Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Seriál s velkým potenciálem, který bohužel skončil někde v půlce. Nepopírám, je to soupka, ono co se dá dělat při cestě na planetu než vytahovat na povrch staré rány z minulosti a podivné vztahy jednotlivých členů posádky mezi sebou Přesto mi serie kvitovala. Když pominu otravné nadřízené, kteří byli až příliž okatě tajemní až záporáčtí tak z toho mohl být dobrý seriál. Konec tak trochu skončil nedořešený. Bylo by ale zajímavé jak by serie vyvíjela dál, Rozhodně dobrá záležitost, nemohu jen než doporučit. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

Hodnotit po jednom díle? A proč ne?? Zkusili jsme to, ale jsou věci které nepřekousnu. Gravitace navozená nanooblekem? Dejme tomu.. a nanogumička ve vlasech drží celé vlasy nomáka bez poletování? Dejme tomu.. rajčátko jim létalo, ale baseballový míček ne? Že by ho pomazal nanomastičkou? Napínavé to nebylo, zajímavé už vůbec ne. Pápá ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo. Moc rád bych se na tenhle sci-fi vesmírný seriál rád díval dál a nějak mi unikají místní žvásty o jakémsi Melrose Place. Mysteriozních sci-fi seriálů moc není a je mi dost líto, že to TV utla a více jak první sérii nikdo nikdy neuvidí. Možná neměli autoři promyšlený vliv druhého artefaktu, ale rozhodně jsem těch 13 dílů zkouknul takřka v kuse. No jo, po Life další zabitý seriál, co by měl smysl. Bohužel masy prahnou po ostatních blbinách typu Matky, Teorie atd.... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál. Základná schéma je možno až príliš klasická a odhaľovanie veľkého tajomstva nie je až také napínavé, ale funguje to. Dôraz kladený na vzťahy medzi postavami a prestrihy do minulosti ma bavili. Akurát na hlavného hrdinu som si musel chvíľu zvykať... Nečakajte depresiu (MESIAC) ani horor (SUNSHINE) a možnože sa budete baviť, rovnako ako ja... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Takovou sbírku neurotiků a zamindrákovaných person bylo asi opravdu těžké pro jeden scénář najít. Já vím, že dramatizace seriálu by měla být silná, aby lidi vůbec zajímal, ale ve Stavu beztíže je silně předramatizováno. Jedna byla zneužívaná, druhou opustili rodiče, třetí trpí duchy z války, další duchy z Marsu, další trpí tím, že měla být chlap a tak dále. No parta, kterou byste pro šestiletou misi napříč Sluneční soustavou pohledali. Občas jsem si říkal, že vhodnějšími kandidáty by snad byl i kroužek extrémně cholerických anonymních alkoholiků s tiky. Hlavní linie seriálu a vyprávění formou flashbacků je naprosto v pořádku, ale byl bych raději, kdyby se tvůrce držel tohoto a vyprávěl příběh mise, zatímco se bohužel spíš soustředil na postavy. Také jsem trpěl těmi proslovy na konci každé epizody - jo byly asi pěkné, ale kdyby byl takový i zbytek! Takhle působily jako pěst na oko. Zkrátka Stav beztíže je seriál se zajímavou myšlenkou (i dle doslovu autora, jak měl seriál skončit - viz odkaz v diskusi), ale s tak kostrbatým scénářem, že se nedivím, proč skončil. Zkrátka rámec je nadmíru zajímavý a nový, ale takové kosmonauty byste pro výlet nevybrali, ani kdybyste byli na hlavu padlí, neskousnu. Moc pěkná hudba. 30% = 1+/5 ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama