malíčku základní zeměpisné znalosti, tak jednu z velkých záhad filmu prokoukne už po deseti minutách. Tvůrci si zřejmě neuvědomili, že jsou skoro jediným státem, který na školách ignoruje zeměpis. Mě osobně potěšila menší role Jacka Blacka a Jennifer Love to tady moc sluší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slabší sequel nijak úžasného originálu. Docela by mě zajímalo, kde je těch pětašedesát milionů, co to stálo. Ale kdo by odmítl strávit hoďku a půl v tropickém ráji s Jennifer Love Hewitt a dalším atraktivním (Brandy Norwood, Jennifer Esposito), hororovým (Jeffrey Combs) a jiným (Black) křovím? Obloha se zatahuje, sílící vítr předznamenávající blížící se hurikán začíná mlátit okenicemi a někde poblíž se vrah s hákem prosekává k solidnímu bodycountu. Ale do trojky nejdu, ať si JohnnyD říká co chce. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nakonec, proč ne? Já se bavil. První půl hodina je podprůměrná, ale dojem z filmu nekazí. Sice jsem tohle všechno viděl už tisíckrát ve stovce jiných filmů, ale tady mě to bavilo i po tisíciprvní. Pro mě tedy jasný průměr mezi horory. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

První díl byl ještě v rámci subžánru teen vyvražďovaček celkem dobrý, ale dvojka se už jen opakuje a je ukrutně nudná. Už v půlce jsem odhalila "děsně napínavý zvrat" o synu a otci rybářích. Tvůrce prosím, aby již třetí díl netočili. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Typický prípad toho, vycucať s predošlej časti nejaké peniaze za akýmkoľvek účelom, bez akejkoľvek snahe dať príbehu vačšiu atraktivitu. Úplne prihľadný scenár, aj keď nejaké prekvapká slušné sa nájdu. V závere je naznačené možné pokračovanie, no kvôli prepadáku, ktorého sa film dočkal, sa žiadne nekonalo, čomu sa pri žmýkaní peňazí z divákov aj tak čudujem. 60%. ()

Reklama

Reklama