Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (695)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak raz uvidíte temnotu, nosíte ju v sebe do konca života.“ V MOCI DIABLA ponúka silné herecké výkony (Carpenterová, Wilkinson), trocha nudnejšie súdne scény, ale o to pôsobivejšie retrospektívy (nesmie chýbať žiadny trademark satanských hororov: vyháňanie diabla, pomenovanie šiestich démonov, čudné pohyby). Snímka vás prinúti zapochybovať, zamyslieť sa. Na klasiky žánru (ROSEMARY MÁ DIEŤATKO, VYHÁŇAČ DIABLA) nemá, i kvôli tradične odpornej Laure Linneyovej, ale nemôžem dať menej, ako (troška nadnesených) 80%. P.S. Určitá povedzme INŠPIRÁCIA skutočnými udalosťami tu je, ale nie veľká. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem kdovi co, ale tohle byla fakt sila. Jednak je film silne originalni, spojit soudni drama s hororem byl kurevskej napad, ale ma to samozrejme i svy zapory. Precejen u soudu se film odehrava vic a i kdyz to cloveka behem chvily chytne a zacne ho zajimat vyvoj pripadu, precejen tu hororova atmosfera moc neni. No a pak tu mame sceny s posedlou Emily a zaverecny vymitani a da se rict, ze vsechny sceny mimo soud jsou hodne atmosfericky, vetsinou solidne strasidelny a nechybi ani naka ta lekacka. Za coz taky muze predstavitelka Emily, Jennifer Carpenter, ktera je v roli fakt paradni. Co se tyce ostatnich hercu, nikdo nijak nevycniva a vsichni odvadi solidni standart. Navic je film podle skutecne udalosti a fakt v cloveku dokaze vyvolat urcity pochybnosti, jesli demoni existujou. Taky musim pochvalit konec, takovejhle rozsudek jsem u soudu jeste neslysel, ani me nak nenapadlo, ze to je mozny. Nemuzu si pomoct, ale musim dat 5*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Soudní drama, které proti sobě staví racionální pohled na nadpřirozeno a... no, nadpřirozeno. Tyhle chytře a netradičně pojatý horory já prostě můžu. 8/10 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pomerne bizarni smesice zanru, z nichz ani jeden bohuzel plne nefunguje. Horrorove prvky jsou, predevsim v prvnich sedesati minutach, vyborne a atmosfera nekterych scen opravdu silna. Ve chvili, kdy zacne byt vetsi duraz kladeny na dej odehravajici se u soudu, ztraci film na sile a postupne vysumi. Nic proti napadu takhle to natocit, ta kombinace soudniho dramatu a horroru zni zajimave, ale kdyz se behem preliceni po celou dobu nestane nic zajimaveho (nenadala odhaleni, necekani svedkove) je to proste zklamani. Linie s doktorem, ktery byl primo u vymitani je pak uz vylozene trapna a az nehezky predvidatelna. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavý a dle mého ne úplně šťastně pojatý vymítací horor. Pár dobrých momentů mu ale nechybí. Takže průměr. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zlý film. Učebnicová dávka hrůzy a strachu. V měřítku svého žánru s The Exorcist absolutní vrchol. Diváka přivede na temnou stranu Měsíce - mrtvého prostředí, kdy se divák dostává do pocitu panického strachu. Jennifer Carpenter perfektní. Hudba démonická - Young je král. Režie skvělá - Scott Derrickson je sám tak trochu satan. Scéna na farmě patří k tomu nejděsivějšímu, co jsem kdy viděl - nedýchal jsem, ta úzkost na hrudi, mrazení po celém těle brrr! +++ Zde přidávám nahrávku skutečné Emily Rose z vymítání. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Soudní drama je vedeno možná příliš standardně, nicméně okořeněno působivým hororem funguje velmi dobře. Ty strašidelné flashbacky jsou natočeny výtečně, takhle jsem se nebál už pěkně dlouho. Naposledy asi na restaurované verzi prvního Vymítače ďábla... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Exorcisty teprve doceňuji tento zábavnější, působivější a zajímavěji odvyprávěný klon. Překvapivě kvalitní soudní rovina a retrospektivní líčení událostí, navíc z více úhlů pohledu, představuje jednoznačný krok vpřed oproti zdlouhavé expozici klasických hororů, hrůzostrašnost byla taktéž obstojná, byť trenky jsem si rozhodně nepokálel. Celkově vzhledem k tomu, že Silent Hill (na který jsem si bůhvíproč vzpomněl) si ode mě vysloužil jen 3*, musím zde vyšlápnout o stupínek výš... 7/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pútavo a inteligentne vystavaný príbeh zo súdnej siene s tak trochu netradičným prípadom. Vyplňujú ho mrazivé hororové scény, ktoré prekonávajú aj žánrovú klasiku (áno, aj Exorcistu). Síce som sa pri filme nebál pravideľne (súdnej siene mohlo byť menej), ale dobrá atmosféra, herci, dusivá hudba a všadeprítomné mrazenie radia tento horor k tým najlepším. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já se na to dívám, tak podle mě je to jeden z nejhorších možných přístupů k odvyprávění příběhu Anneliese Michel. Soudní drama, duchovní cesta advokátky, způsob zobrazení posedlé dívky a zjevování démonů, škaredý vizuál, všechno ten nejhorší neuctivý trash. To už snad i béčková exploatace by byla lepší, než tahle středostavovská bezmyšlenkovitá doslovná vizualizace. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru dost netypický, dá se říct i originální, horor díky kombinaci klasického námětu posedlosti ďáblem se soudním dramatem, kdy autor scénáře a režisér provokativně v rámci soudního přelíčení pracují s variantou existence iracionálního nadpřirozeného zla v našem materiálním světě. Flashbacky, střih a hudba pomáhají vytvořit skutečně tísnivou atmosféru a výborné herecké obsazení pomohlo vytvořit nadstandarní žánrový snímek. Přiznám se, že s tou iracionální rovinou zasazenou do našeho moderního světa, kdy se film netváří jako stylizovaná hororová pohádka, ale jako příběh ze skutečnosti, jsem měl jako dítě osvícenectví a modernity trošku problém. Celkový dojem: 75 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moje první filmová zkušenost s exorcismem a nejspíš ne poslední, min. na porovnání zkusím ještě někdy "původního" Vymítače ďábla. Snímek V moci ďábla mi přišel poněkud nevyrovnaný. Na jedné straně slušné napětí a atmosféra, několik zdařilých lekaček, dobře hrající Laura Linney a Tom Wilkinson (kvůli těm 2 jsem si film vlastně sehnal), na straně druhé pochybné scény s vymítáním (vyvolávající spíše tázavý úsměv než strach), nic moc záživný a spíše klišoidní soudní proces (nemluvě o závěrečném proslovu obhájkyně, který byl fakt naivní). Takhle by to bylo mezi 3/4*, ale jelikož jsem čekal více reálnou pointu (které v průběhu filmu mnohé nasvědčovalo) a nedostal ji, přikláním se k nižšímu hodnocení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od nynějška přestávám přijímat tekutiny před spaním, abych pak nějakým leknutím při cestě na záchod v hodině duchů krom plného měchýře nevyprázdnil i jiné zásobníky.. Derricksonův thriller o střetu racionálna a mystiky mě v některých momentech zdařile potáhl husí kůží a já mu kromě příliš kompromisního závěru nemám co vytknout. Ve scéně exorcismu podusil v kotli i Friedkina a hlavně se mohl opřít o herecké představitele, jenž dokázali zaujmout i při těch ve filmu obvykle nepříliš napínavých pasážích soudního přelíčení. Přesvědčivý bojovník s temnotou T.Wilkinson, empatická obhájkyně L.Linney a především C.Scott, jenž jako strojově chladný žalobce splnil svou úlohu naprosto dokonale a já mu nepřál nic jiného, než aby se v soudní síni zjevil z obláčku síry Heřmánkův Lucifer a narval mu jako důkaz obhajoby Pekelnou knihu hříchů přímo do prdele. A hřbetem napřed.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Premňa najpsychotickejšia jazda za posledný rok. Je pravda, že tento žáner nie je u mňa na programe každý deň, no môžem povedať, že Jennifer Carpenter zahrala ,,najlepšie,, posadnutého človeka, akého je možné na plátne vidieť. Súdna časť v druhej polovici zabíja 5hviezdičkový dojem, no aj tak som bol svedkom nevšedného diela. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Výsledku sa nezdráham, čakal som niečo oveľa horšie, no efektný scenár, dobrí herci a určite efektnejšie efekty robia z filmu porovnateľnú záležitosť ako jeho deduško. Ak nie lepšiu. 75%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Vynikající mrazivý zážitek podle skutečného příběhu mladé dívky jménem Anneliese Michel. Napínavě pochmůrná hudba, která dodává filmu tu správnou atmosféru a velice sympatické výkony herců. Po skončení filmu si jen říkám, že se nikdy nechci v noci probudil ve 3:00.... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Ďalší horor s neskutočne dobrou atmosférou... väčšinou mi podobné filmy nič nerobia, no tu som mal dobrý mráz na chrbte... dosť mi vadilo, že tam bolo priveľa záberov zo súdu a kecy okolo toho - keby sa autori viac sústredili na tú "hororovú stránku filmu" ako na akúsi "výpoveď o tom, čo sa stalo", tak by to bolo ďaleko lepšie... tak či onak musím povedať, že ide o jeden z najlepších hororov aké som videl a len podotýkam, že porovnateľú atmosféru som videl naposledy v Devil ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

A teď je to o každém z nás, o našem subjektivním přístupu. Já se nechci zase uchýlit k nějaký myšlence, abych dal svým dojmům "oficiální" formát, ale tady mi celou dobu v hlavě kolovalo tohle: "Vytvoř si démony, abys potřeboval někoho, kdo tě před nimi uchrání. Protože podlehnout vlastní slabosti je vcelku snadné". Ať už je můj náhled na křesťatsví sebekritičtější, a i když bych se obešel bez některých těch zbytečně ikonických paskvilů, vynucovaček atmosféry (ten příběh by přesto fungoval) a ať už je v tom sebevětší porce údajné reality, pro mě osobně tohle všechno funguje. Kdyby měl kupříkladu Exorcist: The Beginning byť jen náznak obdobně funkční atmosféry, nebyl by býval shitem, kterým nakonec pro mě byl. Je až obdivuhodné, s jakou sugescí a jak autenticky se Jennifer Carpenter své role zhostila a je až s podivem, kterak formát (a)typického soudního dramatu umně natáhl jednotlivé stránky děje a umožnil jim fungovat naplno. Nehodlám hodnotit Scotta Derricksona za to, co šulil před a došulil po The Exorcism of Emily Rose, ale tady dokázal odvyprávět příběh s takovou intenzitou, jaká by odpovídala jeho vlastnímu osobnímu prožitku. Vyjma toho hrají do karet perfektní lokace, dotažený zvuk a variabilní kamera (od dost oldschoolových záběrů až po takřka fotografickou kompozici v mlze). Kašlu na zbytečný fráze, když mě cokoliv donutí alespoň nějak děj spoluprožít a vlastně se na něm podílet. Třebaže jsou tam některý věci zbytečný a jiný zas zbytečně přetažený, vidím v tomhle filmu vkusného následovníka klasické posedlostní éry sedmdesátých let - nekýčovitý démon pro 21. století. [final rate: 80%] ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mi neznámá herečka Jennifer Carpenter, zde předvedla výkon hodný velkých filmových hvězd, které se v branži pohybují již několik let. Scénu vymítání považuju za jeden z nejsilnějších filmových momentů....mrazilo mě až na dřeň. Hudba je hudební, herci hraví, děs děsivý :), takže tu máme perfektní recept na správně vychlazenou horrorovou podívanou. Ale musím si na něco postěžovat, netýká se to filmu...ale týká se to kinosálu a lidí v něm. Kurva, když du do kina, tak jdu sledovat film a ne slepičit tam se slepicema a husičkama. Fakt mě tyhle lidi dokážou maximálně nasrat (a v těchto chvílích jsem nepříčetný), tento rok se mi ještě nestalo, aby se někdo takový poblíž mě nevyskytl...no, ale to je na delší povídání, ale musel jsem to zmínit, protože tohle dokáže zkazit filmový zážitek. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Netradičný pohľad na súdny proces, v ktorom nie ľud vs. father Moore, ale fakty vs. zdravý rozum hrajú prim. Nieže by som nejakej strane nadržoval, ale takú výbornú argumentačnú bitku som vo filme dlho nevidel. Keď do toho započítam flashbacky z vymietania (vrcholná scéna v stodole), tak máme 4 hviedzy ako vyšité. Laura Linney je velice sypatická a dobrá herečka, ale pomyselného Oscara snímku vyhráva Campbell Scott, ktorého výrazové a verbálne monológy boli ... uhm, no ďábelsky presvedčivé. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama